Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177712 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #330 dnia: Stycznia 02, 2013, 13:12:06 »
Mam joya od około miesiąca, nie robiłem ingerencji w środek. Kilka dni temu nastąpiła awaria, nie działają przyciski na joy'u poza jednym-triggerem. Wygląda to tak, że wciskam trigger, a on włącza pozostałe przyciski na joy'u. Poszedł do naprawy...Miał ktoś taki problem?
307 "LWOWSKIE PUCHACZE" - Vrtual  Polish SQN

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #331 dnia: Stycznia 17, 2013, 13:43:27 »
Czy coś się zmieniło jeśli o awaryjność tego joya?

« Odpowiedź #332 dnia: Stycznia 17, 2013, 14:40:00 »
Czy coś się zmieniło jeśli o awaryjność tego joya?

Pewnie tak, mój numer fabryczny 11xxx, zestaw nie sprawia żadnych problemów. Przy czym nie używam programu Target.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #333 dnia: Stycznia 17, 2013, 21:45:32 »
Witam,

Przymierzam się do kupna Warthoga i mam pytanie: w którym miejscu jest numer seryjny???

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #334 dnia: Stycznia 17, 2013, 21:47:24 »
Na przepustnicy pod napisem " Replica USAF A-10C THROTTLE"

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #335 dnia: Stycznia 17, 2013, 21:49:21 »
Dzięki, mam na miejscu w Poznaniu sklep z joyem i nie chciałbym żeby wcisnęli mi egzemplarz z jakiejś starej serii...

« Odpowiedź #336 dnia: Stycznia 18, 2013, 09:06:40 »
Dzięki, mam na miejscu w Poznaniu sklep z joyem i nie chciałbym żeby wcisnęli mi egzemplarz z jakiejś starej serii...

Nikt Ci niczego wciskał nie będzie. Joye to nie bułki, które dobre są tylko świeże...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #337 dnia: Stycznia 18, 2013, 10:29:59 »
Nikt Ci niczego wciskał nie będzie. Joye to nie bułki, które dobre są tylko świeże...

Nie mów hop, leżaki się zdarzają. Jeśli zamawia się pod klienta to pewnie będzie miał wysoki numer, a jak leży sobie od premiery i czeka na klienta to może być odwrotna sytuacja.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #338 dnia: Stycznia 18, 2013, 12:23:34 »
Mazaku - ja to wszystko rozumiem. Tylko kolega Marcin_B napisał to tak, jakby nagminną praktyką było "wciskanie" klientom nieświeżych Warthogów  :evil:. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem... Poza tym ma 100% racji - przy tak kosztownym zakupie warto sprawdzić wszystko. Tylko to wciskanie... Tak tylko zebrało mi się na złośliwość z rana  8).
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #339 dnia: Stycznia 18, 2013, 13:00:48 »
Mazaku - ja to wszystko rozumiem. Tylko kolega Marcin_B napisał to tak, jakby nagminną praktyką było "wciskanie" klientom nieświeżych Warthogów  :evil:. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem... Poza tym ma 100% racji - przy tak kosztownym zakupie warto sprawdzić wszystko. Tylko to wciskanie... Tak tylko zebrało mi się na złośliwość z rana  8).

Mam przykre doświadczenia więc wole się upewnić skoro mogę go zobaczyć przed zakupem...     :angel:

« Odpowiedź #340 dnia: Czerwca 17, 2013, 01:45:14 »
Nie wiem czy wszyscy widzieli...

http://www.thrustmaster.com/en_US/products/hotas-warthog-flight-stick

Zastanawia mnie skąd to posunięcie ze strony Thrustmastera, czyżby HOTAS sprzedawał się tak słabo że go rozczłonkowują, czy może ludziom nie koniecznie pasuje przepustnica z "guźca" i ten fakt dotarł do producenta... ??? 
Ja osobiście chętnie bym przytulił sam drąg z Warthoga bo przepustnica nie bardzo mi leży... Tyle że nie koniecznie za tą cenę, co swoją drogą jest trochę śmieszne... mamy możliwość kupienia połowę zestawu za nie do końca połowę ceny  :|
Tak na marginesie... Nie wiem kto pracuje nad strategią handlową tej firmy ale chyba nie do końca rozumie potrzeby rynku... Przecież o wiele lepszym rozwiązaniem było by zaprojektować dodatkowe gripy (co dla nich nie powinno być żadnym wysiłkiem) a następnie sprzedawać samą podstawę i  osobno rękojeść drążka, żeby dać użytkownikowi możliwość skonfigurowania wymarzonego joya ...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #341 dnia: Czerwca 17, 2013, 07:14:25 »
- Albo przygotowują miejsce na jakąś nową przepustnicę (sprzedawaną oddzielnie). W tym wypadku obstawiam F-16.
- Albo dostawali sporo próśb o sam joystick.

Przecież o wiele lepszym rozwiązaniem było by zaprojektować dodatkowe gripy (co dla nich nie powinno być żadnym wysiłkiem) a następnie sprzedawać samą podstawę i  osobno rękojeść drążka, żeby dać użytkownikowi możliwość skonfigurowania wymarzonego joya ...

Wtedy znowu byś narzekał, że kupujesz pół zestawu za nie do końca połowę ceny ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #342 dnia: Czerwca 17, 2013, 09:56:30 »
- Albo dostawali sporo próśb o sam joystick.

Tak wynika z wpisu na ich profilu na FB... Czyli wygląda na to że powinniśmy być im wdzięczni za możliwość kupna samego joya za 3/4 ceny zestawu ;)
Nie chodzi tutaj o moje narzekanie, bo pewnie wiele osób zaskoczyła ta cena... Zdaję sobie sprawę że w USA  te 400$ to dla większości dzieciaków kieszonkowe ale u nas cena będzie oscylować w okolicach 1k więc raczej nikt nie będzie miał dylematu czy dołożyć 300zł do zestawu z przepustnicą. Ja osobiście wolę zaostrzyć dyplomację z Żoną i wybrać to drugie rozwiązanie  :D
Swoją drogą to aż dziwne że mieli już gotową przepustnicę F-16 i nie pomyśleli o drugim zestawie z tym samym drągiem. Wystarczyło zrobić mały lift podstawy + adaptacja elektroniki z przepustnicy A-10 i dostali byśmy odświeżonego Cougara na który na pewno znalazło by się sporo klientów. Moim zdaniem ktoś tam myśli w ten sposób... skoro na rynku nie ma świeżego tytułu który był by napisany i wydany na poziomie A-10, to nie ma sensu wypuszczać nowego kontrolera dedykowanego dla konkretnej maszyny...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #343 dnia: Czerwca 17, 2013, 10:09:01 »
Mieszasz sugerowaną cenę producenta z polską ceną sklepową.

W simw.com 250 euro za joystick, 400 euro za komplet z przepustnicą. W komplecie taniej, ale nie jest to 3/4 ceny.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #344 dnia: Czerwca 17, 2013, 13:17:58 »
Poniekąd masz rację...  Faktycznie na SimWare wygląda to bardziej przystępnie, z tym że zakup u nich jest zupełnie nieopłacalny  :|
Widzę że pojawiła się już sztuka na allegro za 1099zł i ciekaw jestem jak to dalej będzie wyglądało, jakie ceny będą u sprzedawców którzy całego hotas'a sprzedają za ok. 1200zł???
No nic, pożyjemy zobaczymy ;)