Autor Wątek: Wrażenia z gry  (Przeczytany 40857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wrażenia z gry
« Odpowiedź #210 dnia: Sierpnia 17, 2009, 23:59:18 »
Z tym myśleniem i czkawką w menu jest u mnie podobnie, ale nie tylko dziś, w ogóle. Dodam, że korzystam z Windows 7 RC.

kakol

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Sierpnia 18, 2009, 16:18:07 »
@ Magneto
U mnie kilka razy wywaliło aż do blue screena (offline i online)

« Odpowiedź #212 dnia: Sierpnia 18, 2009, 22:55:17 »
Mi dziś też jakoś RoF dziwnie działa, przy właczeniu mysli nad połaczeniem się z serwerem do autoryzacji i mysli a potem jakaś czkawka w menu. Może coś z providerem albo jakaś wspaniała łatka do Visty, która ostatnio się  ściągnęła...
Przez zupełny przypadek pozbyłem się tej przypadłości, o której wspominasz.
Otóż, po zabawie klawiszami F9 F10, zmianami widokow (centered, snap, pan, fixed itp..) tak sobie namieszalem, ze zniknęło wogole centrowanie widoku. Wkurzony tym faktem postanowiłem zainstalować grę od nowa.
W tej starej skopanej wersji miałem dokupione te 3 samoloty.
Po ponownej instalacji (no i oczywiście dociągnięciu patcha) logowanie jest prawie natychmiastowe, więc możliwe, że wpływ na to mają te kupione samoloty, ktore teraz po reinstalacji od razu są już dostępne. Mogę się mylić...  :001:
Takie długie logowanie występowało w Windows XP 32-bitowym oraz w Windows 7 64-bitowym!
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #213 dnia: Sierpnia 19, 2009, 08:00:36 »
Raczej coś chwilowo gryzło się. Czasem niezbadane są losy naszych softów  :004:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Bubel

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Sierpnia 20, 2009, 22:06:21 »
Witam.
Oto kilka przemyśleń po tygodniu męczenia kampanii :
1. Misje nie dopracowane. Porażka. Latając pierdzącym Newportem na niszczenie artylerii plot !!!.
2. Zrobiłem 27 misji na spadzie i 7 na Newporcie. Przy tym drugim po 7 misji kampania skończyła się 28 czerwca po tym jak dostałem medal taki złoty z tęczową wstążką. A ani nie zginąłem ani nie rozbiłem samolotu, nawet ranny nie byłem. Gra ma tendencję do przedwczesnego kończenia kampanii. Wtedy napis nad kampanią pilot Victory.
3. Gra po ostatnim patchu ciągle się krzaczy. Wywala do windy.
4. Grając ponad tydzień ani razu nie widziałem pociągu. Nawet ruchu na drodze, nie licząc celów np konwoju do zniszczenia.
5. Ludzie po trafieniu pociskiem np w aucie czy obsługa działa nie ginie.
6. Gdzie są tabory konne ?
7. Gdzie niemieckie bombowce?
9. Misje w kampanii się powtarzają.
10. Reasumując:
Kampania jest do bani. Totalnie mi się odechciało grać, a szkoda.

PS. Gdzie wy tam macie ustawienia opcji na Ace? i 1vs1 ułatwiające celowanie? ja nie mam takich ustawień. No i chyba wszystkim zmienił się obrazem Hangaru. Wcześniej stał samolot w hangarze, teraz jest coś a la muzeum. Nawet nie działają ustawienia odległości toru pocisku i malowania maszyny. Za każdym razem trzeba ustawiać od nowa.

Pozdrawiam

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #215 dnia: Sierpnia 20, 2009, 22:25:22 »

PS. Gdzie wy tam macie ustawienia opcji na Ace? i 1vs1 ułatwiające celowanie? ja nie mam takich ustawień.

Masz. W ustawieniach realizmu jest zakładka.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Bubel

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: Sierpnia 20, 2009, 23:04:26 »
W których? bo przysięgam że u mnie tego nie ma. Nie ma ustawienia poziomu Novice-Ace oraz 1vs1. Nic.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #217 dnia: Sierpnia 20, 2009, 23:11:14 »
Trochę za dużo zaznaczyłem w Twoim cytacie. Miałem na mysli że masz Aiming help - czyli pomoc w celowaniu. Ustawień Novice - Ace oczywiście nie ma. Sorry za lekkie niedopatrzenie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 21, 2009, 09:32:35 »
dostałem medal taki złoty z tęczową wstążką. A ani nie zginąłem ani nie rozbiłem samolotu, nawet ranny nie byłem

Gratulacje! A teraz możesz wyrzucić grę do kosza jak Ci się już nie podoba.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 21, 2009, 10:25:03 »
Gratulacje! A teraz możesz wyrzucić grę do kosza jak Ci się już nie podoba.

Facet napisał, że mu się nie podoba kampania single i uzasadnił to, więc czemu się przytentegowujesz?
RoFa można już tylko chwalić? :006:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 21, 2009, 11:45:05 »
RoFa można i chwalić i ganić oczywiście.
Ja po mniej niż tygodniu byłem mocno podniecony, co zresztą można przeczytać w postach z zeszłego miesiąca. Na razie nie mam dostępu do tytułu, więc się nie wypowiadam. Proszę jednak zwrócić uwagę na pewne zjawisko bardziej ogólnej natury. Bardzo często opinie są wydawane na podstawie bardzo powierzchownych doświadczeń (oczywiście dotyczy to mojej opinii, a w zasadzie pierwszych WRAŻEŃ na temat RoFa). Ktoś kto gra kilka dni i nie potrafi poradzić sobie z opcjami, imo, powinien zachować nieco umiaru w ocenach, szczególnie wyrażanych tak apodyktycznym stylem. Brak umiejętności włączenie elementarnych opcji stawia pod znakiem zapytania umiejętność oceny samego tytułu, po tygodniu grania.

Tako rzecze,
Zaratustra

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Sierpnia 21, 2009, 14:14:19 »
Ogólnie drażnią mnie tony tych wypowiedzi. Bo jak się je czyta to nie znajduję w nich uzasadnienia dla których gra była by cokolwiek warta by w nią grać, a mimo to osoby te poświęcają sporo czasu na granie. Poza tym ile razy można powtarzać jedno i to samo w nieskończoność. Proszę niech sobie ktoś poczyta ten wontek i wypisze ilość pozytywnych i negatywnych wrażeń. Myślę, że tych drugich będzie znacznie więcej. Ale to już chyba taka natura osób wypowiadających się że aby coś docenić muszą to najpierw zniszczyć. Dziwne tylko, że z osób najbardziej zainteresowanych i najwięcej latających w RoF wypowiedzi takie należą do rzadkości. Może wyjściem z sytuacji było by stworzenie dwóch odrębnych tematów: Pozytywne wrażenia z RoF i Negatywne wrażenia z RoF.                       

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #222 dnia: Sierpnia 21, 2009, 14:20:48 »
wontek

Kapulet rewelacja, przypadkowo (czyżby?) ująłeś  to w sposób na jaki by nikt nigdy nie wpadł :D

Myślę że określenie wontek przyjmie się jako określenie posta z pretensjami tak samo jak znany wszystkim putch czy pucz.

Ale się uśmiałem na koniec pracy, aż musiałem taśmę spowolnić :P

http://www.miejski.pl/slowo-Wonty

ps. wybaczcie za offtop ale w dobrych intencjach :)

chincz

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Sierpnia 21, 2009, 14:53:53 »
Mam niejasne wrażenie, że jakiś złośliwiec podmienił wam tytuł ulubionej gierki. Poza tym nudy i nic się nie dzieje  :003:

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #224 dnia: Sierpnia 21, 2009, 16:21:37 »
Hehehe faktycznie fajnie to wyszło. W każdym bądź razie sprawdziłem słownikiem:) Swoją drogą może troszkę panowie sceptycy nie ma co się podniecać tylko dać szansę grze na rozwinięcie skrzydeł, no i trochę szacunku dla twórców bo taki symulator pochłania mnóstwo pracy i wiedzy.