Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177771 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 08, 2010, 21:17:58 »
Wyszedl do warthoga nowy firmware:

http://ts.thrustmaster.com/fr/index.php?pg=view_files&gid=1&fid=3&pid=311&cid=1

@Some1 jak po tych zmianach?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #106 dnia: Grudnia 08, 2010, 21:32:26 »
@Some1 jak po tych zmianach?

Cóż, przycisków nie przybyło, joy jak działał tak działa.

Z tego co się orientuję firmware miał naprawić poblem, przez który kilku osobom umarły przepustnice. Ale jak będzie, to się dopiero zobaczy.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #107 dnia: Grudnia 09, 2010, 10:05:11 »
Na razie idzie w miare ok, status sie zmienił : Zamówienie zostalo przekazane firmie kurierskiej.
Ale jako, że mamy czwartek, przed weekendem moze nie dotrzeć.

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Grudnia 09, 2010, 10:19:57 »
Ja dziś jadąc do tyry słyszałem, że faktycznie firmy kurierskie mają poważne kłopoty z terminami dostaw. Gdzieniegdzie lepiej, a pewnie w zawianych mieścinach gorzej. Tak czy inaczej jakieś babki się wypowiadały, że telefonują z ponagleniami, a towar i tak dostaną po świętach. Tak więc należy uzbroić się w cierpliwość lub też nie zwlekać, jak ktoś planuje jakieś zakupy wysyłkowo.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #109 dnia: Grudnia 10, 2010, 12:24:08 »
Status na UPS sie zmienił - planowana dostawa 13.12.2010, czyli nie dosc ze fajna data :D ale przesadny nie jestem, to do tego rocznica, by pospuszczać w tym dniu pare sowieckich czołgów z A10C :D

Bardziej chyba wazniejsza jest zmiana samego oprogramowania TARGET i byc moze ta zmiana firmaware jest juz pod jakis nowy, przygotowywany sterownik? Z tego co widzielm to sa tam opcje ktore nie sa obecnie wykorzystane, do tego przydaly by sie Mody, cos jak w Saiteku co zwiekszy ilosc przyciskow. Podobno to tez maja wprowadzic. Sa tam tez jakies diody, ktore do czegos maja sluzyc w przyszlosci a teraz sie nie zapalają.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #110 dnia: Grudnia 11, 2010, 19:13:57 »
Co do mojej przesyłki to trochę dziwna sprawa zadzwoniłem w czwartek i
w piątek miałem otrzymać odpowiedź co się dzieje z moją paczką i nic.
Dzisiaj wszedłem na moje konto w sklepie i wyparowało z aktualnych
zamówień więc przejrzałem historię i znalazłem coś takiego :   

Historia zamówienia
26.11.2010, 14:10 Przyjęliśmy zamówienie. 
29.11.2010, 07:55 Otrzymaliśmy płatność. 
29.11.2010, 08:05 Zamówienie jest przygotowywane do wysy?ki. 
10.12.2010, 17:05 Otrzymaliśmy przesyłkę - zwrot. 

Czy to nie dziwne że między przygotowaniem przesyłki a zwrotem niema
nadanie przesyłki ?
Sprawdziłem też historię nieodebranych połączeń w telefonie i nie było żadnego,
pierwszy raz spotkałem się z przypadkiem że kurier nie zadzwonił wcześniej do
odbiorcy żeby nie pocałować klamki od drzwi.
Nie mogę doczekać się  aby do nich zadzwonić w Poniedziałek!
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 11, 2010, 19:36:33 »
Ale chyba troche Twoja wina? Przeciez wszystko przychodzi na maila co sie tam dzieje, przynajmniej u mnie.

Obecnie mam status: Status zamówienia: Zamówienie zostalo przekazane firmie kurierskiej
Potem przyszedl jakis mail z UPS na temat dostawy i numeru do sledzienia paczki i ze bedzie w poniedzialek pewno (wrrrr ale teraz niezle dowalilo puchu i oby nie bylo jakiejs obsowy).
Natomiast jesli nie dzwonili wczesniej to ryfa na calego, przeciez wiadomo, ze w dzien raczej jest sie poza chałupą. Kurier tez powinien w darzwaich jak cos zostawiac namiar na siebie, czasem tak mialem.

http://www.warthogcover.com/Warthog-HOTAS-Cover-No-Call-Sign-01.htm tak na marginesie pomysłowość na zarobienie hajsu nie zna granic :D
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 20:22:24 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #112 dnia: Grudnia 11, 2010, 20:30:04 »
Umie coś jest nie tak !
Dostałem od redcoon 3 maile. Pierwszy potwierdzenie zamówienie ,
drugi podziękowanie za dokonanie płatności w którym napisali że
po informują mnie jak towar zostanie wysłany .
Niestety nie było takiego maila że towar wysłano , a treść trzeciego
maila jest taka  :001:
Drogi Kliencie,
Dziękujemy za zakupy w naszym sklepie REDCOON.PL oraz prosimy o Twoją ocenę sklepu oraz produktu, który zakupiłeś(-aś).

Aby ocenić transakcję wypełnij poniższą ankietę, zajmie Ci to nie więcej niż 1 minutę.

http://www.opineo.pl/kod/rabQOjienj0_zsI7PZudOjmUljM

Swoją opinię zobaczysz w niezależnym serwisie www.opineo.pl.

Twoja opinia pomaga innym wybierać sklepy, w których można pewnie i bezpiecznie dokonywać zakupów!

I brak jakiegokolwiek maila z UPS! Nie wiem co ale coś tam spieprzyli, podejrzewam że paczka wcale nie została
nadana bo brak maila o nadaniu przesyłki , a jak w czwartek dzwoniłem do nich to miła pani powiedziała że
faktycznie jest coś dziwnego z tą przesyłkom bo brak listu przewozowego i że wyjaśni wszystko najpóźniej w
Piątek ale już nie oddzwonił nikt do mnie . Będę wyjaśniał wszystko w Poniedziałek .
Sprawdzałem przedtem opinie o sklepie i miał dość dobre , mam nadzieje że istnieje i to niebyła żadna
dobrze przygotowana mistyfikacja aby przyjąć kilka tysięcy zamówień przed świątecznych i wyparować
do Ameryki Południowej.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Grudnia 11, 2010, 21:03:16 »
Kurierzy niestety też potrafią robić przekręty, szczególnie, że okres sprzyja braniu więcej paczek niż się jest w stanie rozwieźć. Ja kiedyś też wyczekiwałem na przesyłkę cały dzień, bo miała status "wydana kurierowi". Kurier się nie pojawił cały dzień, a wieczorem paczuszka miała status "dostarczona odbiorcy", czyli mnie, a już najlepsze było to, że był skan niby mojego podpisu... Paczkę kurier dostarczył na dzień następny, a na moje uwagi o tego typu praktykach coś mamrotał i przepraszał.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: Grudnia 13, 2010, 10:34:35 »
Witam,

Ja też zachorowałem na tego HOTAS'a  :003: złożyłem zamówienie, tak jak Wy w redcoon. Dostałem potwierdzenie zamówienia a z firmy UPS potwierdzenie wysłania przesyłki.
I ja już go mam  :002:. Odebrałem go z godzinkę temu. I jestem zadowolony, dobra cena, szybka dostawa, bardzo dobra komunikacja. Mam nadzieję, że nie będę musiał testować serwisu...  :007:
Ja zadzwoniłem dzisiaj z rana do UPS'a i dogadałem się z nimi na czas dostawy. Jak macie numer przesyłki i z monitoringu wynika, że jest już blisko Was, to warto do nich zadzwonić.

Pierwsze wrażenia: CUDO! Mimo, że miałem wcześniej Cougar'a, to zrobił na mnie dobre wrażenie. Ale odebrałem w pracy i pewnie dziś lub jutro go podłączę i zobaczę czy działa  :001: Na razie przeklikałem przyciski, hat'y itp. aby zobaczyć czy nie ma jakiś mechanicznych usterek. Odpukać, jest OK. Zobaczymy później jak to wygląda od strony elektroniki.

I mam pytanie do some1. Czy używasz sterów kierunku? Jak tak, to jakich? A jak nie, to czy orientujesz się co można podłączyć aby soft to wszystko dobrze rozpoznawał? Czy stery SAITEK'a będą dobre?

Bo ja mam zestaw G940 i tu prawdopodobnie bym mógł wykorzystać stery kierunku z tego zestawu. Tylko jedynym mankamentem jest to, że te stery muszę podłączyć poprzez wolant, bo mają jakąś niestandardową złączkę, a dopiero z wolantu wychodzi USB. Ale pewnie ten soft TARGET jakoś by sobie z tym poradził. Tylko przy takim rozwiązaniu, to zawaliłbym sobie biurko i chyba jednak będę sprzedawał G940. Trochę szkoda mi tego G940 bo gdyby stery można było podłączyć bezpośrednio do kompa to chyba bym go nie sprzedawał... No ale jeszcze się waham, może go zostawię i kiedyś kupię sobie kompa tylko pod FSX'a i DCS: Ka-50...

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: Grudnia 13, 2010, 11:29:26 »
O sterach kierunku już sobie trochę poczytałem.
Dla znających język angielski polecam artykuł:
http://www.simhq.com/_technology3/technology_175a.html

Podsumowując, widać, że działa z Saitek'iem i G940. Tylko piszą, że wtedy stery nie są programowalne przez TARGET'a.
Tu może być drobny problem z hamulcami, szczególnie w symulatorach gdzie hamulce nie są na osi analogowej tylko na przyciskach. W takim wypadku nie będzie możliwości zasymulowania działania przycisku poprzez wychylenie osi hamulca... no szkoda. Ale może Thrustmaster się zreflektuje i doda kiedyś obsługę programową dla sterów firm trzecich... Zobaczymy.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #116 dnia: Grudnia 13, 2010, 11:44:59 »
Podsumowując, widać, że działa z Saitek'iem i G940. Tylko piszą, że wtedy stery nie są programowalne przez TARGET'a.
Tu może być drobny problem z hamulcami, szczególnie w symulatorach gdzie hamulce nie są na osi analogowej tylko na przyciskach. W takim wypadku nie będzie możliwości zasymulowania działania przycisku poprzez wychylenie osi hamulca... no szkoda. Ale może Thrustmaster się zreflektuje i doda kiedyś obsługę programową dla sterów firm trzecich... Zobaczymy.

Każdy kontroler korzysta ze swojego oprogramowania/profili. Więc jak masz podłączony jedocześnie joystick Saiteka i Thrustmastera, pierwszy będzie korzystał z SST, drugi z TARGET. Obsługa wszystkiego przez TARGET byłaby jeszcze bardziej problematyczna.

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Grudnia 13, 2010, 12:20:11 »
W sumie masz racje. Ale gdyby Thrustmaster włączył obsługę innych sterów, to wtedy można by nie instalować sterowników Saiteka i by hulało... Tylko tu zapewne są też kwestie praw autorskich, chociaż Saitek pewnie by się zgodził bo to dodatkowo by promowało ich produkt. Tylko pewnie TM to nie na rękę, szczególnie jak planują w przyszłości wypuścić na rynek własne stery.

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 13, 2010, 12:32:23 »
some1

A zainstalowałeś już nowe wersje TARGET'a i nowy firmware?
Jakieś znaczące poprawki, które zauważyłeś tak na pierwszy rzut oka? Czytałem ich listę ale wiesz, nie ma to jak informacje z linii frontu, od urzytkownika użytkownika  :002:
Chyba poprawili ten bug, o którym pisałeś, że TARGET nie działał z ustawieniami klawiatury innymi niż angielski.
I tego co wyczytałem, to poprawka dotycząca obsługi podświetlenia ma być przy następnej poprawce...
No ale progres jest, zresztą przy Cougar'ze wsparcie techniczne też było na przyzwoitym poziomie.

[admin]Ort. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2010, 13:51:51 wysłana przez KosiMazaki »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #119 dnia: Grudnia 13, 2010, 14:13:12 »
Firmware nie wprowadza żadnych zauważalnych zmian, ale ponoć ma naprawić problem przepustnic, które ni stąd ni z owąd przestają działać na amen. Od jakiegoś miesiąca jest też dostępna nowsza rewizja TARGET, która działa bez zmiany ustawień regionalnych, ale nadal nie ma statusu finalnej wersji, oraz nie potrafi kontrolować podświetlenia.

Z tym podświetleniem jest tak, że zależy to od płyty głównej i jej ustawień w BIOSie. Jeśli po wyłączeniu porty USB nadal są zasilane, to diody będą cały czas właczone. U mnie na starej płycie głównej podświetlenie nie gasło, na nowej gaśnie.