Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #405 dnia: Marca 03, 2014, 10:54:46 »
No to mi się zupełnie nie odpłaca ;) Miałem nadzieje że Warthdog jest sztywny to bym sie pewnie skusił bo rękojeść bardziej wierna prawdziwej i przy okazji sztywna a tu du_a. To w A-10 się wychyla ster? :)
F-16C Block50 driver...

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #406 dnia: Marca 03, 2014, 10:58:19 »
Tak swoją drogą to mogliby zrobić nową edycję Cougara... Całkowicie wierną replikę i do tego na czujnikach Hallotronowych... Ehhh - czuje że sporo by się tego sprzedało :)
F-16C Block50 driver...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #407 dnia: Marca 03, 2014, 11:38:01 »
Wystarczyłoby wydanie nowej wersji przepustnicy z Cougara.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #408 dnia: Marca 03, 2014, 12:08:19 »
Też by się przydało, mi jednak najbardziej zależy na wiernym odwzorowaniu działania steru F-16, czyli na takim rozwiązaniu jak w przypadku FSSB, idealna by była nowa edycja - przepustnica i ster z czujnikami hallotronowymi... Wymarzony prezent pod choinke ;)
F-16C Block50 driver...

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #409 dnia: Marca 03, 2014, 16:44:27 »
No to w końcu chcesz sztywną pałę czy halle? >:D Hint: hallotrony siedzą na przykład w X52.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #410 dnia: Marca 03, 2014, 17:16:31 »
...ale teraz bardziej opłaca się kupić sam drążek Warthoga z tego co widzę. Cena 899+wysyłka...

Sam stick TM Warthoga z Amazon.de wyniósł mnie z przesyłką około 175 EURO wyszło 734 zł.
+
http://www.realsimulator.com/html/fssb_r3_warthog.html

Uhhh, droogoo i tak :|
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #411 dnia: Marca 03, 2014, 21:04:23 »
No to w końcu chcesz sztywną pałę czy halle? >:D Hint: hallotrony siedzą na przykład w X52.

No chce mieć tak jak w Viperze :p  Może źle się wyraziłem - myślałem o tensorach. O wychyłach rzędu 3mm w każda stronę max ;) Mam dosyć oryginalnego rozwiązania z Cougara :)
F-16C Block50 driver...

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #412 dnia: Marca 03, 2014, 21:20:10 »
JankeS, najprościej chyba wziąć Saiteka X-65F jak zależy Ci na force sensing. Drąg niewiele różni się od prawdziwego a nie musisz bawić się w majsterkowanie. Ma swoje wady ale mój służy mi już prawie dwa lata i oprócz poluzowanych hatów działa bez zarzutu.

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #413 dnia: Marca 03, 2014, 21:36:20 »
Pułkowniku ja już zakupiłem cały zestaw do montażu Low cost FSSB tylko nie mam się kiedy za to zabrać - myślę że do emerytury skończę ;)
F-16C Block50 driver...

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #414 dnia: Marca 03, 2014, 21:40:34 »
Sam stick TM Warthoga z Amazon.de wyniósł mnie z przesyłką około 175 EURO wyszło 734 zł.
+
http://www.realsimulator.com/html/fssb_r3_warthog.html

Uhhh, droogoo i tak :|

Ładna cena za stick, ale FSSB masakra...  Może Drejku dopracuje jakiś fajny mod do Cougara na tensorach przy budowie kokpitu...
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #415 dnia: Marca 04, 2014, 07:23:40 »
Może Drejku dopracuje jakiś fajny mod do Cougara na tensorach przy budowie kokpitu...
Ten mod jest już w trakcie realizacji, ale chwilowo Drejku jest niedostępny. Myślę, że za jakiś czas sam da znać, musimy cierpliwie poczekać.

« Odpowiedź #416 dnia: Marca 07, 2014, 07:55:29 »
Witam wszystkich miłośników latania. Na forum jestem nowy, ponieważ dopiero wczoraj stałem się posiadaczem Thrustmaster Hotas Warthog. Z tego też powodu prosiłbym szanownych kolegów o pomoc, dodam że nie mogę poradzić sobie z programowaniem przycisków. Mój rocznik niestety, to ten który nie miał komputerów. Może to nie w zwyczaju, ale zostawię mój nr tel. 692 406 617 , oddzwonię, może Skype. Dodam jeszcze tylko,że nazwy czy też skróty, których panowie używacie na forum, nie zawsze są dla mnie zrozumiałe.

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #417 dnia: Marca 08, 2014, 01:07:00 »
Panowie słów kilka na temat polityki firmy Thrustmaster, oczywiście są to tylko i wyłącznie moje refleksje i wnioski po ostatnich zajściach jakie miały miejsce, a opisane kilka postów wyżej.
Zawiedziony postawą wiadomego najtańszego polskiego sklepu oferującego zestawy TM Hotas Warthog, postanowiłem zakupić sprzęt u sąsiadów na Amazonie. Wiedziony życiowym przekonaniem, że u nich zawsze jest "ordnung", nabyłem Warthog-a Flight Stick-a, jednak wziąłem go bez przepustnicy. Firma Amazon wywiązała się z operacji w sumie dobrze, irytuje trochę doliczanie kilku Euro dla nas Polaków, nie piszę tu o kosztach przesyłki tylko o wyższej cenie(w moim przypadku nieco ponad 5 Euro). Paczka sprawnie dotarła na wskazany adres.
Do rzeczy:
Firma Thrustmaster w moim przekonaniu sprzedaje joysticki z częściowego odzysku jako nowe, wcześniejsze moje dwa przypadki są w pewnym sensie potwierdzeniem tego. Obecny joy jest dla mnie również potwierdzeniem moich wniosków: podstawa z blachy ma ryski, nie była za czysta. Jakość wyrobu też chyba podupadła ponieważ czarna powłoka gripa nie pokrywa dokładnie całości, są widoczne malutkie niedoróbki. Spasowanie elementów pozostawia również delikatny niesmak, musiałem użyć imbusa do skręcenia "główki" joya ze względu na luźny element na którym umiejscowione są przełączniki TMS, DMS,Weapon Relase, POV Hat. Być może mam zbyt wygórowane wymagania dotyczące jakości, jednakże jest to dla mnie kultowa pała (nie licząc pały Cygana :evil:, bez podtekstów, mam na myśli Cougara) i chciałbym żeby jednak wysoki poziom był zachowany. Generalnie Thrustmaster podpadł mi choć mam i używam sprzętu pomimo w/w historii.
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #418 dnia: Marca 08, 2014, 22:07:38 »
Mówiłbym jednak o wielkim pechu :-[. W moim przypadku było tak-faktycznie po lekturze opisującej twoje przygody z tanim sklepem, zrezygnowałem tam z zakupów w/w joysticka. Znalazłem go w Media Markt, owszem cena nie najniższa, bo 1699 zł. Po negocjacjach uzyskałem cenę 1500 zł. plus grę IŁ-2 CLIFF of DOVER. Plusem tego wszystkiego jest to, że sprzęt mogłem dotknąć i dokładnie obejrzeć. Uwierz mi na słowo- ideał, a jedyną wadą jest tylko brak wsparcia technicznego w języku polskim(saitek). Powoli go rozgryzam.

« Odpowiedź #419 dnia: Marca 13, 2014, 13:35:01 »
Jakość wyrobu też chyba podupadła ponieważ czarna powłoka gripa nie pokrywa dokładnie całości, są widoczne malutkie niedoróbki. Spasowanie elementów pozostawia również delikatny niesmak, musiałem użyć imbusa do skręcenia "główki" joya ze względu na luźny element na którym umiejscowione są przełączniki TMS, DMS,Weapon Relase, POV Hat.

A już myślałem, że jestem przewrażliwiony. Do mnie tez wczoraj przyjechał z niemieckiego Amazona Stick w cenie 170Euro.
Potwierdzam to o czym piszesz. Jakość wykonania mocno spadła.
Obok stoi pełna wersja sprzed 2 lat. Dopasowanie elementów gorsze, po rozkręceniu główki widać że odlewy są kiepsko obrobione. U mnie nawet nie pomogło dokręcenie tych 4 górnych śrub, bo one się trzymają takiego elementu, który jest wciśnięty między dwie połówki rączki i jego stabilność zależy od dobrego spasowania. Musiałem wcisnąć kawałek puszki po piwie...
Chyba leją cały czas w te same formy, a one nie są wieczne.
Przewód USB 2mm cieńszy niż u starszego kolegi.

PS
Czy można gdzieś dokupić delikatniejszą sprężynę? Po 3-4 godzinnym przelocie przelocie w Condorze boli mnie łapa, a nie chcę po chamsku skracać, bo będzie niezakończona jak trzeba.