Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 178231 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #390 dnia: Stycznia 13, 2014, 16:49:36 »
Proponuję zgłosić i opisać problem na Hotmoney.pl (na stonie głównej na górnej belce przycisk "daj sygnał"). Mam wrażenie, że sklepy i wielkie sieci liczą się z ich opiniami i szybko starają się naprawić krzywdę klienta (np to:   http://www.hotmoney.pl/Saturn-przeprasza-Zamiast-nowego-tabletu-wyslali-klientowi-a33003

Moim zdaniem trzeba nagłaśniać podobne przypadki, żeby nie powtarzały się w przyszłości. Cwaniactwo trzeba tępić.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #391 dnia: Stycznia 14, 2014, 22:45:41 »
Wiesz Kelso mi to też bardzo nie spodobało się, zwłaszcza że sprzęt według zapewnień BOK-u szedł prosto z Niemców, znaczy się co, można nam bele co wciskać wymacane przez jakiegoś Helmuta, który pobawił się tym jakiś czas i zwrócił do sklepu? Póki co BOK poprosił o zwrot towaru i po przyjęciu mają wysłać mi kolejny zestaw, mam nadzieję, że będzie nowy. BTW podobną sytuację miałem pół roku temu z Agito.pl, tylko to był monitor. Pech jakiś czy co...
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #392 dnia: Stycznia 15, 2014, 08:31:12 »
Ja na Twoim miejscu w zapewnienia BOK tak bym nie wierzył. Oni zawsze działają tak, aby kiedy mleko się już rozleje - szum był jak najmniejszy. Zażądaj jakiejś rekompensaty za kłopoty. Jakiś rabat? Samo przepraszam przy takiej wpadce nie wystarcza.

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #393 dnia: Stycznia 30, 2014, 11:50:48 »
Widzisz Kelso, miałeś rację jak ktoś ma miękkie serce to i twardą d..ę do kopania, cytat mojego z wpisu  na stronie fejsbukowej Red coś tam (nie będę robił im reklamy):
"Dzień dobry,
15 stycznia o 17:16 pisałem do Państwa w sprawie reklamacji DEB-P-0018831 kilka postów poniżej. Jakież jest moje wielkie rozczarowanie, złość i irytacja bardzo subtelnie pisząc i proszę mi wierzyć, gdyby to było możliwe padły by tu ostre słowa. Ale do rzeczy: wczoraj dotarł do mojego domu reklamowany i po raz drugi zamówiony joystick Thrustmaster Hotas Warthog za bagatela 1289zł. Miał być nowy, ponieważ ten który dostałem wcześniej ewidentnie był sprzętem używanym co jest udokumentowane. 16 stycznia sprzęt został odebrany ode mnie i dotarła do domu wczoraj paczka od Redcoon. Jako że byłem w pracy na 24 godzinnym dyżurze, otworzyłem paczkę dziś i ... Szok, szok, szok!
- Zewnętrzny karton w który producent pakuje sprzęt ma naklejone dwie plomby gwarancyjne, jedna na drugą,
- Jedno ramię tegoż kartonu jest odcięte w połowie(?),
- Opakowanie kolorowe zawierające zestaw wykazuje wielokrotne otwieranie pudełka na elementach ruchomych-zagięciach,
- Po wyjęciu przepustnicy stwierdziłem że jest BRUDNA, są na niej ślady: kropla jakiegoś płynu, maziaje paluchów i przecierania na górnej płytce oraz od spodu.
Załamany opisanym stanem rzeczy, nawet nie rozpakowałem samego joysticka. Złożyłem reklamację i oraz żądanie zwrotu pieniędzy.
Jestem strasznie i dogłębnie rozczarowany postawą sklepu bo od 6 stycznia kiedy to dokonałem zakupu sprzętu liczyłem na sprawną i bezproblemową obsługę, okej pierwszą wpadkę zrozumiałem, zdarza się ale po raz drugi pomimo zapewnień BOK i działu reklamacji, że wszystko będzie dobrze i NOWY sprzęt jest w drodze i będzie u mnie... a dostaję ponownie sprzęt kolokwialnie pisząc wyświechtany za 1289zł. Nie wspominając o tym, że dziś jest 30 stycznia i wszystkie kwestie reklamacyjne są bardzo długotrwałe."
Zestaw nawet chyba nie bał bym się stwierdzenia, że jest ten sam, tylko serial przeklejony tym razem 21530. Mój niezadowolenie osiągnęło zenit, zastanawiam się nad zgłoszeniem do UOKiK tej sytuacji.
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #394 dnia: Stycznia 30, 2014, 12:28:59 »
Niezła lipa. Ostatnio sam się użerałem, ale ze sklepem Ubisoftu. Na szczęście zapłaciłem PayPalem i oni oddali mi pieniądze, bo Ubisoft ignorował mnie.
Jak odzyskasz pieniądze to radze kupić Warthoga w bardziej cywilizowanym sklepie. Na niemieckim Amazonie są w tej samej cenie co zapłaciłeś za tą używkę.
http://www.amazon.de/Thrustmaster-2960720-Hotas-Warthog-Joystick/dp/B00371R8P4/

« Odpowiedź #395 dnia: Stycznia 30, 2014, 13:55:11 »
JacD trafiłeś na chyba jakiś gorszy okres tego sklepu - zawsze mi się wydawało, że to raczej solidny sprzedawca. Sam mam od nich WH kupiony w zeszłym roku i jestem prawie ;-) pewny, że nie dostałem używki. Inna sprawa, że twój przypadek faktycznie nadaje się do nagłośnienia - przy takim załatwianiu reklamacji powinni ci dorzucić rekompensatę za doznane szkody moralne.
Na stronie sklepu dalej widnieje informacja o "towarze w magazynie" - mają więcej chłamu po serwisowego do opchnięcia?

« Odpowiedź #396 dnia: Stycznia 31, 2014, 08:46:23 »
Ponownie polecam Hotmoney.pl  :evil:. Nic nie kosztuje, czasu zajmie mało a oni już tam coś do nich wysmarują i nagłośnią. Sklep jak podejrzewałem doskonale wie czym handluje i sprawa jak najbardziej nadaje się do UOKiK. Dym! Robić dym! To co zrobili po prostu w głowie się nie mieści.
Swoją droga skąd urządzenia poserwisowe w sprzedaży? Czyżby producent umywał ręce i wszystko zrzucał na sprzedawcę?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #397 dnia: Stycznia 31, 2014, 09:13:10 »
Sam też kupowałem w redcoonie i było wszystko ok, jak niefart to niefart. Ostatnio zmieniłem monitor - dopiero za 3-cim razem dostałem bez bad pixeli (LG) :/ !
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #398 dnia: Stycznia 31, 2014, 09:36:56 »
Koledzy - jaki niefart? Po prostu oszukują. Jeśli mają używane , po serwisowe - niech to opiszą wprost, obniżą stosownie cenę i wtedy będzie OK. Zacznijmy w końcu rzeczy nazywać po imieniu. Wszechobecna "poprawność" i relatywizowanie wszystkiego w jej imię doprowadza mnie czasem do szału. To jest zwykłe oszustwo z którego zapewniam Was, ktoś w sklepie doskonale zdaje sobie sprawę.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #399 dnia: Stycznia 31, 2014, 09:44:53 »
Za to ja z redcoonem mam jak najgorsze doświadczenia. Z resztą, coś tu gdzieś kiedyś na forum skrobnąłem na temat ich podejścia do klienta.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #400 dnia: Lutego 20, 2014, 21:09:20 »
Gdyby ktoś miał problem z kalibracją joya, to tutaj soft od TM: http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=1293634#post1293634
Uruchomić, wykonać ruchy zgodnie z instrukcją, po odłączeniu joya można zamknąć (program działa w pętli i wraca do kroku 1). U mnie punkt centralny był ok, ale joy nie osiągał maksymalnego wychylenia w prawo. Nie wiem kiedy tak mu się przestawiło, ale musiało dość niedawno.

I jeszcze dla przepustnicy: http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1084321&postcount=7:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #401 dnia: Marca 02, 2014, 17:40:56 »
Kiedyś planowałem zakup FSSB do mojego Kocura ale teraz bardziej opłaca się kupić sam drążek Warthoga z tego co widzę. Cena 899+wysyłka. Lata ktoś na Warthogu  używają przepustnicy z Cougara? :)  Jak jest z zakresem wychyłów tego drążka? Tak samo małe jak w prawdziwym F-16?
F-16C Block50 driver...

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #402 dnia: Marca 02, 2014, 18:21:25 »
Jankes, ale Warthog się normalnie wychyla, X-65 jest sztywny.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #403 dnia: Marca 02, 2014, 19:51:27 »
Uuuu to lipa :) Myślałem że zrobili już sztywny. To jednak zostaje FSSB, albo ta tańsza opcja "Low cost FSSB project"
F-16C Block50 driver...

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #404 dnia: Marca 02, 2014, 19:59:38 »
Możesz sobie zamówić FSSB do Warthoga:
http://www.realsimulator.com/

:)

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090