Autor Wątek: Lock On Flaming Cliffs 2.0  (Przeczytany 99215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Lock On Flaming Cliffs 2.0
« Odpowiedź #300 dnia: Maja 02, 2010, 13:58:19 »
Z freetrackiem są też dwa inne problemy.
Pierwszy: gdy zbinduję oś "Z" jako zoom, to przy dużym powiększeniu następuje zwiech. Czasami puści, czasami nie. Muszę ręcznie w konfiguracji osi w opcjach gry przycinać ją dla skrajnych wartości.
Drugi: Gra normalnie nie ma granic dla osi i gdy przesunę się w osi Z za blisko, bądź za daleko, to wówczas tak jakby "przekręcam" licznik wartości na osi i newralgicznych momentach, gdy nieostrożnie o 2centymetry za blisko przybliżę nos do monitora, chaos zbiera swoje żniwa.

Poza tym, jestem rozczarowany zerową aktywnością tutaj na forum, chyba, że większość czeka na ofertę sklepu pilots.pl
Ktoś, gdzieś wspólnie lata? Jakieś coopy czy coś innego zorganizowanego?

« Odpowiedź #301 dnia: Maja 02, 2010, 19:57:39 »
Spróbuj sobie ściągnąć moda 6DOF + FIX do A10 trochę pomaga , chociaż z przybliżaniem rzeczywiście są problemy.
U mnie znowu jak się przybliżam to następuję jak by reset i powraca do oddalonego widoku.

I never saw a wild thing sorry for itself.
A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself.

« Odpowiedź #302 dnia: Maja 03, 2010, 20:55:40 »
Flaming Cliffs 2 już zamówiony... a ja mażę(marzę) o projekcie podobnym to tego z Black Shark, mam tu na myśli spolszczenie menu i GUI tego sima.
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2010, 15:38:38 wysłana przez Kos »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #303 dnia: Maja 23, 2010, 22:25:01 »
Nie miałem już cierpliwości, żeby czekać na pilots.pl i przetestowałem kartę płatniczą - pierwszy zakup digital w życiu i powiem, że online shop DCS to świetna sprawa, prosto i bez komplikacji. FC 2.0 już się dociąga, nie wiem kiedy ja to ogarnę, są jeszcze przecież dogi w RoFie i Sturmoviku, ale przygotujcie się na kolejnego irytującego nooba w tym dziale :)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #304 dnia: Maja 24, 2010, 08:08:15 »
You have to eat an elephant one bite at a time - czyli generalnie "wiadro" musisz mieć pojemne :D

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #305 dnia: Maja 24, 2010, 12:08:13 »
Wiem, wiem i jak już przy tym jesteśmy, to pierwsze zastrzeżenie - filmiki tutorialowe trzeba dociągnąć sobie osobno i niestety są to tylko filmiki, czyli nie ma opcji przejęcia kontroli i popróbowania sobie (co dziwne pan narrator sugeruje, że można - kłamca).

Mam jeszcze takie szybki pytanie o DRM, bo nie do końca rozumiem - dostajemy 7 aktywacji i 10 dezaktywacji, czy trzeba aktywować po każdej instalce, czy tylko jak zmienimy płytę główną i po co w takim razie są dezaktywacje?

« Odpowiedź #306 dnia: Maja 24, 2010, 20:23:07 »
Deaktywacja jest przydatna, gdy planujesz przeinstalować system. Przed reinstalką systemu (czy tam wymianą płyty gł, na jedno w sumie wychodzi), przeprowadzasz deaktywację i w ten sposób nie tracisz aktywacji gdy ponownie zainstalujesz FC2.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #307 dnia: Maja 26, 2010, 02:13:03 »
Z ciekawostek - manual zawiera błędy, pomijając jakieś drobne literówki, na stronie 106, przy rysunku STT dopatrzyłem się, że strzałki wskazujące "steering dot" i "ASE circle" są na odwrót, w sumie nic poważnego, ale to znaczy, że jakieś znaczące byki też mogą się trafić. Czy może ktoś się na coś jeszcze natknął?

« Odpowiedź #308 dnia: Maja 28, 2010, 15:51:58 »
Mam wielki problem ze sterowaniem w FC 2.0 (mam nadzieję, że to dobry temat na pytanie a nie chciałem nowego zakładać).
Pomimo, że nie ruszam joy'em samolot przechyla się co chwila na wszystkie możliwe strony. Joy na pewno jest sprawny - w LOMAC 1.02 i FC 1.12 wszystko działa jak należy. Nie jest to sprzęt z wyższej półki tylko jakiś zwykły za 40 zł ale działa normalnie w innych grach. W poprzenich częściach LO po podłączeniu joysticka przyciski i osie są tam przydzielone domyślenie i nie mam żadnych problemów. W nowym FC 2.0 nie da się latać. Najpierw musiałem sam przypisywać część przycisków. Czułość wykonywanych ruchów jest strasznie wysoka a nawet nie wiem jak to zmienić bo w poprzednich częściach nie było takiej potrzeby. Nie wykonując nawet ruchu joystickiem maszyna wariuje na wszystkie strony (wirtualny joy w kokpicie trzęsie się na maksa). Gdy próbuje korygować lot robi się masakra i po chwili wpadam w korkociąg. Trzeba w FC2 jakoś konfigurować joy'a, ustawiać jakąś czułość lub grzebać w plikach z konfigami? Co takiego się zmieniło, że we wcześniejszych wersjach latałem bez problemów a teraz jest taka sytuacja. Ratujcie Panowie.

« Odpowiedź #309 dnia: Maja 28, 2010, 23:06:56 »
Spróbuj wejść w opcje/controls/ wybierz samolot którym chcesz latac/Axis commands. Na dole masz taki przycisk AXIS TUNE.
Tam się pobaw z kalibracją (Mojego Cyborga EVo wystarczy poruszać do oporu przy każdej z osi.). I ustaw "DEAD ZONE".

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #310 dnia: Czerwca 02, 2010, 10:46:14 »
no, no...może wreszcie zaopatrzę się w FC. Dzis nastąpi uroczysta instalacja DCS, więc FC musi poczekać. Swoją drogą to kto powiedział że "Simy to nisza, mało kto w to gra i musimy się cieszyć jak cokolwiek wyjdzie, tacy jestesmy bidniusi".
Aha. Na półce 1946 (no dobra, trochę się zestarzał), FSX z genialnymi Accusimowymi latadłami, RoF, za chwilę DCS, SoW, Orbiter (jezu jak ja to kocham), FC2, jakies próby do kontynuacji Longbowa, nawet ten Wings of Prey, gówniany póki co Silent Hunter 5, Steel Fury...
Nawet nie mam kiedy się tym bawić.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2010, 10:52:51 wysłana przez Qbeesh »

« Odpowiedź #311 dnia: Czerwca 02, 2010, 23:18:10 »
Muszę przyznać po 2 godz. latania, że ten "odgrzany kotlet" jest smaczny! Bardzo smaczny! Do zobaczenia w powietrzu!
Lukas

« Odpowiedź #312 dnia: Czerwca 08, 2010, 13:12:13 »
No i zaczęło się...
Mam problem z przypisaniem przycisków JOY'a w LO2. W menu / ustawienia wszystko ok, przypisanie działa - widok, zbliżanie oddalanie itp. Podczas lotu kicha. Inna rzecz to błąd (tak myślę) przełącznika/modyfikacji na JOY w LO2. Po wybraniu opcji przełącznika i wciśnięciu modyfikacji - jest nadal wduszony i trzeba ponownie kliknąć aby go dezaktywować.
Macie podobne problemy?
Lukas

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #313 dnia: Czerwca 08, 2010, 13:48:08 »
Konfiguracja joya w samej grze jest dość zagmatwa (przynajmniej w prównaniu do Iłka). Radziłbym używać jakiegoś profilera. Co to za joystick?

« Odpowiedź #314 dnia: Czerwca 08, 2010, 16:07:51 »
[...] Radziłbym używać jakiegoś profilera. Co to za joystick?
Jakiego?
Mam joy'a: W menu wszystko działa ok - klawisze funkcyjne i na drążku. Podczas lotu kicha. Pisałem o tym do DCS otrzymałem odpowiedź aby wykasować profil CLSID  joya z katalogu input/... ale to też nie pomogło. W menu działa - podczas gry nie (klawisze funkcyjne)???!!!!
Lukas