U mnie to wyglądało tak - najpierw zauważyłem, że podstawa jest luźna. Oczywiście zirytowało mnie to i zacząłem to oglądać, podczas rzeczonej czynności nagle winda stwierdziła, że wykryła jakieś nowe urządzenie i automatycznie zaczęła doinstalować sterowniki. W efekcie - prawdopodobnie z tego co widziałem - odpalił się BootLoader, w efekcie czego doszło do komunikatu "Faild" i X przy instalacji sterów czy czego tam.... Po tym momencie joy jest martwy i to sprawdzone na 2 kompach (xp, 7). Przypuszczam, że może jak się posypała mechanicznie podstawa, to coś się obluzowało w elektronice, może jakiś kabelek czy coś. W konsekwencji soft padł i się już nie podniósł.
Natomiast moje przemyślenia są następujące. Sprzęt jest przede wszystkim dla onanistów wzrokowo-sprzętowych. Jeśli ktoś sobie od czasu do czasu zapuści jakąś popierdułkę, w którą się lata "delikatnie i precyzyjnie", to pewnie wszystko latami może być Ok. Ja jednak grałem tym dzojem w RoFa i to dość intensywnie czasami i joy, najzwyczajniej w świecie, się "zdemontował". Wzbudza to moją głęboką pogardę do marki, bo w swoim życiu (od ZX Spectrum) miałem może ze 20 joystików albo i więcej i nie pamiętam, żeby któremuś rozpadała się podstawa od grania.... Ja też nie jestem jakimś fizolem, który tak szarpie za wachę, że przewraca się z krzesłem i stołem (autentyczny przypadek mojego kolegi z podstawówki i grania w River Raid na atarnyce - joy był na przyssawkach przyczepiony do ławy, a on tak skręcał, że wywalił ławę z kompem, a sam leżał na boku heheheheh).
Tak więc jeśli ktoś lubi mieć ładny wystrój w okolicach kompa, to świńska pała spełnia swoje zadania, jednak jak się tym trochę intensywniej pomacha, to może być przykra niespodzianka. To mi się nie podoba i dlatego bym go nie rekomendował osobom, które faktycznie mają zamiar nim grać. Okazuje się, że ten cały metal to pic na wodę, a tak naprawdę psuje się podstawa, której obudowa to plastik (a na zdjęciach w necie widać, że środek to też plastikowe gówno przetykane metalowymi elementami)...
Tako rzecze,
Zaratustra