Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 178251 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #195 dnia: Lutego 04, 2011, 08:01:24 »
Miałem taki przypadek z moim Cougarem gdy był jeszcze na gwarancji.Wymieniłem część mechanicznę oraz potencjometr.Miałem tylko problem z nazwą tej części mechanicznej,ale po konsultacjach z producentem dostałem informację.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #196 dnia: Lutego 12, 2011, 15:02:09 »
Szybko..... :\
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #197 dnia: Lutego 23, 2011, 21:29:22 »
Pojawiły się nowe sterowniki (firmware) dla Warthoga.
Podobno usuwają problem świecących LED'ów.

Changes :

Includes Firmware versions 11 (Joystick) & 20 (Throttle)

- Solved LEDs always ON in standby mode on some motherboards.

- Improved driving LEDs in T.A.R.G.E.T. software.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #198 dnia: Lutego 23, 2011, 22:19:32 »
Faktycznie, link: http://ts.thrustmaster.com/eng/index.php?pg=view_files&gid=1&fid=3&pid=311&cid=1

Zainstalowane, choinka gaśnie. Należy tylko zrobić dodatkowo update Firmaware.

Zastanawia mnie tylko zdanie: Improved driving LEDs in T.A.R.G.E.T. software.
tak jakby z poziomu TARGET dało się sterować natężeniem światła z diod. Jakoś takiej opcji nie mogę się dopatrzeć ale coś musieli zrobić, bo przy instalacji np. przepustnica świeciła o wiele jaśniej.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #199 dnia: Lutego 23, 2011, 22:58:12 »
To będzie dopiero w nowej wersji TARGET, ponoć już u betatesterów.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #200 dnia: Lutego 23, 2011, 23:12:09 »
W sumie kwartał się kończy :D buhaha.

www.yoyosims.pl

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #201 dnia: Marca 09, 2011, 18:35:10 »
TARGET 1.0
http://ts.thrustmaster.com/eng/index.php?pg=view_files&gid=1&fid=3&pid=311&cid=5

PS Some1 napisz jak możesz czy podesłali ci PCB ewentualnie fotki rozebranego Prosiaczka :-). Dla potomnych--dla chcących  i mających zamiar kupić. Stabilny  i solidny jak skała--nadal.

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Marca 09, 2011, 19:55:19 »
Można sobie zapalić diody na podstawie przepustnicy, sztuk 5, ale nie wiem po co? :-)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #203 dnia: Marca 09, 2011, 22:00:39 »
PS Some1 napisz jak możesz czy podesłali ci PCB ewentualnie fotki rozebranego Prosiaczka :-). Dla potomnych--dla chcących  i mających zamiar kupić. Stabilny  i solidny jak skała--nadal.

Zdjęć nie robiłem, w internecie jest ich dostatecznie dużo, wygląda to tak jak tutaj i wymienia się płytkę na pierwszym planie po prawej stronie: http://www.simhq.com/_technology3/images/technology_174a_016t.jpg Wszystkiego mniej niż godzina roboty nawet jak się jest ostrożnym i ogląda wszystko z każdej strony.

Gustowny przycisk do papieru w kształcie przepustnicy A-10C posiadałem przez trochę ponad 2 tygodnie. Paczka z Francji szła trzy dni, reszta tego czasu to wymiana maili z supportem (w tempie jeden mail/dobę maks) i oczekiwanie na przygotowanie wysyłki. Jakby support Thrustmastera był lepiej zorganizowany i o skan rachunku poprosił mnie _zanim_ przygotowali dla mnie część zamienną, to proces dałoby się przyspieszyć o kilka dni. Ale poza tym ok.

Można sobie zapalić diody na podstawie przepustnicy, sztuk 5, ale nie wiem po co?

Możesz zapalać po jednej od poniedziałku do piątku, żeby wiedzieć ile dni zostało do weekendu. Albo kreatywnie wykorzystać do liczenia piw wypitych w czasie sesji multi. Ewentualnie w zależności od załadowanego profilu, modu, czy jakiejś kombinacji, zależy jaki skrypt napiszesz.

Widzę, że w aplikacji GUI wreszcie dodali możliwość kopiowania kombinacji z jednego przycisku do drugiego. No i miło, że uwzględnili buga, którego im zgłosiłem :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #204 dnia: Marca 10, 2011, 13:09:10 »
Można sobie zapalić diody na podstawie przepustnicy, sztuk 5, ale nie wiem po co? :-)

Poczytaj wpierw manual a potem pisz, że choinka! :D Diody służą do oznakowania trybu pracy całego joya - ma ich być docelowo 5. Pozycję miało się zmieniać docelowo za pomocą China Hat z tego co pamiętam (albo innym przyciskiem na prawej stronie przepustnicy). Każda pozycja ma odpowiadać analogii do trybów MODE od Saiteka. Czyli będzie Mode 1, Mode 2 itp. Wtedy możemy zapisać 5 różnych konfiguracji pod ten sam przycisk.

O tym jednak słowa nie ma, więc pewnie będzie to w kolejnych TARGET.

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: Marca 10, 2011, 15:52:54 »
No więc po co teraz LOL?

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #206 dnia: Marca 10, 2011, 18:34:44 »
Boście kupili psującą się pre-alfę za półtora koła papieru? :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: Marca 10, 2011, 19:19:12 »
W ciekawy sposób tłamsisz w sobie chuć i żal ściskający d......o, że takiej pały nie masz  :118:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #208 dnia: Marca 11, 2011, 08:33:29 »
Poczytaj wpierw manual a potem pisz, że choinka! :D Diody służą do oznakowania trybu pracy całego joya - ma ich być docelowo 5. Pozycję miało się zmieniać docelowo za pomocą China Hat z tego co pamiętam (albo innym przyciskiem na prawej stronie przepustnicy). Każda pozycja ma odpowiadać analogii do trybów MODE od Saiteka. Czyli będzie Mode 1, Mode 2 itp. Wtedy możemy zapisać 5 różnych konfiguracji pod ten sam przycisk.

RTFM Yoyek, nie wprowadzaj biednych ludzi w błąd. :D
Soft (GUI) oferuje 3 Mody (tutaj nazywane warstwami), plus opcjonalny Shift dla każdej z warstw (pinkie switch w X52). Tylko tutaj nie ma dedykowanego przycisku do przełączania trybów, może nim być każdy który sobie wybierzesz. I tak było od pierwszej wersji oprogramowania. Nie zgłębiałem tego nigdy, bo poza FC nie widzę specjalnie potrzeby kombinowania z modami w żadnym simie.

Teraz dodano jeszcze możliwość sterowania diodami i podświetleniem. Można to robić z poziomu GUI, po prostu przypisując odpowiednią akcję do klawisza w profilu. Albo ustawić na sztywno w opcjach.

Jak komuś mało, może pisać swoje skrypty.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #209 dnia: Marca 11, 2011, 10:08:29 »
Możliwe, że jak wszystko w TH Warthogu, przełączanie da się przypisać - zwróć jednak uwagę na instrukcję papierową, jest w niej właśnie podany China Hat do tego.

www.yoyosims.pl