Autor Wątek: Kraksy, wypadki, nieprzewidziane zdarzenia....  (Przeczytany 390895 razy)

Kubu

• Gość
Odp: Kraksy, wypadki, nieprzewidziane zdarzenia....
« Odpowiedź #735 dnia: Sierpnia 17, 2009, 09:22:20 »
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Spadla-Wilga-ktora-holowala-szybowiec,wid,11400519,wiadomosc.html?ticaid=1890e

Trochę więcej zdjęć.
http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-75675.html
Niestety wilgi bez silnika nie trzymają się powietrza kompletnie. Drugi przypadek gdy ktoś z moich znajomych miał wypadek na wildze z powodu przerwania pracy silnika. Grzesiowi życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #736 dnia: Sierpnia 23, 2009, 10:33:57 »
Ratownicza Agusta A109S Grand (I-REMS), 4 osoby na pokładzie - zahaczyła o kable w górzystym terenie północnych Włoszech (Cortina d'Ampezzo). Nikt nie przeżył... dobrze, że na naszych EC135 montują FLIRa.

"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #739 dnia: Sierpnia 28, 2009, 13:43:33 »
Rozbił się Puchacz niedaleko EPBC, 50-letni instruktor i 16-letni uczeń zginęli...
http://wiadomosci.onet.pl/2682,2032853,warszawa_rozbil_sie_szybowiec__zginely_dwie_osoby,wydarzenie_lokalne.html

Czesio

• Gość
« Odpowiedź #740 dnia: Sierpnia 28, 2009, 18:06:19 »
Rozbił się grecki M-18B Dromader.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6970895,Grecki_samolot_gasniczy_rozbil_sie_w_trakcie_akcji.html

Teraz uwaga:
Pilot maszyny nie zdążył się katapultować i zginął - poinformowali strażacy.

Brukowiec...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #742 dnia: Sierpnia 30, 2009, 13:52:20 »
Ktoś liczy te rozbite Flankery ?

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #743 dnia: Sierpnia 30, 2009, 16:03:00 »
Oglądałem film i wydaje mi się że ta katastrofa jest zbiegiem okoliczności małego błędu pilota i braku mocy. Mam nadzieje że ktoś to widział dokładnie i napisze nam co się stało. Szkoda pilotów  :005:

« Odpowiedź #744 dnia: Sierpnia 30, 2009, 18:44:38 »
Kolo Swidnika awaryjnie ladowal smiglowiec.Pilot uciekl a smiglowiec splonal.Blizsze szczegoly nieznane.

P.S.Chala targowa (Targi Kielce-od poniedzialku mialy byc targi zbrojeniowe) splonela -nie ma ofiar.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #745 dnia: Sierpnia 30, 2009, 19:42:48 »
P.S.Chala targowa (Targi Kielce-od poniedzialku mialy byc targi zbrojeniowe) splonela -nie ma ofiar.
Targi się odbędą. Spłonęła tylko jedna z hal (najnowsza (sic!)), sprzęt który udało się uratować zostanie przeniesiony do innych hal.
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #746 dnia: Sierpnia 30, 2009, 20:24:48 »
Przepraszam, wiem, że sytuacja ponura i nie pora na żarty, ale wypowiedzi expertów zabijają. Cytat z www.gazeta.pl : "...Ten samolot to w zasadzie skrzydła z doczepionymi silnikami z tyłu oraz nosem i kabiną z przodu - więcej o Su-27..."  A w piątek po katastrofie Puchacza w Warszawie pan na TVN24 zapodał: "teraz jedyne co pozostało komisji to przystąpienie do oględzin miejsca katastrofy. To najmniej przyjemna część tej tragedii". Oni jakiś zryty beret chyba mają.

« Odpowiedź #747 dnia: Sierpnia 30, 2009, 20:48:14 »

Kapitan Bomba nie pie...li się z kosmitami.
Nap.....la z karabina, nie pyta.
Kapitan Bomba, i nie ma ch..a!

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #748 dnia: Sierpnia 30, 2009, 21:54:27 »
Uwaga orgranizacyjna, proponuję dyskusję na temat katastrofy na Airshow w Radomiu kontynuować w wątku na temat Airshow w Radomiu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #749 dnia: Sierpnia 30, 2009, 23:39:20 »
Przepraszam, wiem, że sytuacja ponura i nie pora na żarty, ale wypowiedzi expertów zabijają. Cytat z www.gazeta.pl : "...Ten samolot to w zasadzie skrzydła z doczepionymi silnikami z tyłu oraz nosem i kabiną z przodu - więcej o Su-27..."  A w piątek po katastrofie Puchacza w Warszawie pan na TVN24 zapodał: "teraz jedyne co pozostało komisji to przystąpienie do oględzin miejsca katastrofy. To najmniej przyjemna część tej tragedii". Oni jakiś zryty beret chyba mają.

Chyba cie zmartwię, ale każdy samolot  podpada pod ten opis. I nie ma co się na co obruszać