Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177761 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #975 dnia: Stycznia 18, 2023, 19:49:50 »
Ooo, fajne. Muszę w końcu kupić ten microstyk. Może teraz dobra okazja, bo kursy trochę lepsze.
Akurat mają jakąś jazdę z dostawami: https://deltasimelectronics.com/products/thumbstick-slew-sensor-adapter. Ale jakby też ktoś chciał to można by wziąć więcej i podzielić się kosztami dostawy (+ wysyłka inPost w PL).

Ps. jakby ktoś chciał, to można zagadać o jakiś rabat jakby było więcej chętnych. Mam na teraz 2 sztuki.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #976 dnia: Stycznia 18, 2023, 20:35:33 »
To ja też poproszę.
W razie czego mam kumpla, który przylatuje z UK 28.01.
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #977 dnia: Stycznia 18, 2023, 22:37:28 »
To ja też poproszę.
W razie czego mam kumpla, który przylatuje z UK 28.01.

Hmmm. Pytanie czy by mu się chciało potem to porozsyłać do nas? Akurat to byłaby dobra opcja :) bo:

Shipping is FREE for UK customers, orders will be sent by Royal Mail First class post.

Jeszcze kwestia by doszło to do niego przed tym 28.01. No to mamy już jak coś 3 sztuki więc jest o czym pogadać. Jak ktoś chętny niech da znać. W piątek decyzja. Można pisać do mnie na PW.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #978 dnia: Stycznia 18, 2023, 22:50:08 »
Ja się zastanawiam. Chciałbym jeszcze się dowiedzieć czy będzie możliwość zakupienia tego od TM. Ktoś próbował się kiedyś kontaktować z ich supportem?

Lub może ta część pojawi się gdzieś też na Ali? W końcu pewnie to gdzieś lepią w Chinach.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #979 dnia: Stycznia 19, 2023, 15:14:12 »
Z tym zakupem stick'a od Delta dla TH Warthog - ok, mamy rabat -10%, ale za to okazuje się, że i tak w tym sklepie są ceny netto, więc +20% VAT UK. Oszczędzamy na dostawie do PL (ew. jak ktoś z poza Warszawa to + 15zł inPost), normalnie 5-10 funtów dostawy do PL. Sumując - wyjdzie trochę więcej niż cena w sklepie u nich, ale mniej jakby się zamawiało indywidulanie jednak. Mamy 3 szt. Jak by ktoś doszedł, to niech mi da znać na PW - może jeszcze dorzuci coś mniej. Piątek (20.01) wieczór robiłbym zamówienie (pewnie coś koło 315zł za sztukę + inPost - jak nie odbiór osobisty Warszawa, dostawa koniec stycznia).

Ps. jest 5 osób już. :)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2023, 23:03:49 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #980 dnia: Stycznia 20, 2023, 20:23:01 »
Dobra (do tego co powyżej), zamówienie poszło i mam bardzo dobry news. W sumie zamiast coś w wersji hard (około 411zł nawet), po negocjacjach z autorem moda, wyszło ze wszystkim ... 262zł / osoba (+ew. inPost, w tej cenie już mamy VAT UK więc wszystko na legalu  8)). Zachęcam do biznesów ze mną ;) i oczywiście wielkie dzięki dla autora moda, no ale też za jednym zamachem idzie fajne zamówienie od niego. Oby teraz nam się dobrze to wszystko złożyło na przepustnicach.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #981 dnia: Stycznia 30, 2023, 16:54:52 »
Dobra (do tego co powyżej), zamówienie poszło i mam bardzo dobry news....

Wszystko zgodnie z planem w sprawie Slew Sticka. W tym tygodniu odbieram i zainteresowanym wysyłam. Jak wyjdzie dam znać. Jest szansa zatem, że prypeć będzie zatem wyrażeniem swojej silnej woli do złożenia zamówienia na pre-order na Mudhen'a ;D.

www.yoyosims.pl

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #982 dnia: Stycznia 31, 2023, 13:04:00 »
 :evil:

YoYek dziś ma wieczorem odebrać i będzie rozsyłał. 8)

AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #983 dnia: Stycznia 31, 2023, 13:23:21 »
Jakieś woreczki, saszetki, dilerka na całego.  :evil:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #984 dnia: Stycznia 31, 2023, 15:00:04 »
Jakieś woreczki, saszetki, dilerka na całego.  :evil:

Lepiej nie pytaj, bo smutny Wasilij musiałby Ciebie odwiedzić na słówko ;).

www.yoyosims.pl

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #985 dnia: Stycznia 31, 2023, 15:03:00 »
Nie pytaj jak to przyjechało do kraju. 8)
Nie powiem, że było w bagażu podręcznym i SG się dziwnie patrzyła bo jeszcze było kilka innych "frykasów" z dużą ilością kabelków. Na szczęście podobno obyło się bez kontroli bardzo "osobistej". :evil:

« Odpowiedź #986 dnia: Stycznia 31, 2023, 18:36:27 »
"This post may contain erotic or adult imagery.

By continuing, you acknowledge that you are 18+ years of age."

W sumie faktycznie. Fetysz pełną gębą.

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #987 dnia: Lutego 02, 2023, 23:23:03 »
Slew Strick zainstalowany, montaż prosty, jedynie te malutkie śrubki do ramek mają tendencję do wpadania do obudowy przepustnicy oraz na zdjęciach w instrukcji kolory kabelków są na odwrót, na szczęście wtyk pasuje tylko w jednej pozycji.
Kalibracja na nowo to minuta roboty, jedynie wgranie firmware za pierwszym razem mi się nie udało ale odpalenie programu w trybie administratora pomogło.
Przetestowane w DCS (A-10C II) - jest ogromna różnica na plus chociaż nie wiem czy warta tej ceny. Założyłem ramkę z kwadratowym otworem i trzeba mocno wygiąć palucha aby przeskoczyć z jednego rogu do drugiego po przekątnej. W weekend może założę ten okrągły, przekalibruję i zobaczę, który mi bardziej pasuje.

« Odpowiedź #988 dnia: Lutego 04, 2023, 16:45:00 »
Ja swój odebrałem. Dziękuję wszystkim zaangażowanym osobom. "Kciuk w górę" dla Panów, jak to mawia Zychowicz. :564:

Ciekawe tylko kiedy się zbiorę za to by zamontować ten wynalazek. Dla przykładu, smar do wajchy kupiłem chyba rok temu i do dziś go nie zaaplikowałem. ;D

PS. Jeszcze przy okazji dopytam - czy da się przywrócić przepustnicę do pierwotnego stanu? Wtedy też jakaś kalibracja jest wymagana?

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #989 dnia: Lutego 04, 2023, 19:00:08 »
Cała instalacja to jakieś 10-15 minut roboty z otwarciem jasnego pełnego przed i wywaleniem pustej butelki po.
Tak, da się przywrócić bez problemu do stanu "sprzed". Instalacja jest bezinwazyjna.
Rekalibracja może być wymagana jak i wgranie oryginalnego firmware.