Widzisz Kelso, miałeś rację jak ktoś ma miękkie serce to i twardą d..ę do kopania, cytat mojego z wpisu na stronie fejsbukowej Red coś tam (nie będę robił im reklamy):
"Dzień dobry,
15 stycznia o 17:16 pisałem do Państwa w sprawie reklamacji DEB-P-0018831 kilka postów poniżej. Jakież jest moje wielkie rozczarowanie, złość i irytacja bardzo subtelnie pisząc i proszę mi wierzyć, gdyby to było możliwe padły by tu ostre słowa. Ale do rzeczy: wczoraj dotarł do mojego domu reklamowany i po raz drugi zamówiony joystick Thrustmaster Hotas Warthog za bagatela 1289zł. Miał być nowy, ponieważ ten który dostałem wcześniej ewidentnie był sprzętem używanym co jest udokumentowane. 16 stycznia sprzęt został odebrany ode mnie i dotarła do domu wczoraj paczka od Redcoon. Jako że byłem w pracy na 24 godzinnym dyżurze, otworzyłem paczkę dziś i ... Szok, szok, szok!
- Zewnętrzny karton w który producent pakuje sprzęt ma naklejone dwie plomby gwarancyjne, jedna na drugą,
- Jedno ramię tegoż kartonu jest odcięte w połowie(?),
- Opakowanie kolorowe zawierające zestaw wykazuje wielokrotne otwieranie pudełka na elementach ruchomych-zagięciach,
- Po wyjęciu przepustnicy stwierdziłem że jest BRUDNA, są na niej ślady: kropla jakiegoś płynu, maziaje paluchów i przecierania na górnej płytce oraz od spodu.
Załamany opisanym stanem rzeczy, nawet nie rozpakowałem samego joysticka. Złożyłem reklamację i oraz żądanie zwrotu pieniędzy.
Jestem strasznie i dogłębnie rozczarowany postawą sklepu bo od 6 stycznia kiedy to dokonałem zakupu sprzętu liczyłem na sprawną i bezproblemową obsługę, okej pierwszą wpadkę zrozumiałem, zdarza się ale po raz drugi pomimo zapewnień BOK i działu reklamacji, że wszystko będzie dobrze i NOWY sprzęt jest w drodze i będzie u mnie... a dostaję ponownie sprzęt kolokwialnie pisząc wyświechtany za 1289zł. Nie wspominając o tym, że dziś jest 30 stycznia i wszystkie kwestie reklamacyjne są bardzo długotrwałe."
Zestaw nawet chyba nie bał bym się stwierdzenia, że jest ten sam, tylko serial przeklejony tym razem 21530. Mój niezadowolenie osiągnęło zenit, zastanawiam się nad zgłoszeniem do UOKiK tej sytuacji.