Skryptując przepustnicę, postanowiłem też oskryptować sobie joystick Logitecha. Wszystko idzie pomyślnie do momentu gdy chcę oskryptować przełącznik HAT.
Sprawdziłem w menu Configuration w GameControllersInput jak "nazywa się" ten przełącznik. Jest trochę inaczej niż w przypadku pozostałych przycisków które są typu Button, zmienna Bool. Hat jest opsiany jako typ HATSwitch, zmienna INT, a w wartość zmienna w zależności od położenia, standardowo -1, a potem każde położenie co 4500 (0, 4500, 9000, ... , 31500).
Jednak po wyjściu z menu Configuration nie mogę odnaleźć tego przełącznika na liście zmiennych dostępnych dla modułu GCI. Postanowiłem jednak spróbować ze skryptem, napisałem taki skrótowy, żeby sprawdzić działanie :
script "hat"
{
variable $hat { module = "GameControllersInput"; id = "Logitech:hat_000"; type = int; direct = in; }
variable_changed $hat
{
if ($hat == 9000)
{
KeyboardOutput:SendKeys("dziala");
}
}
}Niestety, po kliknięciu Start Script ułamek sekundy później skrypt się zatrzymuje a w consoli dostaję odpowiedź :
Starting script 'hat'...
Script thread started...
Error ocurred during executing script 'hat'.
HomeSimCockpit.Parser.CheckingScriptException: Variable of ID 'Logitech:hat_000' not found in module 'GameControllersInput'.
at HomeSimCockpit.Main.ProcessingThread(Object p)
Script 'hat' stopped.
No właśnie... Jest jakaś możliwość odczytu położenia HAT i oskryptowania jej ?
Pozdrawiam, proszę o pomoc.