Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 178268 razy)

qrdl_logos

• Gość
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #525 dnia: Września 30, 2015, 08:55:06 »
Lepiej huba niż warthoga ;). Poza tym wcale niekoniecznie. Może okazać się, że hub jest lepiej odizolowany i nie czuły na takie przepięcia. Trudno powiedzieć. Zakładam, że hub zadziała jak filtr i mając osobne zasilanie nie będzie tak wrażliwy na przepięcia. Wyboru specjalnie nie ma.

Kolega szybownik cedzi informacje jakby miał zatwardzenie. Może ma wybór, np. ma mobo za 150 pln, co jest ceną porządnego huba, że o kosztach wysyłania kojenych ubitych joy`ów nie wspomnę. Tak więc najłatwiej byłoby wymienić płytę, a może ma już huba? Tego nie wie nikt....

« Odpowiedź #526 dnia: Września 30, 2015, 09:19:19 »
Kolega szybownik cedzi informacje jakby miał zatwardzenie...

:D

Zauważcie jedną rzecz, zawsze pada mu "coś" w danym kontrolerze, czyli nie robi się trup całkowity. Gdyby nie ten fakt, to faktycznie mogło by sugerować jakieś problemy z USB. Szybownik może podaj więcej informacji, do czego konkretnie to podłączasz i co ewentualnie wpinasz po drodze. To rzuciło by trochę światła na temat ;)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #527 dnia: Września 30, 2015, 10:59:48 »
Kolega szybownik cedzi informacje jakby miał zatwardzenie. Może ma wybór, np. ma mobo za 150 pln, co jest ceną porządnego huba, że o kosztach wysyłania kojenych ubitych joy`ów nie wspomnę. Tak więc najłatwiej byłoby wymienić płytę, a może ma już huba? Tego nie wie nikt....

Też nie wspomina o sprzęcie jaki ma, więc nie ma co zakładać, że 150zł na wymianę mobo wystarczy. Patrząc na jego ostatnie posty nie musi czuć się na siłach aby takiej operacji dokonać samemu. No i bez przesady, dobry hub można kupić taniej. Wszystko zależy od ilości gniazd, wersji USB itd. Jedno jest pewne. Nie ma szczęścia do Warthoga.

Freeman13 też dobrze gada, wszak ma większe pojęcie o elektronice niż ja/my :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #528 dnia: Września 30, 2015, 11:35:15 »
Mazak, pisałeś o porządnym hubie, więc przyjąłem 3.0 i nie mniej niż 8 gniazd :-).
Jeśli chodzi o kolegę szybownika, to myślę, że czas rozważyć zmianę hobby  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #529 dnia: Września 30, 2015, 12:02:42 »
Joy nie potrzebuje prędkości 3.0, a i nie trzeba ośmiu gniazd skoro głownie ma to służyć do Warthoga :).

Może nie tyle zmienić hobby co joya, bo niefartownie strasznie :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #530 dnia: Października 05, 2015, 19:07:45 »
Kosi dzięki za Twoją uwagę, z  =OPS=  nie będę dyskutował.... mojego Hobby nie zamienie !
Dzięki Wszystkim za cenne spostrzeżenia. Dopiero dziś mogłem przeczytać na forum Wasze uwagi.
Rozmawiałem z osobami profesjonalnie zajmującymi się elektroniką i stwierdzili,
że USB nie mogło uszkodzić joya.  Inne urządzenia działają na tych gniazdach !
Do trzech razy sztuka ? Reklamacja w toku.
Pozdrawiam
Zbyszek

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #531 dnia: Października 15, 2015, 20:26:00 »
W czasie "wolnym" od Warthoga pozwolę sobie napisać informacje o sprzęcie na jakim te joye "padają", może to pomoże nam w znalezieniu przyczyny ?
Procesor:  i5 2500k
Płyta główna:  Gigabyte GA-P67A-D3-B3
Grafika:   Nvidia GTX 560-OC
Pamięć:  8GB
Myszka: R.A.T. 5
Zasilacz: 550W
Monitory: Iiyama ProLite E2473HDS, Iiama ProLteE2278HD
System: Windows 7 64bit Ultimate.

P.S. Ciągle czekam na powrót  joya do domu.

Pozdrawiam
Zbyszek

Edycja: Mazak.
« Ostatnia zmiana: Października 15, 2015, 20:38:10 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #532 dnia: Października 16, 2015, 19:02:52 »
Joystick dla leworęcznych? http://i.imgur.com/YvPqIYZ.jpg Ciekawe czy do kompletu była przepustnica :).
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #533 dnia: Listopada 27, 2015, 21:47:42 »
Minęło 59 dni  i... jest satysfakcjonująca odpowiedz, będzie (obiecana w przyszłym tygodniu) wymiana na nowego joya !
Chyba nie poradzili  sobie z naprawą ?
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #534 dnia: Lutego 07, 2016, 22:26:22 »
O kurna, miałem zamiar nabyć to cacko, ale jak czytam te posty to już sam nie wiem....  Chciałem wymienić mojego X52 na coś z bajerami, a tu tycio strach.  Jestem w kropce, nie wiem czy warto kupować tego Warthog-a ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #535 dnia: Lutego 08, 2016, 08:36:48 »
Nie, nie. Wiele osób ma WH i nie ma żadnych problemów. Niestety wyjątkowy pech trzyma kolegę szybownika, który nie wiem... Stawia swojego Warthoga na wielkim magnesie czy cuś?

« Odpowiedź #536 dnia: Lutego 08, 2016, 09:35:54 »
Kurna ale chyba YoYo też coś wymieniał ? Tyle kasy, miałem nadzieję, że to Mercedes... Tu jest w dobrej cenie, w sklepie już kupowałem wiele rzeczy . http://www.agito.pl/joystick-thrustmaster-hotas-warthog-do-pc-thrms-warthog/pd/D4N3VMBBM/
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #537 dnia: Lutego 08, 2016, 10:46:49 »
Na obecną chwilę to jest Mercedes wśród HOTAS-ów (wielkiego wyboru też nie ma).
Niestety, nawet Merol potrafi się rozkraczyć.   :(

Swojego kupiłem prawie 2 lata temu i odpukać, nic się nie dzieje.
Przesiadałem się z X52 i też miałem dylemat, bo naczytałem się o różnych problemach na tym forum, no i wtedy wchodził do sprzedaży Rhino.

Zaryzykowałem i nie żałuję.

Jak je (X52 i Warthoga) razem postawiłem na biurku, to żona stwierdziła że dotąd latałem na zabawce dla 5-latka. W sumie Warthog to też zabawka, tylko droga.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #538 dnia: Lutego 08, 2016, 10:52:30 »
Chłopie nie zastanawiaj się tylko jak masz kasę to kupuj. Masz przecież gwarancję, nic lepszego na tą chwilę nie kupisz.
Po 5 latach stabilny jak skała, żadnego rozkalibrowania. Jedynie co wyszło to  farba na drążku lekko się ściera --może dlatego że wchodzi w reakcję ze spoconą ręką / nie latam w rękawiczkach  ;-) /
Ja polecam.
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2016, 19:23:17 wysłana przez KosiMazaki »

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #539 dnia: Lutego 08, 2016, 11:30:28 »
U mnie nawet farba nie złazi, ale może ja nie latam tyle co ty, albo mam grabulki-pieszczoszki.  :evil:

Oczywiście ja też go polecam. Jeden z lepszych zakupów, odkąd "latam".