Autor Wątek: Wings of Prey  (Przeczytany 63342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

chincz

• Gość
Odp: Wings of Prey
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 04, 2010, 20:27:06 »
Yyyyy... no mi gierka startowała prosto z obrazu, który był do ściągnięcia. Przekopiowałem wszystko żywcem na dysk twardy i już.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 04, 2010, 20:33:16 »
Pytanie trochę z innej beczki - czy można kupić gdzieś....SOUNDTRACK do tej gry?

Tu jest soundtrack z wersji konsolowej, nie wiem, czy na piecu jest ta sama muzyka:

https://www.directsong.com/index.php#/shop/product/IL2101

kendo999

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 04, 2010, 21:11:56 »
WITAM czy ma ktos cracka zeby gra odpalała wersi angielskiej po rusku nieda sie grac

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 04, 2010, 21:32:19 »
Bo tutaj masz celownik żyroskopowy K-14 Acemaker czy coś takiego. Tu masz ruchomy znacznik wyznaczający tor lotu pocisków. Ja mówiłem o czymś zupełnie innym, o efekcie jaki widzisz ogladając pod różnymi kątami siatkę celownika rzutowaną w nieskończoności. Jeśli zmienisz kąt patrzenia (np: przez przeciążenia), siatka nadal jest dokładnie w tym samym miejscu, kurna, nie wiem jak to wyjaśnić. Odpal sobie iłka i pomachaj drągiem.

U mnie działa, celownik kolimowany jak należy. Przynajmniej we współpracy z trackirem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

kendo999

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 04, 2010, 22:08:38 »
no jest jakis madry na odpalenie po angielsku  gry 

Po pierwsze zaczynamy zdanie z dużej litery, po drugie, pytanie się o cracka to stąpanie tutaj po cieńkim lodzie. Proponuje wrócić z pytaniem w odpowiednim tonie po zapoznaniu się z regulaminem Forum.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2010, 22:29:15 wysłana przez YoYo »

« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 04, 2010, 23:22:11 »
Gra może być nawet po polsku, trzeba przez launcher.exe zmienić język i odpalić ;)
A ja w dalszym ciągu nie mogę sprawić, żeby ustawienia joysticka zostały zapamiętane. Przeniosłem wszystkie pliki na dysk twardy, odpalałem przez launcher.exe, aces.exe, nawet jakąś pseudo-instalację uruchomiłem po której gra jest widziana przez system, ale to nic nie pomogło. Jak coś wykombinuję dam znać.
PFS_milo

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 05, 2010, 09:18:00 »
JOE.KING po spaczowaniu do 1.0.2.1 nie ma już możliwości wybrania jezyka polskiego (jest tylko EN i RUS), no chyba że Ty masz jakiegoś innego patcha, albo może znasz jakaś sztuczkę jak to zrobić? :008:
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 05, 2010, 12:26:27 »
Aaa no właśnie. Ja mam jeszcze bez patchy.
PFS_milo

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 05, 2010, 14:15:55 »
Tu jest soundtrack z wersji konsolowej, nie wiem, czy na piecu jest ta sama muzyka:
https://www.directsong.com/index.php#/shop/product/IL2101

Dziekuję Empeck - dokładnie o to chodziło.

Bis zum bitteren Ende.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 05, 2010, 15:39:29 »
Po dłuższym polataniu samolotami poczułem że jednak jakoś mi się źle lata w tej grze i nie czuję klimatu latania i walki. Myślałem że to znaczna głupota AI czy może mimo wszystko prostota gry i jej jakieś takie "przerysowanie" w lotniczych i wojskowych elementach czyli np. kompletny brak balistyki pocisków i wszechobecne różnej maści kierunku i natężenia dźwięki mające chyba w zamierzeniu sprawiać realne odczucia walki czy zagrożenia. Doszedłem jednak do wniosku że to co najbardziej mnie męczy i przeszkadza w dobrym odbiorze gry to jej kolorystyka i po części te dźwięki. Czuję jak bym oglądał jakąś mangę (bez urazy dla gatunku i wielbicieli - też lubię czasami) która mi w tym temacie w ogóle nie pasi. Nie wiem czy jest to wina wyżej już przez Was wymienionego blura(u) czy czegoś innego w grafice. Polatałem trzy, cztery godziny na tych dwóch misjach w demie i wystarczy mi już. Wiem że nie mogę właściwie nic o tej grze powiedzieć bo nie  bawiłem się ustawieniami grafiki które być może w pełnej wersji są szersze. Generalnie starając się nie myśleć o tej grze w kategoriach sima jestem przekonany ( może trochę z sentymentu) że FB nadal ma nad nią przewagę graficznie zwłaszcza zmodowane. Jeżeli mam rację, to albo jestem już starym zgredem (po części prawda ;) ) i nie przyjmuję nowości albo twórcy przenieśli żywcem konsolówkę na PC i nie zmieniali nic pod platformę na której odbiór gry jest inny niż w TV. Tyle wynurzeń malkontenta ale niestety tak to odbieram :P 

ps. wiem że jest to konsolowa strzelanka, ale z drugiej strony to najnowszy sim drugowojennolotniczy na rynku więc siłą rzeczy musi się zmierzyć z legendą Iła i FB - do czasu oczywiście BoB, wtedy wszyscy o nim zapomnimy czego sobie i Wam życzę. W ten sposób zamknę chyba mój rozdział WoP poza pykaniem od czasu do czasu na PSP syna :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 05, 2010, 22:07:35 »
Spatchowałem grę do 1.0.2.5 i przy odpalaniu nie mam już opcji 'Demo'... Pojawiło się za to okienko do wpisania klucza, opcje zakupu itd. Czy demo wygasa po kilku dniach?
PFS_milo

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 06, 2010, 00:10:10 »
Rutkov, zmartwię Cię, stary Iłek jakby go nie modować graficznie jest już archaiczny i nic tego nie zmieni. W WoP można sobie wyłączyć blooma i inne bajery (nie próbowałem, niedawno updgrejdowałem złom i wszystko ma być na ultra). Ale rozumiem o co Ci chodzi. Od jakiegoś czasu gram sobie w Dirta 2 i wszystko jest super, ale parę dni temu mnie naszło, żeby odpalić Richard Burns Rally i wolę grafę z Richarda. Kiedyś gierki dążyły do fotorealistycznej grafy, a potem nastała era shaderów - trzeba się nieco do tego przyzwyczaić, bo te shadery nie tyle upiększają grę, co pomagają ukryć to czego nie dało się osiągnąć na dostępnym sprzęcie (żyjemy wszak w erze Xboxa ,który nie umywa się mocą, a zwłaszcza pamięcią do średniej klasy PieCa). Sturmovik potrafił się cholernie ciąć nawet na sprzęcie o generacje lepszym niż dostępny w chwili jego premiery - na Athlonie X2 @ 2,8Gh, 8800GT i 2Gb ddr2 nie ma bata, żeby sobie pograć płynnie z Flyshy's Bumpification modem z AAA i to zaledwie przy 2 samolotach, o formacji bombowców wolę nie myśleć (na tej konfiguracji w Lock On miałem jakieś 40 FPS). Patrząc na screeny z BoBa to wątpię, żeby mu Quad z GTXem na pokładzie dał radę, bo Olo tam nawet uber-poly rowery wstawił.

Jakby więc ma to nie patrzeć, WoP jest obecnie najładniejszym i zarazem płynnie działającym na rekomendowancyh ustawieniach latadłem.

@JOE.KING czytałem gdzieś, że wsyarczy wpisać "DEMO" tam gdzie klucz i zapraży. Nie wygasa.

kendo999

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 06, 2010, 09:09:33 »
czy ma ktos lekarstow zeby odpalic gre wersi demo gre patchowalem do wersi 1025 i gra prosi klucz

[gmod]Wtórny analfabetyzm? A co masz napisane 1 post wyżej?[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2010, 09:42:11 wysłana przez YoYo »

chincz

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 06, 2010, 09:27:05 »
Nie no. Tak to tu nigdy nie będzie 1000  :004:

« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 06, 2010, 13:19:59 »
Niestety, wpisanie 'DEMO' nie uruchomiło gry.
PFS_milo