Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 110438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #150 dnia: Października 18, 2010, 19:04:25 »
Czy mi sie tylko zdaje, czy też faktycznie w edytorze nie można dodać jeszcze Triplane?

I gdzie jest np. misja TDM Lake Summer? (dogowa)
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2010, 19:28:32 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #151 dnia: Października 18, 2010, 23:01:20 »
Co do osiągów DH2 to według mnie są zaniżone. Nie wiem czym się kierowali twórcy ustalając mu prędkość maksymalną przy ziemi na 130km/h, chociaż w cytowanych przez nich publikacjach i chyba też w dokumentach firmy Airco puszczanych na forum RoF, v max wynosiła ok. 150 km/h.

Nie są chyba zaniżone, na stronie producenta gry wyraźnie pisze, że samolot DH.2 o prędkości 130km/h ma moc silnika 74kW. Problem w tym, że ten typ samolotu wychodził z dwoma typami silników: Gnome Monosoupape o mocy 74kW i Le Rhone o mocy 81kW. Spotykane w naszej literaturze (np. u Goworka) dane z prędkością 150kjm/h dotyczą zapewne samolotu z silnikiem 81kW.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Października 18, 2010, 23:06:05 »
Dziś również było miło i wesoło, choć ja za bardzo nie mogłem latać, a jak już, to tak podniecony, że pod prąd  :karpik
Pozdrawiam i przepraszam za niemiłe sytuacje.
Zapraszam ponownie.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #153 dnia: Października 19, 2010, 11:36:24 »
Latanie pod prąd sieje zamęt i trwogę w sercach wroga, ewentualne straty własne w wyniku kolizji są wkalkulowane. Zdruzgotany przeciwnik odlatuje aby zająć się swoimi własnymi miałkimi przyziemnymi sprawami podczas gdy triumfujący kolizjanci zapisują się na kartach historii śmiercią prawie że męczeńską. ;)

Dzięki za loty. Oby więcej wczesnych scenariuszy. Dodałbym reglamentowanego AlbaDrugiego.

pozdrawiam
ROB

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #154 dnia: Października 21, 2010, 23:28:28 »
Dziś pociąłem po wiekszej przerwie, zabawa online przednia, przypomniały się dobre iłkowe czasy ! :D Dzieki Qrdl, Kosmiczna wiewióra pozdrawia :D

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Października 22, 2010, 15:21:40 »
Ta wiewióra to mnie doprowadzała do szału  :090:
Ale było przednio, to tak jak pójść z kumplami pograć sobie w piłkę na boisku  :002: i to bez dzieci iła. Dziś nie stawiam, dziś defragmentuję i konserwuję układ nerwowy.
Jutro prawdopodobnie tak. Serdecznie zapraszam, może dodamy Gejotrosa II, dla czarnych krzyżów ;-).

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #156 dnia: Października 22, 2010, 15:29:03 »
DIII/DVa nie da rady? Jakoś tak zakupiłem samoloty, że jedyna maszyna do jakiej mam dostęp to "Frania", a przydałaby się odmiana.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Października 22, 2010, 15:35:56 »
Trudno drogi vow... boski serwer ma zasady, tzw. principia  :021:
I przy okazji uwaga bardziej ogólna: skład maszyn to nie koncert życzeń  :003:

Tako rzecze,
Zaratustra

Vow, żeby nie było niejasności: zapraszam serdecznie... może zakup sobie Gejporta 11/17?  :karpik

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #158 dnia: Października 22, 2010, 15:43:37 »
Niejasności nie ma. Z zakupami nowych samolotów zaczekam przynajmniej do następnego miesiąca, a najpewniej do następnej promocji. Oczywiście wpadał będę w dalszym ciągu polatać na Frani jeśli tylko czas mi na to pozwoli (w tygodniu jest z tym kiepsko, najczęściej dopiero około 22 dysponuję czasem wolnym i nie zawsze mam wtedy siłę na utrzymanie drąga).

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #159 dnia: Października 22, 2010, 17:21:14 »
Za wiele nie ma co dodawać bo wtedy bedzie wszystko bardzo niewyrównane pod wzgledem stron i mocy.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #160 dnia: Października 22, 2010, 19:41:53 »
Dziś pociąłem po wiekszej przerwie, zabawa online przednia, przypomniały się dobre iłkowe czasy ! :D Dzieki Qrdl, Kosmiczna wiewióra pozdrawia :D

Masakryczne to było. Nic nie szło zrozumieć oprócz śmiechu, który był rozbrajający. Zabawne też było jak się Qrdl wkurzał :D.

Ta wiewióra to mnie doprowadzała do szału  :090:
Ale było przednio, to tak jak pójść z kumplami pograć sobie w piłkę na boisku  :002: i to bez dzieci iła. Dziś nie stawiam, dziś defragmentuję i konserwuję układ nerwowy.

Bueheheheh to prawda. Przy mnie poszła już defragmentacja. O dziwo po 7 piwie wciąż parkowaniem klockiem miał opanowane. Boskie szmoce wiecznie żywego ognia, poza tym koty się mnie bały :(. A same loty wczoraj były zabawne. Sama radocha bez spinania się o osiągi maszyn. Gleby i dzwony w locie były pospolite, było kilka spektakularnych podpaleń i wyciągania od ubezpieczyciela kasy na tzw. stłuczkę. Raz nawet Qrdl postanowił wytyczyć nowe trendy i zrobił sobie skrzydła jak F-86 czy też idąc o krok dalej pokazał czym jest zmienna geometria skrzydeł.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #161 dnia: Października 23, 2010, 13:00:03 »
Czy wyszedł jakiś nowy edytor? Ja mam wersje 1.00 i np. nie widze w nim N.11, Triplane itp...

www.yoyosims.pl

codex

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Października 23, 2010, 14:12:42 »
Zagrał by ktoś online,albo dajcie namiary na serw na jakim gracie bo zagrałbym z jakimiś polakami.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #163 dnia: Października 24, 2010, 21:41:25 »
Próbowałem podmienić maszyny w misji otrzymanej od Nadczłowieka i albo robię coś źle, albo mam coś skopane. Dodaję samolot na lotnisku, przypisuję mu stronę konfliktu i zapisuję zmiany w misji, ale po wczytaniu samolot nie jest dostępny do wyboru dla gracza. Nawet, jak podmieniłem istniejące EIII na albatrosy, to po zapisaniu i odpaleniu misji dalej do wyboru jest EIII. Trzeba im jakieś dodatkowe parametry ustawiać czy jak?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Października 24, 2010, 22:06:04 »
Myślę, że chcesz to zrobić podobnie do tego jak to się robi w LO/FC/DCS i dlatego ci nie wychodzi.
Samolotów nie dodaje się jako obiektów na lotnisko, co jest jakby intuicyjne. Należy je dodać w Airfield Properities.
Masz załączony skrinszot.

1. Wybierasz lotnisko - to ta ikonka bardziej niebieska (samolocik).
2. Po jej wybraniu wyskoczą "Airfield Properities" ---> "Planes"
3. W osobnym okienku możesz dodawać do lotniska samoloty, ich ilość, miejsce startu, etc..

Trochę mi zajęło rozwikłanie tego... ;-)

Tako rzecze,
Zaratustra