Autor Wątek: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight  (Przeczytany 113321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight
« Odpowiedź #240 dnia: Listopada 06, 2011, 21:30:47 »
Ale da się widzieć ster kierunku! Z samym FreeTrackiem widze, z FT przez NewView - nie... Dziwne, więc się o to pytam. Jak komuś działa FT + NewView w ROF, to proszę o pliki ini profili z obu programów. Dzięki!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #241 dnia: Listopada 23, 2011, 13:35:16 »
Jest może dostępny jakiś poradnik bombardiera pod RoFa?

« Odpowiedź #242 dnia: Listopada 23, 2011, 13:41:31 »
Jest ale po angielsku i nie wiem na ile aktualny -> http://riseofflight.com/Forum/viewtopic.php?f=49&t=15679
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

« Odpowiedź #243 dnia: Listopada 23, 2011, 15:05:00 »
w ROF też działa, ale nie wiedzieć czemu nie da się spojrzeć dokładnie za siebie - zakres obrotu to jest około 160-170 stopni w każdą stronę, może i mniej, a nie domyślne 180...

Ostatnio odpaliłem RoFa po dość długiej przerwie i mam ten sam problem używając TrackIRa. NewView nie mam, cokolwiek to jest. Kiedyś bez problemu mogłem zobaczyć czy coś mam na ogonie, teraz za cholerę nie mogę skręcić wirtualnej łepetyny o 180*. To taki nowy "ficzer" czy mam coś zwalone w ustawieniach? Kombinowałem na różne sposoby ale nic z tego.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #244 dnia: Listopada 23, 2011, 18:31:35 »
To zależy od położenia głowy w kabinie. Zapewne coś się w tej kwestii zmieniło w nowym patchu i dlatego masz ograniczony widok. Musisz pokombinować z ustawieniem zoomu i położenia punktu widzenia, odpowiednie skorelowanie tych dwóch opcji pozwala normalnie oglądać się na szóstą.

« Odpowiedź #245 dnia: Listopada 26, 2011, 08:38:53 »
Jak wyjść z  "korka " samolotem S.E.5a ??
Machanie drągiem i orczykiem nic nie daje  :/

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #246 dnia: Listopada 26, 2011, 09:45:13 »
Daje tylko trzeba machać w odpowiedni sposób, a nie przypadkowo :-)

http://www.youtube.com/watch?v=NvHTiJiVXS8&feature=fvsr

Opis procedury w komentarzu pod filmem.

« Odpowiedź #247 dnia: Listopada 29, 2011, 16:41:30 »
Poleciałem wczoraj Nieuport'em 17 na strzelanie do balonów. Upatrzyłem sobie jeden, władowałem w niego prawie cały magazynek i ... nic! Jest jakaś skuteczna metoda na nie?

PS. Co z rakietami Le Prieur? Nie ma ich w ogóle w RoF'ie?

« Odpowiedź #248 dnia: Listopada 29, 2011, 17:07:50 »
Podejrzewam, że to przez "igiełkę" Nieuporta. Fokker potrzebuje około 30 nabojów (z obu rur, czyli razem 60. Dokupiłem sobie liczniki amunicji) i balon spada. Pewnie da się i mniej, ale boję się przelatywać na wybuchającym balonem na małej szybkości.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #249 dnia: Listopada 29, 2011, 17:23:56 »
Poleciałem wczoraj Nieuport'em 17 na strzelanie do balonów. Upatrzyłem sobie jeden, władowałem w niego prawie cały magazynek i ... nic! Jest jakaś skuteczna metoda na nie?

Che che rada jest prosta - trzeba po prostu trafiać.
Mnie też to zajmuje ze dwa trzy nawroty zanim balon zestrzelę...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #250 dnia: Listopada 29, 2011, 17:34:20 »
To można w coś tak wielkiego nie trafić? ;) Jak latałem pojedyncze misje Spadem XIII to była bułka z masłem. Co dwa Vickersy to nie jeden. Kilka serii i pochodnia.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #251 dnia: Listopada 29, 2011, 17:36:52 »
W czasie deszczu i z dość mocnym wiatrem można :D

Ostatnio się o balon rozwaliłem lol (wstyd, wiem).

« Odpowiedź #252 dnia: Listopada 29, 2011, 17:56:31 »
Jeszcze jedno. Jak sobie radzicie z momentem obrotowym śmigła przy lądowaniu? Pod koniec drogi hamowania zawsze mnie obróci w prawo, ster kierunku słabo działa przy tak małej prędkości. Jedyne co mogę zrobić to starać się utrzymać samolot w poziomie za pomocą lotek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #253 dnia: Listopada 29, 2011, 18:47:39 »
Na Nieuporcie ? Blip switch, albo mocno zubożona mieszanka i podejście na jajeczko  :020:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: Listopada 29, 2011, 19:22:20 »
Jeszcze jedno. Jak sobie radzicie z momentem obrotowym śmigła przy lądowaniu? Pod koniec drogi hamowania zawsze mnie obróci w prawo, ster kierunku słabo działa przy tak małej prędkości. Jedyne co mogę zrobić to starać się utrzymać samolot w poziomie za pomocą lotek.

Ja proponuję, jak już wyczujemy "moment", dodawać nieco mocy, samolot trochę wolniej wyhamuje, ale nie powinien zrobić cyrkla.

Tako rzecze,
Zaratustra