Mnie również latało się fantastycznie. Wypatrywanie przeciwników daje dużo frajdy, samoloty z dużej odległości wyglądają tak, jak powinny (czyli nie jak czarne kropy). Kiedy już coś zauważyłem to intensywnie wpatrywałem się czy z ogólnego zarysu maszyny widocznego z daleka wyłoni się sylwetka przyjacielskiego Albatrosa albo Pfaltza, czy może wrogi Szpadel albo SE5a i nadaje to wspaniałego klimatu tej grze. Oprócz sylwetki i znaków rozpoznawczych również brzmienie silnika dostarcza nam istotnych informacji o tym co właśnie przeleciało w pobliżu. Sprawia to, że używanie labelsów jest zupełnie niepotrzebne.
Brakuje mi natomiast informacji na temat tego "kto kogo kiedy czym". Rozumiem, że w trakcie misji byłoby to niewskazane, ale już po zakończeniu przydałby się debriefing w postaci podobnej do tego z Loczka, czy DCS, jakoś tak lubię wiedzieć z kim walczyłem i kto mnie zestrzelił. Brakuje mi również możliwości podglądania innych w trakcie walki po tym, jak już spadnę (straszne nudy w oczekiwaniu na następną misję). W kwestiach technicznych brakuje też zwykłego podglądu listy pilotów na serwerze, informacji o pingu itp.