Autor Wątek: Lock On Flaming Cliffs 2.0  (Przeczytany 99210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmicht

• Gość
Odp: Lock On Flaming Cliffs 2.0
« Odpowiedź #225 dnia: Marca 28, 2010, 12:07:05 »
.... np. Schmitcha, który w niejedną rurę patrzył zwykłym jak i kakaowym okiem  :-)

Tako rzecze,
Zaratustra

Dziękuj za owe słowo uznania! :P Jednakże proszę na mnie (póki co) nie liczyć.
Jeżeli już mam poważnie się wypowiedzieć to na razie nie przeczytałem nic takiego co by mogło mnie zachęcić do zakupu tego, hmmm.. patcha?

6DoF, odświeżona grafa - mam wrażenie, że to właśnie główne zalety FC2, a jak dla mnie to są na tyle pierdoły, że kompletnie mi się nie uśmiecha płacić za to 30 dolców.
Jedynie co mnie zachęca to zmieniony (poprawiony? - cóż, tutaj może wypowiedzieć się tylko jedna osoba na tym forum  :121: ) model lotu opisany przez Zefira, ale póki co to dla mnie za mało, żeby skorzystać z nowej oferty ED.

Osobiście (wiem, że jestem wymagający) marzy mi się recenzja FIS'o-MIS'o wymiatacza, na pewno opisałby wszystko co tak naprawdę jest dla mnie istotne w tym sim'ie. W sumie wystarczyłby mi opis zabawy w DOG'a (rzecz jasna poprzez MP).  ::)

Inną sprawą jest także fakt, że mi się pewne plany zmieniły i czasu na latanie mam już niewiele, a dodatkowo podobnie jak Qrdl, biorąc pod uwagę że zbliżają się cieplejsze dni u mnie osobiście byłby to nieużywany produkt. Natomiast do następnych świąt, stanieje - Be Sure!  :118:

« Odpowiedź #226 dnia: Marca 28, 2010, 13:23:08 »
Szkoda tylko, że nie uwzględnili w grze tracków treningowych. W sekcji training z menu nic nie ma. Żadnej misji, żadnego tracka. Jest tylko do kliknięca guzik Download, który odsyła do oficjalnej  strony "Lock On", do filmów znajdujacych sie na sewrwerze Youtube.
Szkoda, bo dla początkującego pilota to bardzo duża pomoc.
Miejmy nadzieję,że coś z tym zrobią.

Pozdrawiam!

« Odpowiedź #227 dnia: Marca 28, 2010, 13:36:00 »
Nie licząc ciągłych przesunięć czasu premiery wszystkiego co ED wydaje, najbardziej mnie wkurza, że tak oddalają wydanie toolsów. Community jest na tyle duże, że w ciągu pół roku, byłyby nowe maszyny stworzone przez maniaków.

Dokładnie to samo miałem pisać...

Qrdl, ja zawsze chętnie na Twój serwer wpadnę : )
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #228 dnia: Marca 28, 2010, 14:38:11 »
Szkoda tylko, że nie uwzględnili w grze tracków treningowych. W sekcji training z menu nic nie ma. Żadnej misji, żadnego tracka. Jest tylko do kliknięca guzik Download, który odsyła do oficjalnej  strony "Lock On", do filmów znajdujacych sie na sewrwerze Youtube.
Miejmy nadzieję,że coś z tym zrobią.

Pozdrawiam!

Zrobili tak pewnie dlatego że kolejne patche i tak zawsze psuły działanie tracków. Jakby co w menu Missions masz większość misji treningowych do samodzielnego polatania, więc oglądasz film na youtube a potem lecisz sam.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #229 dnia: Marca 28, 2010, 17:55:43 »
Witam. Pytanie może trochę przedwczesne, ale je zadam. Czy mody do DCS (lub FC 1.12) mogą działać w FC 2.0. Pewnie niedługo pojawi się jakiś ModMan, znając życie. Osobiście przywiązałem się do poprawionego modelu F-15 z FC 1.12. A, i jeszcze jedno. Coś mi nie działa tankowanie i dozbrajanie po wylądowaniu. Klikam Ctrl+R i Ctrl+W i nic się nie dzieje. Też tak macie?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #230 dnia: Marca 28, 2010, 18:14:48 »
Na Lockonfiles pojawiły się dwa mody, między innymi poprawiony F-15. Tylko jak je dodać ? Używając modmana w ustawieniu na DCS series?

« Odpowiedź #231 dnia: Marca 28, 2010, 19:46:39 »

Tracki wycięli aby zmniejszyć wielkość instalki... Tak byś miał np. 3GB do ściągnięcia.

Na Lockonfiles pojawiły się dwa mody, między innymi poprawiony F-15. Tylko jak je dodać ? Używając modmana w ustawieniu na DCS series?

Zajrzyj tutaj. Druga sprawa, że tego mod'a można zainstalować poprzez zwykłe rozpakowanie...

poko24

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Marca 28, 2010, 19:58:23 »
Witam. Pytanie może trochę przedwczesne, ale je zadam. Czy mody do DCS (lub FC 1.12) mogą działać w FC 2.0. Pewnie niedługo pojawi się jakiś ModMan, znając życie. Osobiście przywiązałem się do poprawionego modelu F-15 z FC 1.12. A, i jeszcze jedno. Coś mi nie działa tankowanie i dozbrajanie po wylądowaniu. Klikam Ctrl+R i Ctrl+W i nic się nie dzieje. Też tak macie?
Też tak mamy, bo teraz trzeba prosić o to obsługe naziemną: "/" potem "f7" i wybierasz kolejne odpowiadające ci opcje.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #233 dnia: Marca 28, 2010, 21:00:52 »
Nie / tylko \ i wszystko jasne. Dzięki.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #234 dnia: Marca 28, 2010, 22:02:46 »
my bad. "\" oczywiście.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #235 dnia: Marca 28, 2010, 23:42:04 »
Po krótce parę słów z mojej strony:
* Plusy
- Przyjemny interfejs z miłą muzyką, ustawianie klawiszy już nie przyprawia o ból głowy z powodu dźwięków wydobywających się z tła
- Prosta w obsłudze znana z DCS wyszukiwarka serwerów - żegnaj HL nigdy cię nie lubiłem.
- Bogaty w drzewa (ogromną ilość drzew) krajobraz.
- Obsługa dwóch rdzeni na Windows 7 x64 - wszystko na full + ptaki 200% - wszystko płynnie bez zaciachów (C2D E8400 3.6 GHz)
- Chmury niby te same stare ale jakby gęstsze i rozleglejsze o wyższym stopniu rozmycia - Wlecenie w chmurę jest przyjemne.
- F-15C ma naprawdę potężne silniki z wykopem.
- IFF działa jak należy.
- Radar w F-15C nie gubi celu na 20 mili.
- Model lotu bardziej dopracowany w moim odczuciu samolot posiada większy bezwład.
- Pomimo okrojonego 6DOF kokpit nabrał przestrzenności.

* Minusy
- Nie działające wygładzanie krawędzi - dopiero po utworzeniu indywidualnego setupu w panelu nVidii odwołującego się do "symulator.exe" wygładzanie zadziałało.
- Drzewa nadal przebijają przez chmury.
- Prawie nie słychać dźwięku hamulca aero, klap i podwozia.

Tyle po 15 minutach obcowania z tym odgrzanym kotletem - kasy nie żałuję, jestem zadowolony. Powoli zabieram się za wzbogacenie 2.0 o nowe modele 3D samolotów.
11:05 PM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #236 dnia: Marca 29, 2010, 07:48:39 »
ptaki 200%

Ptaki nie są widoczne, to tylko algorytm który ustawia szansę popsucia silnika przy niskim lataniu. :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline czarnyolek

• *
  • gg 9176114
« Odpowiedź #237 dnia: Marca 29, 2010, 10:56:07 »
Ptaki nie są widoczne, to tylko algorytm który ustawia szansę popsucia silnika przy niskim lataniu. :)
A ktoś zaliczył już może taką przygodę? Jest jakieś uderzenie czy tylko engine failure?

« Odpowiedź #238 dnia: Marca 29, 2010, 11:04:17 »
Tyle po 15 minutach obcowania z tym odgrzanym kotletem - kasy nie żałuję, jestem zadowolony. Powoli zabieram się za wzbogacenie 2.0 o nowe modele 3D samolotów.

Szelma a mógłbyś sprawdzić czy FC 2.0 współpracuje z LO Virtual Panel ? Jeśli tak to pewnie i ja się skuszę szybciej jak przypuszczałem ...   :001:

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #239 dnia: Marca 29, 2010, 14:29:51 »
A jak koledzy porównaliby wydajnościowo FC2 do "starej" wersji? Czy rzeczywiście jest lepiej?

Ja chyba na pewno kupię, ale dopiero w czerwcu, bo ze względu na przeprowadzkę (znajduję się teraz 10km od Białoruskiej granicy) jestem na razie na netbooku i Internecie mobilnym (a tu jest tylko EDGE). Sprzęt właściwy wraz z rodziną (też mam nadzieję właściwą :020:) dojadą z końcem maja...

Z drugiej strony, będąc właścicielem LO (pierwsze wydanie jeszcze w duuużym tekturowym pudle) oraz LOCK_ON GOLD, to po kupnie będę czuł się z lekka wykiwany tą ceną. Chyba można by było zrobić jedną wersję dla posiadaczy tylko LO a drugą dla posiadaczy LO+FC z odpowiednią różnicą w cenie. Wiem, że naiwnie marudzę, ale jakoś się nie mogę do tego "kapitalyzmu" przyzwyczaić...

~S~

Booze