Autor Wątek: Wyszedł oficjalny patch 4.09  (Przeczytany 18769 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Odp: Wyszedł oficjalny patch 4.09
« Odpowiedź #15 dnia: Października 04, 2009, 11:02:46 »
Ja mam kilka pytań co do 4.09m.
Jak się go instaluję ? Na gołego 1946? czy jakiś patch wcześniej?
Czy można zmodować 4,09? np UP lub UI lub recznie?
Co wnosi nowego dokładnie? Rozumiem że QMB nowy,kilka samolotów, dźwięki stare zostały.

Kontynuując rozważania nad iłkiem.
Myślę że każdy przechodzi pewne znudzenie iłkiem i wtedy zaczyna się poszukiwanie zastępstwa w postaci FS-ów, LO, czy innych platform. Niestety przychodzi też po pewnym czasie rozterka że to jednak nie to co iłek i próby powrotu do iłka. Jest ok jak ktoś wykorzysta powrót i posadzi kilka modów które go pochłoną. Zgadza się iłek zmodowany daje dużo lepsze wrażenia. Niestety Ci którzy powrót do iłka postanowili pozostawić bez modów szybko zamykają rozdział lotów wirtualnych i pozostają tylko aktywni na forum czekając na słynnego BOBa. Oczywiście cały czas dochodzą nowi , nowe pokolenie jak ktoś nazwał i to jest prawda. Dziś społeczność iłkową buduje nowe pokolenie to  aktywnie latające, modujące itd. Wszyscy którzy zostali tylko na forum nie mogą zaliczyć się do tej grupy. Można to szybko sprawdzić. kto ze starej ekipy nadal lata? Myślę że będzie to kilkanaście osób (chodzi o osoby które mają staż dłuższy niż 5 lat). Teraz drugie pytanie, ile jest osób które całkiem odpadło z naszego światka? Można szybko sprawdzić poprzez prześledzenie aktywnych nicków na forum. Ile jest nie aktywnych nicków które należały do ścisłego guru tematu iłka?
Z drugiej strony patrząc na modowanie. Moderów jest coraz mniej i coraz mniej ciekawych rozwiązań się pojawia. Twierdzę że modowanie też powoli umiera gdyż nie da się pewnych rzeczy przeskoczyć.
Podsumowując:
Jeśli Oleg nie zacznie szybciej pracować nad nową platformą która będzie MOCNA to może się pożegnać z tak mocną pozycją w tej grupie odbiorców i będzie się spuszczał tylko nad strzelankami pod xboxy itd , a wiem że nie jest i nie było to nigdy jego największym marzeniem. Obrazując to inaczej do tej pory trzyma pozycję producenta porównywalnego w branży symulatorów jaką ma Bil z windowsem a jeśli zaniecha prac to spadnie do rangi małego producenta który wydaje jakiś malutki antywirus. Jeśli go to spełni ok.

Iłek umiera nawet mody już mu nie pomagają taka jest prawda i daje góra 1 rok jeszcze iłkowi potem bynajmniej ja dam sobie chyba spokój z lataniem wirtualnym gdyż żadna gra jaka pojawiła się nie zastąpiła nawet w połowie iłka.
Większość która nie bawi się iłkiem tęskni bardzo za frontami itd ale duma nie pozwala im zainstalować iłka z modami, inni się boją kombinowania. Prawda jest taka że większość tego "młodego pokolenia" jest naprawdę młoda co skutecznie zaniża poziom merytoryczny forum jak i poziom, klimat(punkciarze) na serwerach. Ja osobiście tęsknię za starą ekipą zarówno na serwerach jak i na forum. To były czasy. ....

« Odpowiedź #16 dnia: Października 04, 2009, 11:37:47 »
Odnośnie pierwszego to patch instalujesz na wersję 4.08.
Daje się modować UP (na forum UP znajdziesz więcej informacji) lecz tutaj powstaje mały problem ponieważ modowanie jest jednostronne i gra przestaje się odpalać w wersji 4.08, ale daje się to przeskoczyć odpalając UP w wersji UI compatible.
Sam patch wnosi dokładnie to co piszesz, czyli niewiele.

W sprawie rozważań mogę tylko się z tobą zgodzić. Używając kulinarnego porównania można stwierdzić, że najlepiej nawet przyrządzony kurczak po 100 razie przestaje smakować jeśli to wciąż ten sam kurczak tyle, że przyprawy nowe.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #17 dnia: Października 04, 2009, 13:01:45 »
Większość która nie bawi się iłkiem tęskni bardzo za frontami itd ale duma nie pozwala im zainstalować iłka z modami, inni się boją kombinowania. Prawda jest taka że większość tego "młodego pokolenia" jest naprawdę młoda co skutecznie zaniża poziom merytoryczny forum jak i poziom, klimat(punkciarze) na serwerach. Ja osobiście tęsknię za starą ekipą zarówno na serwerach jak i na forum. To były czasy. ....
Co do 1 to nie prawda ze komuś duma nie pozwala na zainstalowanie modów. Powiedział bym raczej, że czekanie na misję na VFah stało się zbyt długie. Czekasz 2 godziny na slocie, potem na załadowanie się Iłka z modami 10 minut (specjalnie przesadzam), potem 20 minut na FLY potem restart 1, 2 i w końcu okazuje się, że misja nie poleci i 3 h idą na marne. Brakuje przede wszystkim "starej" ekpy - ludzi których na frontach widywałem co dzień a teraz nie widzę ich wcale. Nowi nie nadeszli, lub nadeszli zbyt nielicznie.
Myślę, że nastąpiło też zmęczenie materiału. Jak pisze Shoki.

chincz

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Października 05, 2009, 09:02:06 »
Emeryci...  :004:

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #19 dnia: Października 05, 2009, 09:55:01 »
Tak BTW. Czy też macie przy Fokkerze DXXI z 1941 celownik raz lunetkowy a raz przezierny ? Częściej mam lunetkowy jak by było odwzowanie , że nie wszystkie maszyny miały nowy celownik ( procentowo ? losowo ? ) Tak mam na czystej wersji nie modowanej. Przy modowanej nigdy nie pokazał mi przezierny.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #20 dnia: Października 05, 2009, 20:53:44 »
Na AAA http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=20899&start=90 piszą, że można zainstalować patcha na UI 1.1, ale przez jakiś program SAS Modactivator v2. Ktoś to prubował próbował zrobić?
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2009, 23:41:36 wysłana przez some1 »

« Odpowiedź #21 dnia: Października 05, 2009, 22:52:39 »
Tak BTW. Czy też macie przy Fokkerze DXXI z 1941 celownik raz lunetkowy a raz przezierny ? Częściej mam lunetkowy jak by było odwzowanie , że nie wszystkie maszyny miały nowy celownik ( procentowo ? losowo ? ) Tak mam na czystej wersji nie modowanej. Przy modowanej nigdy nie pokazał mi przezierny.

Coś czytałem w zmianach w nowym patchu, że jakiś samolot (nie wiem czy akurat Fokker) ma różne szanse na jeden z dwóch celowników (tak jak w realu niektóre samoloty miały nowe a inne stare celowniki)
Miejsce na Twoją reklamę.

« Odpowiedź #22 dnia: Października 06, 2009, 07:36:16 »
Za pierwszym razem nie zwróciłem uwagi na celownik Fokkera (leciałem nim tylko raz), ale wczoraj chwilkę polatałem i faktycznie występują dwa rodzaje celowników, przy czym u mnie częściej występował przyzierny a wszystko dotyczy gry w wersji zmodowanej.

Olo w readme pisze, że zwiększono rozmiar buforu dla obiektów stacjonarnych i muszę przyznać, że mówi prawdę. Do tej pory nad większymi miastami tuż przy ziemi przy największym brzybliżeniu miałem 1 FPS, a po instalacji patcha ilość klatek wzrosła do min 16  :banan

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #23 dnia: Października 06, 2009, 08:06:58 »
Modlitwy co do szybszego ładowanie się MODów ( a co za tym idzie, możliwość "normalnego" latania VFów ) zostały chyba wysłuchane :

The new UP 1.8 Release will offer not only total compatibility with SEOW (and probably with C6) mod-packs but it will have Similar Loading time and Performance with Unmodded original version. Moreover it will offer TWO Sound packs: One with 44KHZ quality and another with 22KHZ quality which will boost performance to older PCs. Moreover it will contain All the New elements (planes, maps, etc..) from the Official 4.09m. And last the Perfect textures for the stock maps will be available as an add-on and not by default. This will help people who cannot run "perfect landscape" to play the standard maps.
NA PLASTERKI !!!

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #24 dnia: Października 06, 2009, 16:46:09 »
Ktoś przetłumaczy?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Października 06, 2009, 17:03:44 »
The new UP 1.8 Release will offer not only total compatibility with SEOW (and probably with C6) mod-packs but it will have Similar Loading time and Performance with Unmodded original version. Moreover it will offer TWO Sound packs: One with 44KHZ quality and another with 22KHZ quality which will boost performance to older PCs. Moreover it will contain All the New elements (planes, maps, etc..) from the Official 4.09m. And last the Perfect textures for the stock maps will be available as an add-on and not by default. This will help people who cannot run "perfect landscape" to play the standard maps.

Mniej więcej...

Nowy UP 1.8 będzie oferował nie tylko kompatybilność z modami SEOW (prawdopodobnie też z C6) ale będzie oferował zbliżony czas ładowania co wersja niezmodowana. Ponadto będzie oferował dwa Soundpacki. Jeden o jakości 44 KHz i drugi 22KHz poprawiający wydajność na starszych kompach. Dodatkowo będą w nim nowe samoloty, mapy , itd. z oficialnej wersji 409m. Na koniec, będą w nim też nowe tekstury dla trybu perfect dla standardowych map do zainstalowania osobno. To pomoże ludziom którzy nie mogą grać z ustawieniami "perfect landscape" na standardowych mapach.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #26 dnia: Października 06, 2009, 17:53:07 »
Ktoś przetłumaczy?
W skrócie - w pełni zmodowany iłek ładuje się 20 sek.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #27 dnia: Października 06, 2009, 18:47:38 »
Oby tak było Ranwers, oby :D
NA PLASTERKI !!!

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #28 dnia: Października 06, 2009, 20:48:49 »
Dziękuję szanownym kolegom!!!
Rozumiem UP to ultra patch z AAA i ma dopiero się pokazać? Będzie po prostu instalowany na 4,09m?

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #29 dnia: Października 06, 2009, 20:57:21 »
Oby tak było Ranwers, oby :D

Jest. Sprawdzone. :)
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym