Autor Wątek: Wings of Prey  (Przeczytany 63461 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wings of Prey
« Odpowiedź #135 dnia: Lutego 14, 2010, 12:55:59 »
leszek660
Dzięki , bo już szału dostawałem (jak w awatarze) teraz pięknie działa. Bardzo ważna wskazówka . Jutro dzwonię do Cenegi , Yoyo też by mógł tą informacje podać na swojej stronie .   

« Odpowiedź #136 dnia: Lutego 14, 2010, 14:14:21 »
Witam!!!

Mam straszne problemy z ustawieniami przycisków w Wings of Prey PL 1.0.2.8
1. W ogóle nie daję rady przypisania klawiszy na Logitech g940, gra nie daje wsparcia dla tego zestawu. Z programu Logitech Profiler nie da się skorzystać, gra nie widzi ustawień z zewnątrz.

2. Po przypisaniu w grze przycisków i osi, dodam, że w bólach , nie dość, że sama gra zgubiła kilka razy osie to w dodatku są przekłamania i w jakiś sposób pod jednym przyciskiem mam np. dwie funkcje. Co w żaden  sposób nie wynika z ustawień w opcjach. Przypisanie trymerów jest ale np. nie zawsze działa i w dodatku trym lotek nie chce działać. Skok śmigła czy ustawienie mieszanki jest tak nie precyzyjne, że nie daje się używać. Oczywiście dotyczy to zestawu Logitecha G940

3. Efekt siłowego sprzężenia zwrotnego w ogóle nie działa. I nie można ustawić czułości zestawu.

4. Odpaliłem misję treningowe, w trybie symulacji - masakra. Jeżeli ktoś to nazwie symulatorem to życzę szczęścia. I nie wiem czy mamy tu jakiś potencjał o którym czytałem na forum. Brakuje mi tu sporo fizyki prawdziwego lotu. I nigdy nie robiłem pętli tak gładko ja w tej grze.

5. Odpaliłem kampanie i podobnie jak koledzy nie wystartowałem. Zaryłem, aż miło. Lądowanie podobnie kończyło się kapotażem. I podobnie jak u jednego przedmówcy, przy tych samych ustawieniach w misji treningowej, wystartowałem i wylądowałem poprawnie a w kampanii, bez grzebania w opcjach i zmianie ustawień hamulca kół, nie dałem rady.

6. Przyznaję, że grafika robi wrażenie, efekty na owiewce dodają sporo smaku, ale już dźwięk - po włączeniu doładowania jedyne skojarzenie jakie przyszło mi do głowy to pracująca kosiarka.

Nie grałem w wersję konsolową ale podejrzewam, że bliże tej grze do Birds of Prey niż zapewniali nas twórcy.

Czy komuś udało się ustawić g940 w taki sposób, że można polatać, chętnie skorzystam z porady.

Pozdrawiam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #137 dnia: Lutego 14, 2010, 22:55:03 »
Jeżeli ktoś to nazwie symulatorem to życzę szczęścia. I nie wiem czy mamy tu jakiś potencjał o którym czytałem na forum. Brakuje mi tu sporo fizyki prawdziwego lotu. I nigdy nie robiłem pętli tak gładko ja w tej grze.

Na obecnym etapie nie można o WoP mówić jako o Symlatorze. To gra z elementami symulacji lotniczej, ale chłopaki pracują, myślę, że będą z tego jeszcze kotlety. Na Forum mają około 60% w ankiecie za pozycją Sim i 28% za pozycją Realistic, 12% to dzieciaki z Kasas za Arcade. Akurat u mnie pętla to wyzwanie i nie idzie jak po sznurku. Dziwne, że nie działa Ci poprawnie tak nowy sprzęcior jak G940? To co zauważyłem to różnie gra reaguje na kontrolery i np. ustawienie skoku smigła na CH Quadrant u mnie działało jakoś dziwnie (skok np. o 15% a nie od 0-100%), ale podpięcie już pod przepustnice Logitecha super.

Mały updejt a propo widoków (btw. szkoda że instrukcja PL jest tak skromna i do wielu rzeczy trzeba samemu dochodzić + błedne oznakowania w ustawieniach gdzieniegdzie): polecam zdefiniowac /jak sie nie ma/ przycisk Przełaczanie widoków i potestować go przy ogladaniu powtórek. Rewelacja, jest taki widok kinowy, ogląda się swój lot jak prawie z hamerykańskiego filmu :D

Yoyo też by mógł tą informacje podać na swojej stronie .   
Już o tym wiedzą. Nie wiem czy pisałem o tym na Forum tutaj czy w mailu ale tak, mnie też to wprowadzało w błąd. Tak jest już w 1.0.2.6. Ktoś kto układał manual chyba nie miał gry w ręku a nazewnictwa lotnictwa też chyba do końca nie znał (np. Rudder Axis - nawet nie jest przetłumaczone heh)
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2010, 23:34:06 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #138 dnia: Lutego 15, 2010, 11:06:30 »
Wstępnie z tego co się dowiedziałem to jak narazie gra nie ma wsparcia dla Logitech G940, szkoda i jest to dziwne. Z innymi simami nie ma żadnych problemów i sam zestaw działa wyśmienicie.

« Odpowiedź #139 dnia: Lutego 15, 2010, 21:31:15 »
A ja mam takie oto pytanie.Niby wszystko ustawione a samolot lata jakos dziwnie.Mam namysli ze na poczatku joy reaguje dobrze a potem wolno lob wcale.Cos jak lag na serverach multi.Nic nic i nagle 45 degree turn.WTF?
Chcialem sie tez zapytac co znaczy nieliniowosc w opcjach urzadzenia?
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #140 dnia: Lutego 16, 2010, 01:31:58 »
Chcialem sie tez zapytac co znaczy nieliniowosc w opcjach urzadzenia?
Chodzi o to żeby wykres czułości osi joya nie wyglądał jak wykres funkcji liniowej - czyli żeby był bardziej jak banan  :banan
W okolicach środka joysticka czułość osi jest najmniejsza, żeby prowadzić samolot precyzyjniej, a dalej coraz wyższa.
« Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2010, 01:37:53 wysłana przez JOE.KING »
PFS_milo

« Odpowiedź #141 dnia: Lutego 16, 2010, 09:25:48 »
Aha dzieki.Ustawilem to na zero i lata sie dobrze.No prawie bo czasem sie jeszcze cos przytrafi.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Wiking

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Lutego 16, 2010, 18:17:27 »
Cześć.
Mam do Was pytanie: czy da się w locie treningowym ustawić ilość sojuszniczych samolotów, a nie tylko wroga?
Tak swoją drogą, to fajne te g940 - warto kupić?

« Odpowiedź #143 dnia: Lutego 16, 2010, 18:18:51 »
Wyszedł nowy patch... 1.0.2.8 to 1.0.2.9 -> http://yuplay.com/story.php?title=Wings-Prey--update-from-1-0-2-8-to-1-0-2-9

Wings of Prey - update from 1.0.2.8 to 1.0.2.9

- fixed crash when joining session on 64-bit Windows
- fixed rare crashes in some replays
- fixed issue with land textures
- fixed camera switch in replay after aircraft crash
- fixed simulator difficulty settings in single and online modes
- fixed simulator flight model in online modes
- added grid on tactical map

Przymierzam się do zakupu bo demo mi się bardzo podobało :)  Mam takie pytanie, w jakiej wersji jest gra na płytce, 1.0.2.6. czy w starszej ?

« Odpowiedź #144 dnia: Lutego 16, 2010, 18:48:21 »
Wersja PL to 1.0.2.6

« Odpowiedź #145 dnia: Lutego 16, 2010, 20:49:44 »
Ten patch 1.0.2.9 jest do polskiej wersji?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #146 dnia: Lutego 16, 2010, 21:29:42 »
Ten patch 1.0.2.9 jest do polskiej wersji?
Każdy obecnie wychodzący pucz  :002: ma być kompatybilny z wersją PL. Ściągnąłem zainstalowałem, WoP działa.

Tak na marginesie, komuś udało się ściągnąć i zainstalować oryginalne niemieckie oznaczenia zamiast X ?

Zastosowałem się do tego:
1. Go to http://www.anchorfree.com/ and download the tool "Hotspotshield".
2. Install the proxytool and launch application. Before you launch Hotspotshield, please close your yuplay client and internetbrowser.
3. Go to http://www.wieistmeineip.de/ and check your IP. Done! you have a US-IP.
4. Log in your yuplay account and activate the Luftwaffe historical decals.
5. Start Game and activate the Luftwaffe historical decals in the options.

I owszem, zmiania nam ładnie IPik na USA (i na nowo trzeba sie zalogować i zaakcetować Eulę) ale dalej mam You alredy got this item , a po odpalenia gry nic nie widać
« Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2010, 23:25:22 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: Lutego 17, 2010, 03:35:11 »
Nabyłem dziś Wings of Prey, oto wrażenia.

Ogólnie powiem tak: lekkie rozczarowanie, spodziewałem się ładniejszego EAW, albo chociaż Crimson Skies podczas drugiej wojny światowej, a czym jest ta gra... trudno określić. O realizmie nie ma tu co dyskutować, niby wszystko jest jak powinno być: arcade jest prosty, ale nie infantylny, za to sporo wciąż uproszczeń w trybie simulation. Lądowania są banalne, zasięg karabinów i działek jakiś dziwny, a skuteczność strzelców ogonowych kosmiczna. Właściwie cały tryb to taki bardziej harcore mode, niż faktyczna symulacja, ale to żaden ból.

Dużo gorzej wypada sam gameplay. Brak przekonującej fabuły, jakoś fajnie rozwiązanych odpraw przed misjami, czy zwrotów akcji w trakcie misji. To nie pozwala się wczuć i powoduje, że gra nie wciąga. Arcadówka, nawet z zacięciem symulacyjnym (WoP tym właśnie jest) powinna mieć fabułę, bohatera, opowiadać jakąś historię, a tutaj coś niby jest, ale jakoś biednie. W dodatku misje są nieco nudnawe, poleć zestrzel, wróć do bazy, jak ci się nudzi to sobie wyląduj itp. Czegoś tu po prostu zabrakło, czegoś co miało Crimson Skies i Ace Combat. Nie ściągałem jeszcze ostatniego patcha i przeszedłem dopiero trening i 3 misje, ale jakoś nie padłem z zachwytu, wszystko co jest w pełnej wersji widziałem już w demie :(

Żeby jednak być obiektywnym powiem, że to i tak najlepszy arcade sim na PC od czasów Crimson Skies, chociaż objawieniem w swojej klasie nie jest.

W skrócie:

grafika i dźwięk: doskonałe
model lotu: dobry
grywalność: średnia (przynajmniej na początku kampanii)

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #148 dnia: Lutego 17, 2010, 15:56:12 »
Mnie się też nie udało zmienić tych X mimo, że dokładnie trzymałem sie instrukcji którą zacytował YoYo.

« Odpowiedź #149 dnia: Lutego 17, 2010, 16:48:22 »
YoYo z tego co czytałem to powinna pojawić się w profilu opcja by włączyć oryginalne niemieckie oznaczenia. Zaczynam podejrzewać, że to nie wina IP tylko klucza do gry.  :005:
Motto obrony plot.: najpierw zestrzel - poukładasz sobie już na ziemi.