Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177804 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #435 dnia: Czerwca 14, 2014, 12:22:28 »
Przecież nie musisz malować farbkami do modeli. Lekko zmatowić drobniutkim papierem, ze 2-3 cienkie warstwy farby + jakiś lakier po wierzchu - będzie git. Tylko mnie się wydaje, że to nie do końca otarcia mechaniczne. Dłoń wam się redaktorze nie poci mocno?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #436 dnia: Czerwca 14, 2014, 12:36:08 »
Przecież nie musisz malować farbkami do modeli. Lekko zmatowić drobniutkim papierem, ze 2-3 cienkie warstwy farby + jakiś lakier po wierzchu - będzie git. Tylko mnie się wydaje, że to nie do końca otarcia mechaniczne. Dłoń wam się redaktorze nie poci mocno?

Na tym joyu trudno by się pociła, on jest prawie cały czas zimny :>. Są miejsca gdzie jest już żywa blacha, tego dobrze na fotkach nie widać, a po prostu najpierw przeciera się stopniowo farba i powstają takie bąbelki.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #437 dnia: Czerwca 14, 2014, 12:53:02 »
Niestety Yoyku ja mam podobnie z Cougarem. Wylatane mniej niż 100 godzin na nim, a farba chyba od kontaktu z powietrzem zaczęła się łuszczyć. Trochę przypał jak na sprzęt tej klasy. pozostaje pomalować proszkowo tylko co z napisami? :(
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #438 dnia: Czerwca 14, 2014, 13:09:00 »
Chyba jedyny sens to właśnie malowanie tego proszkowo, żaden inny lakier chyba się na tym nie utrzyma. To jest jakiś stop ZnAl i "nie pomalujesz tego" :D
Dobrze było by wcześniej całość delikatnie wypiaskować tylko nie wiem jak ten stop zachowa się podczas takiego zabiegu? Powinno dać radę bo ludzie piaskują elementy z aluminium.
Co do napisów to trzeba by zrobić szablony z folii samoprzylepnej, na ploterze tnącym i delikatnie prysnąć aerografem. 
Zauważcie jaki jest lakier na podstawie drążka Warthoga, zupełnie inna jakość. Nie ma szans żeby się to wytarło od dłoni, tylko tam jest blacha stalowa i być może umożliwiła nałożenie takiego właśnie lakieru.

« Odpowiedź #439 dnia: Czerwca 14, 2014, 18:20:42 »
YoYo za mocno dusisz pałkę w trakcie zabawy, albo musisz zacząć stosować jakieś lubrykanty na dłonie :)

p.s. mój po ponad dwóch latach wygląda jak nowy
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #440 dnia: Czerwca 14, 2014, 19:19:19 »
YoYo za mocno dusisz pałkę w trakcie zabawy,

Nie przesadzajmy, by się dobrze wczuć do ideału jeszcze sporo brakuje:

(DCS MiG-21bis) ;)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #441 dnia: Listopada 14, 2014, 23:23:40 »
Witam.
Mam pytanie do posiadaczy tegoż joya, mianowicie czekam właśnie na paczkę z joyem i umyśliłem sobie jeszcze dorobienie podstawek doczepianych do krzesła specjalnie właśnie na Thrustmaster.
I tu mam pytanie do posiadaczy czy moglibyście mi podać wymiary podstawki joysticka oraz przepustnicy (niestety ale jakoś nie mogę znaleźć tych parametrów).

« Odpowiedź #442 dnia: Listopada 14, 2014, 23:57:21 »
I tu mam pytanie do posiadaczy czy moglibyście mi podać wymiary podstawki joysticka oraz przepustnicy (niestety ale jakoś nie mogę znaleźć tych parametrów).

Witaj na forum, następnym razem jednak wykaż trochę więcej chęci i cierpliwości w tym szukaniu ;) Wszystko jest podane jak na tacy, na stronie wsparcia technicznego producenta.

http://ts.thrustmaster.com/download/accessories/pc/hotas/manual/HOTAS_Warthog/HotasWarthog_Plates.rar

« Odpowiedź #443 dnia: Listopada 15, 2014, 10:53:34 »
Witaj na forum, następnym razem jednak wykaż trochę więcej chęci i cierpliwości w tym szukaniu ;) Wszystko jest podane jak na tacy, na stronie wsparcia technicznego producenta.

http://ts.thrustmaster.com/download/accessories/pc/hotas/manual/HOTAS_Warthog/HotasWarthog_Plates.rar
O ja teraz to mi dopiero  :-[.

« Odpowiedź #444 dnia: Marca 27, 2015, 11:25:35 »
Od jakiegoś czasu zastanawiam się na kupieniem przedłużenia do joy'a. Ma ktoś z Was doświadczenie z tym? Poprawia to znacząco precyzję sterowania? Myślę o 7.5 albo 10cm.

« Odpowiedź #445 dnia: Marca 27, 2015, 12:02:01 »
Przedłużka do Warthoga? Gdzie to można kupić?

« Odpowiedź #446 dnia: Marca 27, 2015, 12:12:52 »
Przedłużka do Warthoga? Gdzie to można kupić?

Na przykład tutaj:

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=121242

Nie wiem jak z precyzją po przedłużeniu drążka tym adapterem, ale ceny tych przedłużek są... hmmm  :o
Jak Wam się nie spieszy z kupowaniem tego to może się wstrzymajcie jakiś czas, pomyślę, popytam, może udało by się to taniej zrobić w PL  ;)

« Odpowiedź #447 dnia: Marca 27, 2015, 12:50:06 »
Faktycznie, cena powala na kolana.
Ciekawym czy ktoś z was, starych wyjadaczy ma coś takiego i jak się sprawuje.

« Odpowiedź #448 dnia: Marca 27, 2015, 12:51:22 »
Dzięki Freeman za link. Ja planowałem kupić od gościa z PL http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3740946/selling_Thrustmaster_Warthog_e, ale ten nie dość że tańszy to jeszcze darmowa wysyłka w UK. Sahaj za swoją przedłużkę chce 250PLN, tak było pół roku temu jak ostatnio z nim mailowałem.

« Odpowiedź #449 dnia: Marca 27, 2015, 13:45:37 »
Nigdy się tym tematem nie interesowałem ponieważ nie posiadam Warthoga, ale wydaje mi się że dorobienie kawałka gwintowanej rurki u ślusarza + późniejsze ewentualne pomalowanie jej proszkowo, lub chromowanie powinno wynieść ułamek tej ceny. Z kabelkiem może być większy problem.
Born to fly. Forced to work.