Cześć,
Co do osiągów DH2 to według mnie są zaniżone. Nie wiem czym się kierowali twórcy ustalając mu prędkość maksymalną przy ziemi na 130km/h, chociaż w cytowanych przez nich publikacjach i chyba też w dokumentach firmy Airco puszczanych na forum RoF, v max wynosiła ok. 150 km/h. To jest bardzo duża różnica, szczególnie gdy mówimy o maszynach z lat 1915-16. Dehacz może bawić się w nożyce i obowiązkowo kręcić się w lewo, żeby tracić mniej wysokości przy ostrych manewrach.
Co do licencji żeby posadzić dedyka, to faktycznie, trzeba napisać do obsługi Neoqb i oni dają seriala dla serwerka. Właśnie w taki sposób my zdobyliśmy nasze konto. Potrzebny jest oczywiście oddzielny mail do logowania. Ponieważ program dserver.exe służący do jego odpalania jest trochę ubogi, dlatego też wszystkie opcje konfiguracyjne trzeba też wpisać w samym simie. Nie jestem do końca pewien jak to robił Fatman, ale jeżeli mu wyślesz PM, to powinien Ci odpowiedzieć co i jak.
Jeżeli chodzi o misje, to ich rozkład wygląda tak:
- Cooperativy są w RoF/Data/Multiplayer/Cooperative
- Team Deathmatch oraz Capture the Flag w RoF/Data/Multiplayer/Dogfight
- Tradycyjne misje Single Player ulokowane są w RoF/Data/Missions. Tu mała podpowiedź. W Missions możesz Sobie założyć własny folder, który w simie będzie rozwijalny (tak jak "Fly Now", czy "Scenarios")
Misje są przechowywane w dwóch typach plików - oryginalnym .mis oraz .msbin (binarny), który to nie może być już edytowany, jednak zajmuje mniej miejsca. Msbin musi być kompatybilny z wersją RoF. Czyli jak tworzysz misję w 1.15, to aby ją odpalić w 1.16, trzeba ją uruchomić w mission editor i ponownie skompilować.
Na Youtube są tutoriale jak robić misje do RoF. Polecam w szczególności część traktującą o typie multiplayer, który tworzy się naprawdę szybko i sprawnie.