Autor Wątek: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight  (Przeczytany 113322 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight
« Odpowiedź #210 dnia: Kwietnia 23, 2011, 10:54:17 »
Już OK. Poprzedni post do usunięcia.

Wysokich lotów dla wszystkich żółtodziobów. Salute!

« Odpowiedź #211 dnia: Czerwca 10, 2011, 10:59:05 »
Witam
Czy mozna zmienić  magazynki , do tylnych karabinów ??
Mowa o Breguet 14.B2

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 10, 2011, 11:30:49 »
Pewnie podobnie jak w na stałe zamontowanych Lewisach, jak się skończy amunicja w puszce - używasz przycisku odpowiedzialnego za przeładowanie i strzelasz aż do wyczerpania zapasu amunicji... i tak 3 razy, bo są po 4 puszki po 97 naboi na lufę.

« Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 11, 2011, 23:06:23 »
Gdzie znajduje się klawisz odpowiedzialny za Dopalacz, ponieważ pomimo ustawienia przepustnicy na max motorynka ze skrzydłami nie chcę się wznieść? Skrzydłowi już dawno są w powietrzu a ja jeżdże po trawie w kółko jak w cyrku. A-10 Warthog tego nie miał. Szybciej kołowałem Su-25 niż to leciało na pełnych obrotach. Czy wszystko jest w porządku? Mam wersję z najnowszym patchem.

« Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 12, 2011, 00:04:56 »
A ogon uniosłeś? Bo jak orzesz płozą w ziemi to się nigdy nie rozpędzisz  :002:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 12, 2011, 01:14:30 »
Jakim samolotem startujesz, Logan ? Może masz źle ustawioną mieszankę ? Generalnie, najlepiej ustawić ją na 85-90% do startu i później stopniowo zubażać tak od 1500 metrów. Silnik odpala się na mieszance ustawionej na 100%.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 12, 2011, 01:22:49 »
@viker :002:

Uniosłem się, to takie dziwne uczucie znowu nawiedza mnie. Jestem tam. W czasie Wielkiej Wojny. Ta gra jest tak sugestywna, że normalnie odpadam.
@lucas

Tobie, też dziękuję!

« Odpowiedź #217 dnia: Lipca 01, 2011, 23:15:04 »
Witam
Może ktoś z "profesorów" omówić(opisać) zakładkę CAMERA?.
Z podziękowaniem.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #218 dnia: Września 16, 2011, 16:22:55 »
Czy jest jakiś snapshot aby zablokować na chwilę widok tak, aby celować przez muszkę i szczerbinkę? Używam TrackIR i celowanie jest dość niewygodne, gdyż nie wiem jak mam umieścić głowę :). Patrzeć na wprost? W dodatku pocisków prawie nie widać.
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2011, 19:24:52 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #219 dnia: Września 16, 2011, 20:55:14 »
Było Panie kolego ;) Ten temat, strona piąta, post ~3 od dołu.

S!
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #220 dnia: Września 16, 2011, 22:30:34 »
Nie widzę, na stronie 5ej 3 poście od dołu jest coś o dwóch monitorach. Proszę o cytat.

« Odpowiedź #221 dnia: Września 17, 2011, 00:29:06 »
Jest coś takiego jak SnapView. Możesz sobie ustawić zdaje się do 9 takich widoków. Każdy przypisać pod osobny klawisz. A sam widok może być jaki sobie tylko wymyślisz z uwzględnieniem ruchów w każdą stronę plus zoom. Ustawia się to tak:
- wyłączasz freetracak/trackir czy co tam masz
- wciskasz przycisk odpowiedzialny za dany snapView (np look forward) i NIE PUSZCZASZ
- ustawiasz sobie widok, myszką+klawiszami odpowiedzialnymi za ruchy głową(lewo/prawo, góra/dół, przód/tył, zoom (nie pamiętam które do czego: insert,del,home,end,pgup,pgdwn,num+,num-))
- wciskasz F10
- puszczasz klawisz odpowiedzialny za dany snapView
Możesz sobie w ten sposób ustawić centrowanie na celowniku np.

F10 nadpisze Ci też defaultowe ustawienie widoku po wystartowaniu misji. Czyli odpalasz misję, wsiadasz do samolotu, ustawiasz sobie widok na środku celownika tymi samymi klawiszami co powyżej (bez snapView) i wciskasz F10. Po tym zabiegu zawsze jak wsiądziesz do tego samolotu to defaultowo będziesz miał tak ustawiony widok. Sugeruje do tego dołożyć na krzywych w FreeTracku coś w stylu deadzone w centrum. W ferworze walki pomaga utrzymać celownik na środku.

Proszę bardzo :)

S!
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #222 dnia: Września 17, 2011, 11:54:57 »
Dzięki! Przewertowałem cały topic 2 razy - widocznie przeoczyłem. Bardzo przydatna funkcja - ciekawe, czy będzie się lepiej celować.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #223 dnia: Listopada 01, 2011, 17:05:13 »
Witam.
Mam takie pytanie. Kiedyś jak latałem z wyłączonymi ikonami to oglądając filmik z misji miałem wszystkie samoloty podpisane. Teraz mi to zniknęło i nie wiem jak to przywrócić aby w filmikach były ikony samolotów.
Proszę o jakąś podpowiedź....
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #224 dnia: Listopada 01, 2011, 17:57:09 »
Szybkie pytanie - czy warto przełączać się z XP na Windows 7? Instalacja pod XP działa OK i dość dobrze po zmianie sprzętu, chyba nie będzie wielkich profitów z przeprowadzki?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.