Autor Wątek: Zamulony net.  (Przeczytany 3661 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Zamulony net.
« Odpowiedź #15 dnia: Października 13, 2009, 19:00:41 »
Neo+ jak działa to działa ale jak już masz coś załatwić przez Błękitną Linię to idzie się pociąć. U mnie w firmie wyegzekwowanie  zmiany adresu na fakturze trwało 1,5 roku. Za każdym razem niby sprawa była załatwiona, a rachunki dalej źle były adresowane. Głównie tu chodzi o sposób podejścia do klienta, praktyki monopolistyczne i ceny. Tym sobie najwięcej nagrabiła. Tudzież wspomniany sprzęt od Sagema, któremu delikatnie mówiąc do doskonałości wiele brakuje.

Z Vectrą to trzeba uważać. To firma która tak naprawdę wciela w swoje szeregi każde nawet "śmieciowate" sieci (np. wiocha o nazwie Leśna - 51 abonentów) jakie tylko kupi. W swoim czasie u mnie TVK "Dami" ładowała  wywrotki pieniędzy w odbiorniki światłowodowe i sprzęt do budowy i działania Sieci. Jak przyjechali z Vectry to byli w szoku, bo oni na tym samym zrobili by trzy miasta. Oczywiście sprzęt pojechał zgodnie z założeniem. Teraz dodatkowo wszystko idzie przez Gdynię. Niemniej Jascha, ja znam ich od podszewki, wiem jakie są układy,  sam mam modem od samego początku i generalnie nie mogę narzekać. Choć nie powiem kiedyś było dla mnie lepiej. Więcej mogłem załatwić na miejscu i była większa kontrola nad moją siecią. teraz w Gdyni każdy chce być ważniejszy od drugiego i wychodzą różne absurdy z tego. Klasyka.

Nie ma reguły. Wszystko zależy gdzie się mieszka i jak się trafi. Liczy się stan sieci. TPSA ma dobrze, bo ma własne studnie (u mnie TVK "Dami" nawet z nimi dogadała się, żeby korzystać z ich studni, co jest ciekawostką, bo na to się TP nigdy nie zgadza). Nie ma też co ukrywać, że obie te firmy działają na zasadzie mało włożyć, a jak najwięcej wyciągnąć. Vectra na pewno bardziej, gdyż nie ma tak dobrej pozycji jak Telekomuna, co oczywiście ich nie tłumaczy. Poza tym w Vectrze lubię fakt, że podpinasz modem i lecisz bez zbędnych konfiguracji.

Można tak długo. To tak jakby próbować stwierdzić który operator telefonii komórkowej jest lepszy. Tak samo jest z dostawcami Internetu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #16 dnia: Października 13, 2009, 19:48:13 »
No cóż to też zależy od własnych doświadczeń. Mi Vecra kojarzy się z ciągłymi przerwami w dostawie neta, niestabilnym transferem i blokowaniem portów. Zostałem abonentem z przymusu, właśnie w wyniku przejęcia małej lokalnej firmy - wyszło na gorzej. Pod tym względem powrót do Neo był ulgą. Co do podejścia do klienta to nie wiem, bo nie mam żadnych problemów i nie musiałem się z nimi kontaktować. :D

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Października 13, 2009, 20:37:10 »
Ja od początku wzbraniałem się przed gigantami telekomunikacyjnymi w kwestii dostępu do netu. Podpisałem umowę z małym lokalnym providerem, dostałem całkiem niezłe warunki. Minęły 4 lata, firma już dawno nie istnieje - została wchłonięta przez większą, która to niedawno też została wchłonięta przez jeszcze większą :002: Internetię. Więc też zostałem klientem z przymusu i trochę się obawiam; choć póki co muszą respektować poprzednie warunki i robią to bez zastrzeżeń, to pewnie będą kombinować podpisanie nowej umowy na ich zasadach. Czy jeżeli dotychaczasowa umowa jest na czas nieokreślony, mogą coć zdziałać?
"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Października 13, 2009, 21:34:52 »
...
Można tak długo. To tak jakby próbować stwierdzić który operator telefonii komórkowej jest lepszy. Tak samo jest z dostawcami Internetu.

Nie myślcie sobie szefie, że tylko w polskiej telekomunie tak jest. Za granicą też róóóóżnie to bywa z usługami telco.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #19 dnia: Października 13, 2009, 22:28:49 »
Domyślam się, dlatego też nie mam zamiaru wychwalać żadnej ze stron.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #20 dnia: Października 13, 2009, 23:00:56 »
Przyczynę "mulenianeta" znacie, skończyło się na oczekiwaniu na pełną prędkość. Zapłaciłem, zadzwoniłem po około dwóch godzinach, dziewczyna na drugim końcu  :020: powiedziała, że nie odnotowano wpływu, czemu się nie dziwię, bo przelewy mogą trochę "iść", ale rozmowę potraktowała jako słowne potwierdzenie dokonania opłaty, i ku mojemu zdziwieniu wszczęła procedurę odblokowania. Zapytałem ile to potrwa, odpowiedziała, że zgodnie z umową 24 godziny, ale w praktyce nie dłużnej niż półtorej. W moim przypadku było to około godziny i miałem full dostęp.
Viv la Orange.  :021:

« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 13, 2010, 22:40:13 »
Czy u Was od kilku dni strona forum też chodzi jakby chciała a nie mogła czy tylko u mnie?
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 13, 2010, 22:50:33 »
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=13009.msg224976#msg224976

Warto wątki w których się bierze udział czytać trochę dokładniej.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 13, 2010, 22:59:42 »
Zdaje się że nie tylko forum, ale też część polskich stron. Wydaje mi się że po prostu w związku z wypadkiem prezydenckiego samolotu masa osób "siedzi w necie", czyta informacje i łącza/serwery są obciążone.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 14, 2010, 08:25:58 »
Forum się wolno wczytuje ponieważ sprzęt na którym stoi już nie wyrabia i konieczna jest przeprowadzka na nowy. Niestety chwilowo brak czasu oraz żałoba narodowa nie pozwala na przeprowadzenia tej operacji :D.

« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 14, 2010, 22:11:25 »
Some1 sorry, umknęło mi
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali