Witam!!!
Mam straszne problemy z ustawieniami przycisków w Wings of Prey PL 1.0.2.8
1. W ogóle nie daję rady przypisania klawiszy na Logitech g940, gra nie daje wsparcia dla tego zestawu. Z programu Logitech Profiler nie da się skorzystać, gra nie widzi ustawień z zewnątrz.
2. Po przypisaniu w grze przycisków i osi, dodam, że w bólach , nie dość, że sama gra zgubiła kilka razy osie to w dodatku są przekłamania i w jakiś sposób pod jednym przyciskiem mam np. dwie funkcje. Co w żaden sposób nie wynika z ustawień w opcjach. Przypisanie trymerów jest ale np. nie zawsze działa i w dodatku trym lotek nie chce działać. Skok śmigła czy ustawienie mieszanki jest tak nie precyzyjne, że nie daje się używać. Oczywiście dotyczy to zestawu Logitecha G940
3. Efekt siłowego sprzężenia zwrotnego w ogóle nie działa. I nie można ustawić czułości zestawu.
4. Odpaliłem misję treningowe, w trybie symulacji - masakra. Jeżeli ktoś to nazwie symulatorem to życzę szczęścia. I nie wiem czy mamy tu jakiś potencjał o którym czytałem na forum. Brakuje mi tu sporo fizyki prawdziwego lotu. I nigdy nie robiłem pętli tak gładko ja w tej grze.
5. Odpaliłem kampanie i podobnie jak koledzy nie wystartowałem. Zaryłem, aż miło. Lądowanie podobnie kończyło się kapotażem. I podobnie jak u jednego przedmówcy, przy tych samych ustawieniach w misji treningowej, wystartowałem i wylądowałem poprawnie a w kampanii, bez grzebania w opcjach i zmianie ustawień hamulca kół, nie dałem rady.
6. Przyznaję, że grafika robi wrażenie, efekty na owiewce dodają sporo smaku, ale już dźwięk - po włączeniu doładowania jedyne skojarzenie jakie przyszło mi do głowy to pracująca kosiarka.
Nie grałem w wersję konsolową ale podejrzewam, że bliże tej grze do Birds of Prey niż zapewniali nas twórcy.
Czy komuś udało się ustawić g940 w taki sposób, że można polatać, chętnie skorzystam z porady.
Pozdrawiam