Temat RoF znów stał się popularny za sprawą ulepszonego trybu multi - entuzjazm forumowiczów udzielił się i mi

Dlatego robię wszystko, żeby móc normalnie polatać, niestety ciągle walczę z "mikroprzycięciami". Mam utworzony w Panelu Sterowania nVidia oddzielny profil dla RoF, zastosowałem poradę Lucasa z wyłączeniem post efektów w pliku (bardzo przydatne - "uwolniło" mi się kilkanaście procent pamięci i dało więcej FPS). Plik ROF.exe uruchamiam jako administrator w trybie zgodności z XP SP3, ale niestety dalej występują u mnie bardzo irytujące mikroprzycięcia. Odłączałem joy (Saitek Cyborg Evo), uruchamiałem bez TrackIr`a, bez efektu. Sterowniki mam aktualne. Spędziłem sporo czasu na forum RoF, ale nie znalazłem rozwiązania, które by zadziałało. Jest jeszcze jedna opcja -
powrót do Win XP, tylko to jest robota na kilka ładnych godzin, i zanim się na to zdecyduję, muszę zaczerpnąć opinii na ten temat. Jak dobrze pamiętam, forumowicz art.pl pisał kiedyś, że po zainstalowaniu XP problem zniknął, ale jakiś czas później napisał, że po instalacji kolejnego patcha znowu coś nie gra. Byłbym wdzięczny, jakby mógł opisać swoje doświadczenia w tej kwestii, lub ktokolwiek, kto ma podobny problem.
Używam Win 7 32 bit, program ROF settings pokazuje zajęcie pamięci 45%, mam wszystko na off lub low, tylko cienie i tekstury mam na medium. (jeśli zmniejszę rozdzielczość z natywnej 1680x1050 na 1440x900 pokazuje 31% zajętości, ale mikroprzycięcia dalej są) W grze stojąc na lotnisku mam minimum 29 FPS, natomiast w powietrzu jest lepiej, w granicach 50 FPS.
PS. Piszę w tym temacie, bo w sumie dotyczy aktualizacji gry, ale jeśli Moderator uzna, że zbytnio odbiegłem od tematu, proszę o wydzielenie.