Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 186406 razy)

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #1020 dnia: Marca 07, 2026, 12:47:58 »
Możesz jeszcze spróbować sprzętowej kalibracji programem Thrustmastera, w tym poście na końcu jest link do pobrania: https://forum.dcs.world/topic/54479-can-you-calibrate-warthog/#comment-1258476

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1021 dnia: Marca 07, 2026, 14:11:48 »
Some1, jak Ty to robisz, wpadasz na pomysł...i to działa!!! Pomogło nie za pierwszym razem ale za piątym ho,ho!? Dzięki bardzo, bardzo. Tyle dni w stresie?! Okaże się czy to skuteczna metoda na kilka lat? Programy zapiszę w ważnym katalogu. Nie podejrzewałem, że takie "coś" może skalibrować TM.  Raz jeszcze Dzięki!
zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1022 dnia: Marca 07, 2026, 23:08:11 »
No to długo się nie cieszyłem!!! Wracam do początku... kalibracja już nie działa! Może inny pomysł? Szkoda tylko, że tak krótko. Szlak mnie trafia z tym ustrojstwem.
Pozdrawiam.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1023 dnia: Marca 08, 2026, 08:46:20 »
Niestety może być tak, że to nie czujniki padły a elektronika (pamięć może?). Albo masz jakieś problemy z USB w komputerze, które powodują resetowanie joysticka.

« Odpowiedź #1024 dnia: Marca 08, 2026, 11:57:52 »
Niestety obawiam się, że to elektronika siadła?! Wszystkie gn. USB podłączone do innych urządzeń są w 100% sprawne. Próby zamiany gniazd USB (również przez HUB) niczego nie zmienia! W dalszym ciągu niesprawne są "TYLKO suwaki"!  Some1 możesz mi napisać dokładnie jak na "czysto" instalować oprogramowanie TM od początku do końca, po kolei, może trzeba jakiegoś myku, którego ja gubię(rutyna?). Co trzeba usunąć (może pogrzebać w rejestrach albo jeszcze gdzie indziej?). Dzięki za odpowiedź, i proszę o dalsze pomysły.
Pozdrawiam.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1025 dnia: Marca 08, 2026, 12:10:20 »
Tu niestety nie pomogę, nie mam już żadnego thrustmastera a oprogramowanie ostatni raz instalowałem w poprzedniej dekadzie.

« Odpowiedź #1026 dnia: Marca 08, 2026, 12:22:07 »
Dzięki za tyle i do następnego razu. Czekam na cud...
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1027 dnia: Marca 11, 2026, 23:32:03 »
Witam i przepraszam za c.d. tematu Warthoga TM, ale dręczy mnie sytuacja, że objawy uszkodzenia nie są tak oczywiste o jakich czytam na forach. Mój problem polega na nie działaniu tylko "suwaków", wszystko inne jest w jak najlepszym porządku, nawet diody LED świecą! Wszystkie przełączniki również działają! Próbowałem chyba wszystkich pomysłów z internetu, łącznie z czyszczeniem rejestru, wgrywaniem 2018TMHW_1+firmware, TARGET (od zera). Zachowanie Warthoga jest wciąż takie samo  "z",  jak i bez tych programów! Bo Win11 znajduje przepustnicą, tyle że to nie zmienia zachowania suwaków TM. Zachowanie suwaków polega na kilku procentowym graficznym wskazaniu ruchu osi Z, obrót Z, i potem wskaźnik znika, podobnie na "suwaku". Joy AVA na tym samym PC działa bez problemu. Co można jeszcze zrobić, zmienić? Obawiam się, że kupno nowej "płytki głównej" (>50$) nic nie da!? Pomórzcie.
zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1028 dnia: Marca 12, 2026, 09:00:25 »
A sprawdzałeś tą przepustnicę, na innym PC ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1029 dnia: Marca 12, 2026, 09:24:18 »
Napisz do Supportu TH. Nawet jak produkt jest po gwarancji ich support pomoże, podpowie rozwiązanie. Może wymagane jest przejście w jakiś bitloader czy coś takiego i wgranie nowego firmware (bo chyba to jakiś problem softowy). Ew. podpowiedzą jaką należy kupić część i zapłacisz tylko za to samemu ją wymieniając - my możemy tylko zgadywać, a ja z takim problem się nie spotkałem. Komunikacja tylko w języku angielskim - działają powoli ale sprawnie i mi parę tematów pomogli rozwiązać i zawsze byłem zadowolony z ich wsparcia.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1030 dnia: Marca 12, 2026, 18:15:27 »
Witam Leszek6060, tak sprawdzałem, dokładnie to samo!
Yoyo dzięki, u mnie z angielskim b.słabo, ale postaram się z pomocą  pośrednika (Syncia), coś zadziałać. Proszę o nowe sugestie, może da się to zrobić bez wymiany pł.głównrj?
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1031 dnia: Marca 18, 2026, 23:04:06 »
Próbuję od trzech dni dobić się do serwisu Thrustmastera i ciągle brak dostępu?! Wyskakuje mi info. "Your portal is disabled! Please contact your administrator." i tyle w temacie! Macie jakiś sposób żeby się wbić z tematem na ich stronę?  Co robię źle? Co mam włączyć bądź wyłączyć? Pomóżcie.
Zbyszek
« Ostatnia zmiana: Marca 19, 2026, 07:55:59 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1032 dnia: Marca 18, 2026, 23:37:28 »
Strona działa. Należy się zalogować: https://support.thrustmaster.com/en/.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1033 dnia: Marca 19, 2026, 19:39:55 »
YoYo... strona działa tylko nie chce przyjąć mojego hasła! "Your portal is disabled! Please contact your administrator." Co by to znaczyło?!
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1034 dnia: Marca 19, 2026, 23:18:03 »
Mały cud, jestem na właściwej stronie tylko co dalej. Gdzie mam wcisnąć e-maila z pytaniem o awarii Warthoga? Proszę o wskazówki! Na stronie serwisowej TM jestem wymieniony z nazwy i e-maila ale jak dotrzeć z informacją o moim problemie?
Zbyszek
Pozdrawiam.