Autor Wątek: Spiskowa teoria dziejów...  (Przeczytany 99084 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
Odp: Spiskowa teoria dziejów...
« Odpowiedź #240 dnia: Sierpnia 01, 2010, 10:48:52 »
http://demotywatory.pl/1946828/POGODA-W-KRATKE#comments
Toyo już staje się autorytetem i "prawdziwym świadectwem" dla poszukiwaczy chemtrailsów. Rozumiem że na refundację leków przeciw łupieżowi spowodowanemu przez loty Toya mam się zgłosić do Dowództwa Sił Powietrznych?  :004:
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

« Odpowiedź #241 dnia: Sierpnia 05, 2010, 02:02:58 »
Jako że jest to wątek o ludziach gepardach, kretach i słoniach :020: mógł by mi ktoś wyjaśnić co to jest http://www.youtube.com/watch?v=FXF9HSB627U albo to http://www.youtube.com/watch?v=fOw2PqwZIPM&feature=related Jeśli to nie efekty specjalne to zaczynam się bać.

« Odpowiedź #242 dnia: Sierpnia 05, 2010, 10:38:36 »
Jako że jest to wątek o ludziach gepardach, kretach i słoniach :020: mógł by mi ktoś wyjaśnić co to jest Jeśli to nie efekty specjalne to zaczynam się bać.

Dość prawdopodobne wyjaśnienie jest takie, że ktoś zasiewał warstwę chmur jodkiem srebra lub substancją o podobnym działaniu (podobno Rosjanie to specjaliści od tego typu spraw).

« Odpowiedź #243 dnia: Września 30, 2010, 21:15:34 »
Sam  nie wiedziałem gdzie to umieścić: tu czy w "Linkach do ...", ale niech będzie, że to spisek  :004::
http://facet.interia.pl/ciekawostki/groza-i-kryminaly/news/ufo-churchill-i-eisenhower,1537897,4824
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

PZPRGawlina

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Października 03, 2010, 19:36:24 »
Rany Tichy--- ale dobrym przykładem jest moja matka ,bo kiedy co jakiś czas pojawiam się w domu i na stole widzę jakąś "wróżbiarską księgę" to już wiem iż będę miał psze  pipipi srane
Nagle wchodzi moja matka z nabożną miną ,po chwili w kącikach jej ust pojawia się uśmieszek iż poznała naturę wszechświata no i się zaczyna ,że Oni to to i tamto hm może Tichy to i ciekawe tylko ,że z reguły tracę na tym punkcie jakieś 3 godziny a jak próbuje przerwać monolog o NIch to w jednej sekundzie leci oskarżenie jaki to ja jestem nieuświadomiony i ciemny:))))
A Brown taaaa

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #245 dnia: Października 03, 2010, 22:25:02 »
Nie żebym się czepiał, ale mógłbyś pisać wyraźniej?
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #246 dnia: Października 03, 2010, 22:31:36 »
Znaczy się wolniej, bo ja strasznie wolno czytam (tak np.). Oczywiście trochę jaśniej, jeśli można, bo przyznam się, że niewiele zrozumiałem...
:D
L'ordre règne à Varsovie!

PZPRGawlina

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: Października 06, 2010, 18:07:52 »
Aha już tłumaczę no moja matka lubi wszelkiej maści spiskowe teorie dziejów, ja akurat nie za bardzo więc kiedy odwiedzam ją ,jestem na siłę uświadamiany jak wygląda prawdziwa prawda a kiedy próbuję przetłumaczyć iż dana teoria to czysty idiotyzm to słyszę ,że już ci ONI mnie urobili

Hm ciężko dyskutować z takimi osobami

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #248 dnia: Października 22, 2010, 20:36:56 »
Mleko...

Tak właśnie. Poczyńmy przez chwilę pewne założenie. Spora część tego forum jest fanami tego pożywnego a jakże smacznego, zdrowego napoju. Codziennie rano, wielu z Was maszeruje do osiedlowego sklepiku po karton lub butelkę białego płynu. Później, pijecie je samo, robicie kakao - a jak, mniam albo robicie sobie budyń na kolację ewentualnie naleśniki. I pewnego dnia idziecie do tego samego sklepu jak od lat. Aż tu ot tak po prostu bez żadnej najmniejszej zapowiedzi dzieje się coś dziwnego. Mleko zniknęło! Nie ma. Pytacie sprzedawcy.. Czemu nie ma mleka? On mówi, że nie wie, nie dojechało dziś. Kręcicie głową, wracacie do domu i włączacie telewizorium a tam na na spokojnie informują wszystkich, że krowy oraz inne bydło hodowlane z nieustalonych jeszcze przyczyn dostało skrzydeł i odleciało na południe.. Centralne Biuro Śledcze ma bardzo prawdopodobne informacje, że wszystkiemu winna jest wcześniejsza niż zwykle złowroga zima - informują dalej. Nie ma powodów do paniki jednak rząd zebrał się by rozważyć wprowadzenie stanu wyjątkowego. Premier wygłosił krótkie, zwołane na prędce  oświadczenie, że zima zostanie pociągnięta do odpowiedzialności, nie wyklucza użycia wojska.. wszystko by tylko przywrócić upragnione mleko na stoły obywateli.

Okej. Ciekawe jaka była by reakcja ludzi? Zapewne pozbawieni poczucia bezpieczeństwa (..wobec braku mleka:), zbici z tropu i zagubieni oraz wystraszeni uwierzą w tę historie. Co z tego, że absurdalna, pozbawiona wszelkich naukowych podstaw i elementarnych zasad logiki. Wystarczy tylko stworzyć odpowiednie warunki.. a następnie ukierunkować ludzkie emocje a można wmówić im niemal każdą bzdurę i niedorzeczność.. Przykład książkowy. Jeśli ktoś skrzywdził by Waszego ukochanego psa, po czym Wy w efekcie gwałtownych, silnych emocji wzięlibyście odwet na domniemanym sprawcy takiego czynu.. gdyby ktoś go wskazał, i "wiedzielibyście" kto to zrobił... W najgorszym razie zrobilibyście mu zły dzień, zanim jeszcze rozważylibyście racjonalne podstawy tego co zaszło, być może takie, że macie niewłaściwego człowieka.

Wracając do początku. Jaka była by Wasz reakcja.. ? Zapewne taka jak większości ludzi.. takie są ewolucyjne prawa naszego umysłu, większość ludzi w momentach krytycznych polega na pierwotnych instynktach, poddają się emocjom, zamiast myśleć racjonalnie.. Aż w końcu kurz opada i zaczyna być coś widać.. i nie koniecznie to co od początku wydawało nam się co widzimy. Tak to o 9/11.

I co teraz zrobicie? Uznacie po prostu że Waszego mleka nie ma i że odleciało razem z krowami na południe? Mnie tam się nie widzi kakao na wodzie..  :004: Byłbym zdeterminowany żeby dowiedzieć się co się stało z moim mlekiem.

Dla tcyh wszystkich, którym jeszcze nie odechciało się myśleć. Jeśli do kogoś nie przemawiają ewidentne naukowe dowody.. zamiast tego wybierając bullshit outta tv to chyba dowodzi to już albo demencji albo całkowitego umysłowego zacietrzewienia.

http://video.google.com/videoplay?docid=5589099104255077250#docid=-4617650616903609314
http://video.google.com/videoplay?docid=5589099104255077250#docid=4194796183168750014

"We're not the conspiracy theories on that particular issues. It' seems to me like 19 amateurs with box cutters taking over four commercial airliners and hitting 75% of their targets - that feels like a conspiracy theory!. (...) I said hey! Call me insane but did it sorta look like those buildings come down in a controlled demolition"

-- Charlie Sheen

ps. Jeśli macie to na Planete za tydzień o 1.40 będzie program na ten temat.
http://www.planete.pl/dokument-11-wrzesnia-pytania-bez-odpowiedzi_33347

Polecam również dyskusję pod powyższym linkiem, jest... delikatnie ujmując ciekawa.

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

« Odpowiedź #249 dnia: Października 22, 2010, 23:27:45 »
Z tym mlekiem to trochę złe założenie.
Jeżeli źródłem zapatrzenia w ten płyn jest jakikolwiek sklep, a serwowany jest on w kartonie lub butelce, to wierz mi, że krowy mogłyby polecieć na Marsa, a nasz przemysł i tak dostarczałby dalej kartony i butelki białego płynu nazwanego "mleko". Po czym wnoszę, bo prawdziwe mleko się, QRA, zsiada.

Niemniej Norbercie - pij mleko, będziesz wielki.  :118:

Jeśli do kogoś nie przemawiają ewidentne naukowe dowody

A mógłbyś je streścić? Bo nie ogarniam moją percepcją materiałów dłuższych niż teledysk Lady Gaga na MTV.
Trochę obawiam się o swój stan psychiczny, czy jeżeli oglądam... tą... no... jak to było? O mam, bullshit outta tv, to jestem dmencjatorem lub zacietrzenwieniowcem umysłowym, czy nie? Może lepiej machnąć sobie dla poprawy zdrowia tunerek w kompie? Albo jeszcze lepiej, pooglądać programy na googlach, czy innych youtubach, uchroni mnie to przed wspomnianymi zaburzeniami. W sumie racja, lepiej kliknąć i puścić co tam sobie zechcę niż zdawać się na program. Poza tym stanę się światły i dobrze poinformowany, zawsze to pewne źródło, jak litr mleka od starej Klimkowej, to znaczy od jej krasuli, bardzo dobre polecam, i zsiada się.
No a jak z tym programem na Planete, można obejrzeć czy nie bardzo? Pytam bo nie wiem, chorobcia. Obejrzę, czyli dokonałem wyboru i ogłupiam się tv, nie obejrzę to nie poznam "ewidentnych dowodów naukowych", i tak źle i tak niedobrze, czyli co oglądać czy nie? Boję się trochę konsekwencji jednego bądź drugiego, a jak zacznę dawać mleko? Nie wiem, jestem w kropce.

« Odpowiedź #250 dnia: Października 23, 2010, 00:01:41 »
Z tym mlekiem to trochę złe założenie.
Jeżeli źródłem zapatrzenia w ten płyn jest jakikolwiek sklep, a serwowany jest on w kartonie lub butelce, to wierz mi, że krowy mogłyby polecieć na Marsa, a nasz przemysł i tak dostarczałby dalej kartony i butelki białego płynu nazwanego "mleko". Po czym wnoszę, bo prawdziwe mleko się, QRA, zsiada.

Muszę Cię zmartwić - tam faktycznie pewne ilości mleka są. A nie zsiada się, bo przepisy wielkiej światłej UE stanowią, że musi być pasteryzowane - takie to i po roku się nie zsiądzie. ;)

A mógłbyś je streścić? Bo nie ogarniam moją percepcją materiałów dłuższych niż teledysk Lady Gaga na MTV.

Dołączam się do prośby. Nie każ mi - studentowi, który ma i tak niewiele wolnego czasu, oglądać ponad godzinne filmy.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #251 dnia: Października 23, 2010, 00:32:56 »
Pamiętając o "dorobku", jaki wniósł kolega Norbert w nasze Forum, zastanawiam się czy jego wypowiedź jeszcze można uznać za tekst odpowiedni do tematu, czy dalsze próby trollowania...
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #252 dnia: Października 23, 2010, 00:48:17 »
krowy oraz inne bydło hodowlane z nieustalonych jeszcze przyczyn dostało skrzydeł i odleciało na południe.
Eeee... A kozy, owce i w ostateczności konie też zaliczają się do tego bydła hodowlanego? Bo jeśli nie, to jesteśmy uratowani!
Bo mleko jest mlekiem, wszystkie ssaki je mają, trzeba tylko umieć je odpowiednio wydoić. :)
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #253 dnia: Października 23, 2010, 01:03:21 »
A mógłbyś je streścić? Bo nie ogarniam moją percepcją materiałów dłuższych niż teledysk Lady Gaga na MTV. (...) jestem w kropce.

Faktycznie i nieodwołalnie masz teraz problem drogi Toyu. Widziałeś film Matrix? Był tam moment, w którym bohater Neo musiał wybrać czy chce żyć jak do tej pory w błogiej i wygodnej nieświadomości czy też... chce poznać prawde i sie z nią zmierzyć, co nie było ani proste ani łatwe ani przyjemne, ponieważ od tego momentu nic nie było już takie samo jak przedtem. Ale było warto. Tobie proponuje red pill, chyba że wolisz niebieską.. w imię zasady "knowledge is a power but ignorance is bless..". Nie potrafie sobie jednak za bardzo wyobrazić, żeby człowiek, który wstając rano z łóżka swoje życie zawierzał rozumieniu praw fizyki, i innych naukowych podwalin, jak niewielu - teraz nagle mógłby zignorować ich podstawy. Highly unlikely :004:

Dołączam się do prośby. Nie każ mi - studentowi, który ma i tak niewiele wolnego czasu, oglądać ponad godzinne filmy.
To raczej niemożliwe, sorry. Materia sprawy ma zbyt wiele aspektów. Nie można ich rozdrobnić ani streścić, co najwyżej do tego, że 9/11 w oficjalnej wersji to jedna wielka ściema jakiej świat nie widział. Trzeba przejść krok po kroku - tak jak w linkowanych filmach. Zaskakujące jest to, że nie trzeba mieć żadnego doktoratu z inżynierii budownictwa lub jakiegokolwiek innego. Sprawa śmierdzi na 100 kilometrów.. i trzyma się kupy tym mniej im bardziej się w nią zagłębić, i jest to wykres geometryczny. Wobec tego wszystkiego najbardziej zaskakujące i zdumiewające jest nie sam fakt 9/11, ale to jak przy pomocy pewnych metod psycho-socjo-technicznych można było niemal całemu światu zrobić wodę z mózgu. Ale tak świat działał od zarania. Manipulacja to podstawa. Pisałem o tym kilka sów wyżej.
Wspomniałem o filmie na Planete, mając na względzie ludzi nie władających językiem świata. Na Planete jest po polsku.

Są to rzeczy których zdrowo myślący człowiek zignorować nie może, no chyba że chce.. w imię wyżej przytoczonej maksymy. Wasz wybór.. tak czy inaczej macie problem.  :004:
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2010, 01:15:01 wysłana przez Norbertnaviedzony »

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: Października 23, 2010, 02:21:06 »
Tobie proponuje red pill, chyba że wolisz niebieską.. w imię zasady "knowledge is a power but ignorance is bless..".

Raczej bliss :)...

Wasz wybór.. tak czy inaczej macie problem.  :004:

Mylisz się Norbert, pozostając w Twojej konwencji: I don't give a FAC ;)!

Oj, żebym ja miał tylko takie problemy...