Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177588 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #660 dnia: Stycznia 26, 2017, 13:31:32 »
Yoyo to jak to jest z tym triggerem? Błąd sprzętowy czy programowy? Wystawiłeś go na sprzedaż jako uszkodzony, ale przecież w W7 działał ci bez problemu.

Sprawdziłem na laptopie (chociaż tam też mam W10) - tak samo. Więc chyba wewnętrzny spust padł. Co prawda faktycznie przed przesiadką na W10 z W7 działał, a instalacja software i TARGET była od nowa na czysty W7+W10, więc nie było żadnej migracji. Sprzęt był też oczywiście odłączony. Kij wie co się stało zatem. Może jak ktoś umie da się ten wew. spust odzyskać, ale ja nie mam czasu/takiej widzy i nie będę go rozbierał.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #661 dnia: Stycznia 26, 2017, 14:14:07 »
Tutaj koleś miał podobny problem, tylko że w jego przypadku zawiesił się stage 1 trigger. Pomogła wymiana płytki PCB. Koszt ok. $50.

U mnie na razie wszystko jest tip-top, chociaż czasami Mic Switch nie wraca do centralnej pozycji po pchnięciu go do przodu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #662 dnia: Stycznia 27, 2017, 08:27:09 »
Tutaj koleś miał podobny problem, tylko że w jego przypadku zawiesił się stage 1 trigger. Pomogła wymiana płytki PCB. Koszt ok. $50.

U mnie na razie wszystko jest tip-top, chociaż czasami Mic Switch nie wraca do centralnej pozycji po pchnięciu go do przodu.

Co ciekawe wczoraj coś tam grzebałem z USB i nagle zadziałał, obecnie dalej nie działa. Może to więc sprawa faktycznie związana z przesiadką na W10, a bardziej z nową płytą, która działa w standardzie USB 3 i 3.1 (chociaż jak testowałem na laptopie drugi trigger nie działał, W10, ale tam mogą też być porty USB 3.0. Mam trochę takie wrażenie, że to wina portów USB, które są w standardzie 3.0. Niestety jak przekładam do 2.0 (podpięty śledź) to dalej jak się wejdzie w szczegóły (chociaż wszystko jest ok) to jest komunikat, że "to urządzenie jest starszego typu i wspiera tylko USB 2.0, wyjmij, podłącz do portu USB 2.0 i kliknij dalej". Te USB 3.0 to nie jest dobre rozwiązanie, da się coś zrobić np. w BIOS by leciały tylko na 2.0?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #663 dnia: Stycznia 27, 2017, 09:10:25 »
U mnie działa na USB 3.0 i nie ma najmniejszych problemów, może inna konfiguracja sprzętu ale na wcześniejszej płycie z prockiem AMD, też na USB 3.0 nie było problemów.
A podłączałeś go do czegoś co ma inny system i też USB 3.0?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #664 dnia: Stycznia 27, 2017, 09:16:07 »
U mnie działa na USB 3.0 i nie ma najmniejszych problemów, może inna konfiguracja sprzętu ale na wcześniejszej płycie z prockiem AMD, też na USB 3.0 nie było problemów.
A podłączałeś go do czegoś co ma inny system i też USB 3.0?

Kliknij PPM na urządzeniu - rozwiązywanie problemów (pomimo, że nie zgłasza), pewnie wyświetli Ci się to co piszę dalej. Błędów oficjalnie nie zgłasza, dopiero jak się wejdzie w szczegóły.
Teraz przepiąłem na osobnego HUB'a.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #665 dnia: Stycznia 27, 2017, 09:19:52 »
No tak, u mnie wszytsko idzie przez HUB-y no ale na USB 3.0,  jedynie kamerkę do Freetack-a mam na USB 2.0 .
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #666 dnia: Stycznia 27, 2017, 09:43:12 »
No tak, u mnie wszytsko idzie przez HUB-y no ale na USB 3.0,  jedynie kamerkę do Freetack-a mam na USB 2.0 .

Jak będziesz miał na USB 3.0 to na pewno będziesz miał tak:

Zauważyłem, że powoduje to konflikt np. z dodatkami A2A do P3D (testowana Cessna 172 z CH Throttle quadrant). Pod W7 tego nie było. Jest ok, sorrki. Namieszałem we FSUIPC.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2017, 23:28:04 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #667 dnia: Stycznia 27, 2017, 13:44:06 »
Ja też mam joya i przepustnicę podłączone do 3.0 i nie widzę podobnych komunikatów jak wejdę do właściwości obu urządzeń.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #668 dnia: Stycznia 27, 2017, 15:29:49 »
Ja też mam joya i przepustnicę podłączone do 3.0 i nie widzę podobnych komunikatów jak wejdę do właściwości obu urządzeń.

U mnie podobnie, bez problemów z 3.0.

« Odpowiedź #669 dnia: Stycznia 27, 2017, 16:58:47 »
Yoyo, kilka postów wcześniej napisałeś że wgrałeś nowy firmware. Coś się chyba popierdzieliło w czasie tej operacji, stąd te dziwne komunikaty o kompatybilności USB i świecąca lampka triggera.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #670 dnia: Stycznia 27, 2017, 17:35:46 »

Nie we właściwościach, tam nie ma problemów jak pisałem. Kliknij Rozwiązywanie problemów (dotyczy połączenia bezpośrednio USB 3.0 na pł.głównej, nie przez HUB).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #671 dnia: Stycznia 27, 2017, 18:16:57 »
U mnie w folderze z urządzeniami, widzę ikonki na których jest joy Warthog a nie jakieś pady...
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #672 dnia: Stycznia 27, 2017, 21:07:51 »
Yoyo, kilka postów wcześniej napisałeś że wgrałeś nowy firmware. Coś się chyba popierdzieliło w czasie tej operacji, stąd te dziwne komunikaty o kompatybilności USB i świecąca lampka triggera.
U mnie w folderze z urządzeniami, widzę ikonki na których jest joy Warthog a nie jakieś pady...

Coś w tym może i jest. Ikonki były przed updejtem firmware (joy wersja 11, throttle 23) w W10.
Zrobiłem przed chwilą updejt firmware z wykasowaniem poprzedniego (BULK) na innym kompie, ale tak samo.
Firmware wgrywa się ok, trzy zielone ptaszki.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #673 dnia: Stycznia 27, 2017, 23:07:04 »
U mnie też są ikonki padów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #674 dnia: Stycznia 28, 2017, 07:55:03 »

Jaki masz firmware?

www.yoyosims.pl