Panowie moje gratulacje.Przejrzałem instrukcję napisaną przez Zajaca,wydaje się zrozumiała i logiczna.Myślę,że przy testach będą pytania.Czy mogę prosić o schemat ideowy.
To co pisze EGHI ma sens tzn.możliwość łączenia skryptów.Tak się zastanawiam jak to by miało działać i mam problem,codeking wie o co chodzi.Wyjaśnię jakie mam wątpliwości na przykładzie SIOC z OC.Mogę napisać skrypt realizujący jakieś zadanie np.sterowanie serw.Następnie kolejny skrypt realizujący sterowanie LED itd.Skrypty kompiluję i testuję indywidualnie.Po sprawdzeniu mogę je połączyć w edytorze teksu zrobić ponownie kompilację i test.Wymaga to pewnej dyscypliny związanej z deklaracją zmiennych,nazewnictwem itp.Ja zrobiłem "tasiemiec" mam na myśli skrypt,ale będę musiał przejść na pisamie "modułów-skryptów".Ma to jeszcze jedną zaletę,że można takie moduły-skrypty udostępnić innym.
Pisanie programu w językach wyższego rzędu nie ma problemu.Piszemy procedury z parametrami wejścia oraz funkcjami wyjściowymi i udostępniamy innym.Myślę,że codeking może coś doradzić w temacie łączenia autonomicznie działających skryptów.