Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 110446 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 07, 2009, 00:02:27 »
Dzięki Panowie za latanie, muszę się jeszcze sporo nauczyć  :001: Nie mam na razie żadnego tracka więc momentami miałem problem z zorientowaniem się gdzie kto jest. Sorry Sander za spowodowanie zderzenia ale to był ferwor walki  :021:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 07, 2009, 00:52:40 »
Dzięki Panowie za latanie. Było fantastycznie.

Opis jednej z sytuacji:

Uciekam w N.28. Za mną, jakieś 70 m, dwa Albatrosy D.Va, a jeszcze dalej Pfalz D.III. Dociskam Nieuporta do ziemi i staram się robić uniki. Wtem Albatrosy, które są obok siebie, zderzają się i jeden idzie do ziemi. Nagle z góry atakuje Yoyo i grzeje do Alba, który odbija w bok. Za nimi leci Pfalz, którego z kolei ja dopadam po ostrym nawrocie i trafiam w zbiornik. Eksplozja. Końcówka to zestrzelenie Albatrosa D.V na spółkę z Yoyo.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Baribal

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 07, 2009, 01:01:02 »
O tak zabawa była przednia a do tego wszystko super chodziło.Dzięki Panowie.Jam to pieknie do ziemi się udałem po fantastycznym zespołowym ataku :).

« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 07, 2009, 01:08:12 »
 Też dzięki za latanie , było fajnie.

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 07, 2009, 07:46:33 »
Potwierdzam, też byłem we wczesnej rozgrywce i lata się fantastycznie, co prawda przy którejś turze uskuteczniłem z kimś kraksę i RoF się wykrzaczył, ale intensywność doznań wszystko naprawia:)  Ah żeby tak jeszcze był normalny dogfight, żeby nie trzeba było czekać na zakończenie misji  :008: (podobno będzie oprogramowanie do dedykowanego serwera i będzie można dołączać się tak jak w sturmie - prawda to ?)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 07, 2009, 08:20:40 »
Ah żeby tak jeszcze był normalny dogfight

No ale na szczęscie misja jest tak przerobiona, że jest już to prawie dog. Ai nie startuje, jak ktoś chce nabierze sobie wysokości i uraaa na wroga, oraz dość krótki czas jej trwania (jak ktoś skończy polecem wcisnąć Finish) + ta sama misja ale różne pory dnia (może dodać taki późny też zachód, że już ciemno prawie?) Nie wiem jak widoczność ale Race byłyby na pewno widoczne  :002:
Mi się online też podoba, sim daje dreszczyk emocji niczym pierwsze granie online w iłka w Dog'a.  :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:08:05 »
Mnie również latało się fantastycznie. Wypatrywanie przeciwników daje dużo frajdy, samoloty z dużej odległości wyglądają tak, jak powinny (czyli nie jak czarne kropy). Kiedy już coś zauważyłem to intensywnie wpatrywałem się czy z ogólnego zarysu maszyny widocznego z daleka wyłoni się sylwetka przyjacielskiego Albatrosa albo Pfaltza, czy może wrogi Szpadel albo SE5a i nadaje to wspaniałego klimatu tej grze. Oprócz sylwetki i znaków rozpoznawczych również brzmienie silnika dostarcza nam istotnych informacji o tym co właśnie przeleciało w pobliżu. Sprawia to, że używanie labelsów jest zupełnie niepotrzebne.
Brakuje mi natomiast informacji na temat tego "kto kogo kiedy czym". Rozumiem, że w trakcie misji byłoby to niewskazane, ale już po zakończeniu przydałby się debriefing w postaci podobnej do tego z Loczka, czy DCS, jakoś tak lubię wiedzieć z kim walczyłem i kto mnie zestrzelił. Brakuje mi również możliwości podglądania innych w trakcie walki po tym, jak już spadnę (straszne nudy w oczekiwaniu na następną misję). W kwestiach technicznych brakuje też zwykłego podglądu listy pilotów na serwerze, informacji o pingu itp.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:12:52 »
Brakuje mi również możliwości podglądania innych w trakcie walki po tym, jak już spadnę (straszne nudy w oczekiwaniu na następną misję).
Ctrl+F2 lub Shift+F2 i masz film WW1 in the Air i zero nudy

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:25:54 »
Dzięki! Niewiele jeszcze wiem o tym simie :-)

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:32:05 »

Następnie wciskając F3 masz ujęcia jak z hollywoodzkiego dziełka,
listę graczy  można podejrzeć po wciśnięciu Esc i wtedy jest w dolnym
pasku  < ban players >, zaznaczasz i masz wykaz miśków które jeszcze lecą i resztę.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:37:26 »
Tak, to "ban players" widziałem, ale chyba nie ma tam informacji o pingu. W ogóle to dość niewygodne jest, że zamiast naciśnięcia jednego klawisza trzeba klikać myszką. Tak samo okienko chatu - zamiast samego naciśnięcia "c" trzeba jeszcze nacisnąć enter żeby coś napisać.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:42:29 »
Mam nadzieję, że czat będzie rozbudowany. Ja wiem, że żyjemy w epoce Ventyla i TSa, ale podział na kanały: "otwarty" oraz "swój" też powinien być. No i brakuje mi tworzenia makro, jak w RB3D. Klikałem "insert" i wyskakiwało "S! from Lucas" czy inne takie bzdury. Podobnie chciałbym opcję zablokowania widoków zewnętrznych i zablokowanie podglądu na swoje i obce samoloty. To działa jak stacja radarowa. Wczoraj bezbłędnie naprowadziłem Sandera na walkę, gdy się zapędził w kompletnie inną stronę.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:47:30 »
Czat uruchamiasz Enter i zamykasz Enter (slac wiadomosci, C nie właczaj wcale)

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:48:42 »
W którymś momencie przed startem misji widziałem na czacie opcje "say all" i "say to team", ale po rozpoczęciu misji nie potrafiłem do tego dotrzeć. Może twórcy świadomie ograniczyli komunikację między pilotami ze względu na realizm? Trzeba wypatrywać znaków rękami :-)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 07, 2009, 10:44:48 »
Wczorajsze walki online - przynajmniej mnie - uświadomiły jedno, latając S.E. 5a zasada trzymaj prędkość, nie rób więcej jak pół zawrotu w poziomie jest podstawą przeżycia. Samolot jest jak foka :). Lata szybko i jest w stanie uciec każdemu obecnemu w grze prusakowi ;), co dziwne (?) silnik ma nieduże skłonności do przegrzewania co jest miłym dodatkiem w porównaniu do N i Spadów. Niestety przyłapany w głębokim skręcie bez zapasu mocy na ucieczkę w pionie lub poziomie jest bezsilny. Czego w kilku przypadkach byłem osobistym przykładem. W innym poście some1 napisał iż z samolotami co do zachowań i możliwości jest odwrotnie niż w FB, i jest to szczera prawda w obecnym planesecie.

ps. walki online są naprawdę  ekscytujące, dzięki dobrej grafice terenu jest dość trudno wypatrzeć samoloty na tle ziemi. Co więcej pod pewnymi kątami padania światła samoloty "błyskają" jak w realu - zwłaszcza niemieckie. Czyli nie widać go do puki [dopóki] np. nie postanowił wykonać lekkiego skrętu. Sylwetki na tle nieba są wyraźne i na tyle charakterystyczne że nie ma problemów w identyfikacji. Właściwie to niemiecki sprzęt jest jaśniejszych barw od tego z ententy.

Mam głęboką nadzieję na wspólne walki dziś wieczorem, zwłaszcza  że idę na urlop i nie będę latał przez cały tydzień  :005: :004:

Pisownia!
Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2009, 22:10:09 wysłana przez Razorblade1967 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM