Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 178081 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #675 dnia: Stycznia 28, 2017, 11:41:59 »
Panowie od jakiegoś czasu TM Target przy wyłączaniu profilu, którego używam do Army3, ulega "zamrożeniu". W zamknięciu "freezu" profilu pomaga jedynie "Menedżer Zadań" lub "Process Explorer". Po zamknięciu profilu, sam Target zamyka się teoretycznie poprawnie poprzez standardowy "X". Jednakże jest coś na rzeczy ponieważ przy wyłączaniu W10 wygląda na to, że system się zamyka, monitor wyłącza ale komputer dalej pracuje, jedyną czynnością na jaką w tym momencie reaguje PC to główny wł/wył. Próbowałem z trybami zgodności, uruchamiam Target jako admin, zmieniałem wejścia USB dla Warthoga. Narzędzie do rozwiązywania problemu ze zgodnością wskazuje błąd "niezgodnego programu" choć soft jest aktualny. Jakieś sugestie?
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #676 dnia: Stycznia 28, 2017, 13:40:00 »
Jaki masz firmware?

No ostatni aktualny jaki był, czyli 11 dla drąga i 23 dla przepustnicy.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #677 dnia: Stycznia 28, 2017, 13:55:43 »
Tymi ikonkami, to bym się najmniej przejmował. Przez lata zauważyłem, że raz są, raz ich nie ma. Całkowicie bez znaczenia.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #678 dnia: Lutego 09, 2017, 18:49:59 »
Dojechał mi dziś nowy set TH Warthog.  Z ciekawostek, nowe firmware 11 i 23 są już wgrane. Obecnie różni się nieco płyta pod joystick, jest taka matowa, trochę grubsza.
Pierścienie nie są takie polerowane jak kiedyś, bardziej przypominają stal szczotkowaną. Sprężyny dają jakieś takie mocne, nawet za mocne. Przejadę smarem TF (http://allegro.pl/smar-tf-silikon-teflon-20g-i6090100831.html), może coś pomoże, a tak to ogólnie stary poczciwy i niezastąpiony HOTAS. "6" w kontrolsach żyje.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #679 dnia: Lutego 09, 2017, 20:09:51 »
Jest jakaś różnica wyczuwalna po zmianie softu?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #680 dnia: Lutego 09, 2017, 22:08:03 »
Jest jakaś różnica wyczuwalna po zmianie softu?

Softu? Co masz na myśli? Firmware to można akurat wgrać także i na stare urządzenia, tutaj bez różnicy.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #681 dnia: Lutego 14, 2017, 20:49:55 »
Nie, no mistrzostwo świata! TH jest wielki, prawie jak Mazak! :icon_wink:

Co prawa nie mogę jeszcze odtrąbić sukcesu, ale swojego czasu opisałem TH swój problem z tym przyciskiem nr 6, tej kwestii na wystawionym zestawie http://il2forum.pl/index.php/topic,18036.0.html  pod rezerwację.
TH dziś mi odpisał, że ..... wymieni mi płytkę. Podesłał instrukcję co mam zrobić w pdf, do tego prosi o podanie namiarów i wyśle część, która wg. nich powoduje ten problem.
Kurde, po tylu latach używtkowania (bo nawet nie pytali się czy to na gwarancji czy nie) robią po swojej stronie tak dobry serwis... a w sumie mogli zlać i odpisać idź pan do sprzedawcy i zwróć.
A jak już nie jest na gwarancji to spadaj na drzewo. Miła niespodzianka na Walentynki. Pełna profeska po str. Thrustmaster - zasługują na słówko TRUST jak się wyciągnie H z nazwy ;>, nie ma co.... Mam nadzieję, zatem, że nawet sam to naprawię za pomocą TH. Brawo, chylę czółeczko, prawie jak żołnierz przed Misiewiczem ;P.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #682 dnia: Lutego 14, 2017, 21:17:20 »
To nie miałeś do czynienia z Fractal Design. Ci to mają wysoką jakość obsługi klienta. Niemniej miło słyszeć, że sprawy przyjęły taki obrót. Osobiście mam nieco inne doświadczenia ale jak widać każdy przypadek trzeba indywidualnie rozpatrywać.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #683 dnia: Lutego 22, 2017, 12:39:38 »
Wczoraj dostałem maila z TH (niestety na każdą odpowiedź tam się czeka tydzień), że wysłali płytkę. Git malina. Oby doszła i potem naprawa tego 2-go triggera.
Tak mnie zastanowiło, że dostałem przygotowaną w pdf instrukcję od razu z fotkami itp jak to wymienić. Full profeska. Tyle tylko, że wynika z tego, że to nie jednorazowy przypadek w tym temacie.
Tak czy siak TH stanął na wysokości zadania. Za coś się płaci w końcu tyle kasy.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #684 dnia: Marca 08, 2017, 20:44:51 »
Witam
Chciałbym pochwalić się na forum moim zmodernizowanym  yojem. Nie zamieszczałem nigdy zdjęć na forach, więc nie wiem czy ukażą się w sposób właściwy ?  W razie co pomóżcie.
Tak w czasie nie używania DCS'a,  wykułem coś takiego, podpatrując pomysły innych użytkowników  Warthoga .

Pozdrawiam
Zbyszek
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #685 dnia: Marca 08, 2017, 21:11:20 »
A ta wentylowana przedłużka to co to? :)

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #686 dnia: Marca 08, 2017, 21:24:40 »
To tylko czysta fantazja, a tak na poważnie to odciążenie wajchy, ponieważ sama rura ważyła przed około 410g, teraz 300g. Po wychyleniu na maksa nie bardzo wracała do neutrum, teraz już tak. Polecam Wam takie przedłużenie. Zupełnie inna jakość sterowania. Moja rura to około 100mm. Następna będzie o 30mm dłuższa, z aluminium (kiedyś ?). Ta 'stara' jest stalowa.
Zbyszek
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #687 dnia: Marca 08, 2017, 21:29:05 »
Prawie pół kilo? Uj, to już wszystko jasne. Zgadza się, jak się da drąga wyżej niż podstawa i jeszcze między nóżki to zaczyna być prawdziwa zabawa. Ja już sobie nie wyobrażam inaczej ;), a i rączka się nie męczy tak jak na biurku.
Przez dziurki widać, że napchałeś kable, nie lepiej było dać po prostu pinowy przedłużacz jak ten (kabel typu PS2) ?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #688 dnia: Marca 08, 2017, 21:46:11 »
YoYo  to nie jest kabel  PS2 !  To jest  PS2/DIN 5.  I to jest cały problem z tą przedłużką. Mam za sobą ten bolący temat, jedynym rozwiązaniem jest kupno 1,5m kabla-przedłużacza PS2 (kiedyś przedłużacz np. do myszy) i skrócenie go do około 15-18cm. Zabawa z lutownicą i problem z głowy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #689 dnia: Marca 09, 2017, 09:42:05 »
Mój Warthog też jest na przedłużce 12 centymetrowej. Mimo wielu zalet takiego rozwiązania jest jedna upierdliwa przypadłość. Przy bardziej energicznych manewrach joystick potrafi się odkręcić, bo poza samym gwintem nic innego go nie trzyma. Gwintu nie chcę za bardzo dokręcać żeby go nie zerwać. Masz szybownik podobne problemy przy swoim rozwiązaniu?

Całość prezentuje się tak: