Nic nie stwierdzili, ale też niczemu nie zaprzeczyli... Nie to, że w te 'strzelaninę' wierzę lub coś w tym stylu. Jednak z powodu mojego zaciekawienia tymi strzałami (wcześniej o nie pytałem) przejrzałem ten artykuł pod kątem jasnego odrzucenia wszelkich tych durnych teorii... lub może oficjalnego stanowiska agencji, że to nie strzały z pistoletów. A oni stwierdzili, że się kodek zmienił. :karpik
Czyżby zgrywali z YT i omnibusy z ABeWu uwzględnili zmianę formatu przez upload pliku tam? Nie no dobra, od czarnych i smutnych odbijam, to na pewno media przekręciły w tym artykule, a agencja zrelacjonowała im to dobrze

Stwierdzili również, że wielokrotna taka zmiana kodeka może zatuszować ślady ingerencji w treść filmu... czym oczywiście pozostawili wszelkie teorie 'aktywne' w środowiskach "Onetopodobnych" i takich tam.
Pozwolę sobie kawałek zacytować:
"Odnośnie ewentualnych odgłosów wystrzałów, biegli stwierdzili, że z uwagi na występowanie silnych zakłóceń, w tym pochodzących prawdopodobnie od podmuchów powietrza, małym stosunkiem sygnału do szumu, podejrzeniem modyfikacji formatu nagrania, nie była możliwa jakakolwiek pomiarowa analiza odgłosów przypominających wystrzał. Kwestia ta będzie przedmiotem dalszych czynności procesowych" – czytamy w komunikacie.
...dalszych czynności procesowych. Poczekajmy, aż ktoś to zrozumie że będą dalej badać film bo coś wykryli... Eeeh szkoda słów.