Rutkov, zmartwię Cię, stary Iłek jakby go nie modować graficznie jest już archaiczny i nic tego nie zmieni. W WoP można sobie wyłączyć blooma i inne bajery (nie próbowałem, niedawno updgrejdowałem złom i wszystko ma być na ultra). Ale rozumiem o co Ci chodzi. Od jakiegoś czasu gram sobie w Dirta 2 i wszystko jest super, ale parę dni temu mnie naszło, żeby odpalić Richard Burns Rally i wolę grafę z Richarda. Kiedyś gierki dążyły do fotorealistycznej grafy, a potem nastała era shaderów - trzeba się nieco do tego przyzwyczaić, bo te shadery nie tyle upiększają grę, co pomagają ukryć to czego nie dało się osiągnąć na dostępnym sprzęcie (żyjemy wszak w erze Xboxa ,który nie umywa się mocą, a zwłaszcza pamięcią do średniej klasy PieCa). Sturmovik potrafił się cholernie ciąć nawet na sprzęcie o generacje lepszym niż dostępny w chwili jego premiery - na Athlonie X2 @ 2,8Gh, 8800GT i 2Gb ddr2 nie ma bata, żeby sobie pograć płynnie z Flyshy's Bumpification modem z AAA i to zaledwie przy 2 samolotach, o formacji bombowców wolę nie myśleć (na tej konfiguracji w Lock On miałem jakieś 40 FPS). Patrząc na screeny z BoBa to wątpię, żeby mu Quad z GTXem na pokładzie dał radę, bo Olo tam nawet uber-poly rowery wstawił.
Jakby więc ma to nie patrzeć, WoP jest obecnie najładniejszym i zarazem płynnie działającym na rekomendowancyh ustawieniach latadłem.
@JOE.KING czytałem gdzieś, że wsyarczy wpisać "DEMO" tam gdzie klucz i zapraży. Nie wygasa.