Autor Wątek: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight  (Przeczytany 113330 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight
« Odpowiedź #270 dnia: Stycznia 17, 2012, 10:11:25 »
Jest to jak najbardziej cecha RoF'a. Zostało to wprowadzone w jednym z ostatnich "puczy", nie pamiętam dokładnie numerka ale na pewno jest to od niedawna. Przeciążenia są zarówno góra-dół jak i lewo-prawo.
Tak, to weszło w 1.022 ale.... jak widzisz na screenie. Głowa wylądowała nawet poniżej deski. Co to jest do k... n...? :D. Tak G-Force nie wygląda przecież. Normalnie jesteś przypięty pasami i owszem przy ewolucjach zjeżdża Ci nieco i wgniata w fotel ale to ruch może na parę cm. Tak na screenie widać, że korpus się przemieścił o jakieś 30-40 cm w dół (jakby w realu). Tak się nie dzieje. No way.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #271 dnia: Stycznia 17, 2012, 10:40:18 »
Zgadza się, przeciążenia w RoF'ie przesuwają głowę tylko troszkę. Musi to być w takim razie jakiś problem z trackiem jak sam zauważyłeś. Niestety nie spotkałem się na oficjalnym forum, żeby ktoś taki problem poruszał (co oczywiście nie oznacza, że takiego tematu nie ma!), więc nie jestem w stanie Ci w tym pomóc...
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

« Odpowiedź #272 dnia: Stycznia 17, 2012, 11:49:35 »
W czasie lotu zdarza się że gra zatrzymuje się na ułamek sekundy. Gdzieś kiedyś czytałem że doczytywane są wtedy AI. Jest to prawda?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #273 dnia: Stycznia 17, 2012, 12:05:07 »
Tak, tak samo było IŁku. Im słabszy komputer tym bardziej zauważalne...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #274 dnia: Stycznia 17, 2012, 12:36:41 »
Nie przypominam sobie w Iłku czegoś takiego ale nie będę się spierał. Kompa mam dość szybkiego ale to i tak bez znaczenia bo czy ta pauza trwa 0.1sek czy 2 sekundy to tracimy efekt zaskoczenia. Po takiej przycince od razu wzrasta czujność bo wiadomo że uruchomiliśmy trigger i gdzieś w okolicy mogli pojawili się przeciwnicy.
Ma ktoś z Was RoFa na SSD? Też występują podobne przycinki?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #275 dnia: Stycznia 17, 2012, 13:25:16 »
W czasie lotu zdarza się że gra zatrzymuje się na ułamek sekundy. Gdzieś kiedyś czytałem że doczytywane są wtedy AI. Jest to prawda?
Nie mam słabego ale potwierdzam, na chwilę jest minimalna micro przycinka, wtedy wiadomo - wytężaj wzrok buhahaha :D. Jak w iłku i Matrixie ;).
Może wrzucę na SSD i dam znać.

www.yoyosims.pl

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #276 dnia: Stycznia 17, 2012, 14:03:19 »
To wina kampanii robionych na łatwiznę.
Jak latałem w RoFCampaign 7.1 tam samoloty swoje i przeciwnika latały od startu do lądowania (a nie pojawiały się nie wiadomo gdzie i nie wiadomo skąd i równie efektownie znikały) i nie było takich jaj jak są w ich kampanii że startujesz, nad sobą masz DFW CV, wznosisz się zawzięcie na jego pułap już go prawie doganiasz a tu siup... i znikł.
Takich jaj nie było i to się kwalifikuje do zmiany.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #277 dnia: Stycznia 17, 2012, 14:42:27 »
Dostałeś szalik? Dostałeś. To nie marudź teraz ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #278 dnia: Stycznia 17, 2012, 15:49:17 »
Dostałeś szalik? Dostałeś. To nie marudź teraz ;)
I giwerę?
PS. a ktoś testował może strzał z racy do balonu obserwacyjnego?
Ja chcę tak jak w Flyboysach ! Mamo !  :118:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #279 dnia: Stycznia 17, 2012, 15:57:56 »
A tą giwerą można komuś zrobić kuku czy to tylko bajer graficzny dla szpanu? Np. przestrzelić własne skrzydło bo szanse na trafienie przeciwnika w walce raczej są bliskie zera.

« Odpowiedź #280 dnia: Stycznia 17, 2012, 16:05:54 »
A tą giwerą można komuś zrobić kuku czy to tylko bajer graficzny dla szpanu? Np. przestrzelić własne skrzydło bo szanse na trafienie przeciwnika w walce raczej są bliskie zera.
A można. Przy odrobinie wprawy można nawet ranić wrażego pilota ;)
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

« Odpowiedź #281 dnia: Stycznia 17, 2012, 16:08:08 »
Jak z pistoletem nie wiem, ale z racy balona nie spuścimy. Odbija się jak i od samolotów. Najwyżej z rzadkiego rzadka może uda się zranić pilota. Jakiś najemniczy hit box czy coś w ten deseń :021:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #282 dnia: Stycznia 17, 2012, 16:39:00 »
Jak z pistoletem nie wiem, ale z racy balona nie spuścimy. Odbija się jak i od samolotów. Najwyżej z rzadkiego rzadka może uda się zranić pilota. Jakiś najemniczy hit box czy coś w ten deseń :021:
To słabo, spróbuję może ostrzelać jakiś baloon z kilku dla testu. Teoretycznie powinien się zapalić.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #283 dnia: Stycznia 17, 2012, 17:20:40 »
Mam dzisiaj wenę na zadawanie pytań :)
Jak szybko uzupełniano straty balonów obserwacyjnych? Jak jeden zleciał to brano się za dmuchanie następnego czy trzeba było czekać chwilę na dostawy z tyłów? Po drugie ile czasu (średnio) trwało nadmuchanie i wyciągnięcie takiego balonu na odpowiednią wysokość. Pytam bo w RoFie jak zestrzelimy balon o 7 rano to w następnej misji tego samego dnia wisi nowy.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #284 dnia: Stycznia 17, 2012, 17:43:38 »
Lucas ma inne zdanie ;)

Jeśli chodzi o balony- napełnienie balonu wielkości jak tych z RoF zajmowało około 2 godzin, wyniesienie to pojedyncze minuty (ściągnięcie wyciągarką samochodową Caquot balonu o objętości ok. 900m3 z 1500m to około 3 minuty).
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.