Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 178184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 15, 2010, 18:33:09 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 15, 2010, 18:58:27 »
Z tego co widzę to i wysyłka za free do Polski powinna być / - możecie powiedzieć jak z gwarancją na takie zakupy? Rozumiem że żadnego cła i innych rzeczy  nie doliczą. Cena naprawdę bardzo dobra.

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 15, 2010, 22:02:06 »
Na forum ED jest też ten temat poruszony. Kilku userów podejrzewa że to mogą być egzemplarze zwrócone /naprawione...itp/ :005:  i wystawione ponownie do sprzedaży. Możliwe jest takie działanie ze strony sklepu? 
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=63490&page=2
i całe 17 stron o numerkach seryjnych waszych/może naszych/nowych zabawek
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=60508
ps.edycja już niemożliwa :-(

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 16, 2010, 08:38:12 »
Czy ktoś korzysta z zapadki na Afterburner? Rozumię, że ogranicza nam to też wtedy ruch przepustnicy, do przodu, ale jeśli samolot nie ma dopalacza to ogranczenie spowoduje dojście mocy silnika do np. jakiś 80%, a po przekroczeniu Aft. bedzie dopiero 100%, a może jest tak, że 100% mocy to będzie jednak do tej zapadki? Z lenistwa nie chce mi się sprawdzić, ale może ktoś juz to zrobił :D.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 16, 2010, 09:29:22 »
Ja jeszcze jej nie zakładałem. Ale nie wiem czasem czy w ustawieniach DCS'a nie można tak ustawić krzywej osi przepustnicy aby dochodziła do 100% przy dojściu do progu dopalaczy. A jak nie w ustawieniach DCS'a to pewnie można poszukać w ustawieniach w TARGET'cie. Ale nie wiem czy w każdym profilu można ustawiać indywidualne charakterystyki osi... Bo w Cougarze o ile dobrze pamiętam charakterystyka osi była ustawiana globalnie.

P.S. A wyrównywaliście już charakterystyki prawej i lewej przepustnicy? Bo jako, że są tam przetworniki Hall'a to z natury trudno o dwa identyczne. Ja z tego co widziałem na Device Tester'ze, mam lekki rozjazd i muszę to jakoś wyrównać na charakterystyce osi. Czy ktoś z Was już to robił? Chętnie poczytam poradę jak i gdzie to ustawić. Bo jeszcze nie znalazłem gdzie można zmieniać ustawienia osi...  :003:

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 16, 2010, 10:14:21 »
Ale nie wiem czasem czy w ustawieniach DCS'a nie można tak ustawić krzywej osi przepustnicy aby dochodziła do 100% przy dojściu do progu dopalaczy

Faktycznie dobry pomysł, ale o ile w DCS to sie ustawi to nie w kazdym simie bedzie mozna tak zrobic. Skok jest bez tego ogranicznika bardzo duzy, spokojnie by starczylo jakby to dalo sie bardziej zawezic.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 16, 2010, 17:31:53 »
Amazon urządził niezłą świąteczną promocję :)
http://www.amazon.co.uk/Thrustmaster-Hotas-Warthog-Joystick-Throttle/dp/B00371R8P4/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1292434326&sr=8-2

No i po promocji, trzeba było brać jak dawali :)

A jak nie w ustawieniach DCS'a to pewnie można poszukać w ustawieniach w TARGET'cie.

W target GUI się nie da. Tzn. da się, ale nie przepustnica nie będzie działać liniowo. Może da się zrobić to skryptem.

P.S. A wyrównywaliście już charakterystyki prawej i lewej przepustnicy? Bo jako, że są tam przetworniki Hall'a to z natury trudno o dwa identyczne. Ja z tego co widziałem na Device Tester'ze, mam lekki rozjazd i muszę to jakoś wyrównać na charakterystyce osi.
Cóż, z natury trudno o dwa identyczne silniki, więc niewielkimi rozjazdami bym się tak nie przejmował. Wyrównać nie wyrównasz.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Grudnia 16, 2010, 19:44:42 »
No i po promocji, trzeba było brać jak dawali :)

Kilka razy kupowałem w amazon.co.uk i co dość charakterystyczne, to oni jakoś dziwnie przeliczają cenę końcową, która zwykle nieco się zwiększa. Nie wiem jak to działa, ale zaobserwowałem, że jest np 19.99, a w momencie płacenia robi się z tego kilka funtów więcej. Tak więc ciekawe czy ktoś to zamówił i jaki był rzeczywisty koszt... bo mam wrażenie, że w ostateczności nie wyszło taniej niż w redcoonie?

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: Grudnia 16, 2010, 20:17:49 »
some1 dzięki. Faktycznie "upper dead zone" powoduje, że charakterystyka się "łamie" i nie jest już liniowa.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #159 dnia: Grudnia 21, 2010, 10:53:28 »
Po dłuższej zabawie powiem że joy jest naprawdę super. Jak juz sie czlowiek przyzwyczai wiele rzeczy robi sie intuicyjnie, jest wygodny mimo siermiężnego wyglądu a wszystkie klawisze w zasiegu łapek. Jego precyzyjnosc tez sie potwierdza, TARGETEM jeszcze sie nie bawilem (chociaz wole programowanie niz wpisywanie klawiszy pod sim i pewno wkrotce sie za niego zabiorę). Funkcje HOTAS w DCS A10c sprawdzaja sie super, w wielu przypadkach okolo 85% czynnosi podczas lotu wykonuje sie nie odrywając się od wajchy oraz przepustnicy. Uruchamianie samolotu to bajeczka. Z rzeczy ktore wlasciwie mi najbardziej nie odpowiadaja to wciaz świecące sie diody na podstawie przepustnic (ale niby soft z czasem to rozwiąże) oraz fakt, że same przepustnice jesli je rozłączymy tym skobelkiem maja wyczuwalny luz. Nie jest to luz w ich działaniu, tutaj sa bardzo precyzyjne ale jakby luz obudowy samych przepustnic, wychylenie jest male, moze z 1-2 mm ale wg. mnie po rozłączeniu obu przepustnic powinno byc to tak umieszczone by bylo jednak bez luzu. Za to chyba najwiekszy minus. Nie wplywa to na dokladnosc dzialania zestawu ale raczej dziwie sie ze tak to wykonano skoro to taki high-end'owy sprzet.

www.yoyosims.pl

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #160 dnia: Grudnia 23, 2010, 17:09:38 »
Dopisuję się o listy posiadaczy HW. Kolejna recenzja jest zbędna, napiszę tylko że naprawdę robi niesamowite wrażenie. Przesiadka z X45 będzie chyba wymagała trochę czasu. Drążek HW porusza się w mniejszym zakresie i stawia znacznie większy opór. Podświetlenie przepustnicy gaśnie po wyłączeniu kompa (płyta MSI P35 Neo4 FIR).
Zastanawia mnie czy mam sprawny przełącznik hamulców. Według opisu jest trójpozycyjny, natomiast u mnie po przesunięciu w pozycję "aft" wraca do "center". Też tak macie? Z praktycznego punktu widzenia wydaje się to uzasadnione ale chcę się upewnić.

pozdrawiam

"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #161 dnia: Grudnia 23, 2010, 18:41:04 »
Tak, wszystko jest ok. Otwarcie speed break nastepuje tak dlugo jak wciskasz go do siebie, puszczenie - wraca do centrum, natomast bedzie sie blokował jesli bedziesz chciał go zamknąć (przełacznik do przodu).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #162 dnia: Grudnia 23, 2010, 21:13:09 »
Wlasnie bawie się TARGET, chciałem zrobic profil pod DCSA10C i powiem, TH jednak jest daleko za Srajtkiem w tym temacie. Owszem, opcji jest tam wiele bardzo pozytecznych - ale nie ma po uruchomieniu profilu przycisków nie przypisanych (tylko system "widzi" te symulujace klawiaturę), pozostałe nie sa widoczne pod Windowsem. Wystarczy odpalic wlasciwosci gier. Pojawi nam sie Thrustmaster Virtual Configuration. Tam gdzie nie ma kombinacji literek nic nie bedzie reagowac. Oznacza, to ze np. w takim DCS gdzie nie ma kombinacji literek pod wieloma jeszcze funkcjami - przypuscmy APU, EAC, FUEL NORM itp - czyli prawie cała podstawa przepustnic nic sie nie da zrobic. DCS przy aktywnym profilu nie widzi tych przełaczników i tyle (jako wolne klawisze od HOTASA). Soft od Saiteka, przy uruchamianiu jednak profilu dalej widzial przyciski joysticka i w takim wypadku można je było jednak normalnie przypisać tak jak sie chce. Duży minus dla TH za to :|
« Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2010, 21:23:49 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #163 dnia: Grudnia 23, 2010, 21:36:46 »
Nie wiem czemu, bo DirectX pozwala na więcej, ale wirtualny kontroler w TARGET może mieć max 32 przyciski. Reszta musi być przypisana jako skróty klawiszowe. Czyli jak połączysz przepustnicę z joystickiem, to będą nadal działać przyciski na joyu i część na przepustnicy - ale tylko część. Reszta, o ile nie przypiszesz im kombinacji klawiszowych, zniknie. Jest to jeden z tych idiotyzmów o których pisałem parę stron temu.

Do pewnego stopnia alternatywą jest stworzenie profilu tylko dla joysticka, albo tylko dla przepustnicy. Wtedy wszystkie przyciski będą działać, a ty sobie przypiszesz skróty klawiszowe do tego, co Ci pasuje.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #164 dnia: Grudnia 25, 2010, 09:59:15 »
Dobra metoda okazalo sie faktycznie wylaczenie elementu z przepustnicą z programowania w TARGET i zaprogramowanie jedynie joysticka, fajnie ze jest taka mozliwosc. Moze w kolejnych Betach DCS'a dodadza do obslugi te klawisze z podstawy, tak, ze bedzie mozna zdefiniowac wszystko jak leci, ale swoja drogą TH tez ma jeszcze kawal roboty do zrobienia.

www.yoyosims.pl