Autor Wątek: Rise of Flight: Iron Cross Edition  (Przeczytany 5161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Rise of Flight: Iron Cross Edition
« dnia: Czerwca 04, 2010, 17:15:05 »
Jason z 777Studios - wydawcy RoF na USA ogłosił na 11 czerwca premierę nowego boxu RoF. Za sugerowaną cenę 50$ dostaniemy:

- RoF w wersji 1.13 (czyli 11 czerwca premiera nowego pucza)
- 8 samolotów flyable - S.13, D.Va, N.28, D.VII, SE5a, Camel, Dr.I, Pfalz D.IIIa
- plakaty + mapa frontu w pudełku (jakaś poprawiona)

Dodatkowo pojawi się nowe demo z S.13 i Albatrosem D.Va które będzie miało w pełni funkcjonalny multiplayer przez 14 dni !
Twórcy zastanawiają się co zrobić teraz z userami, którzy kupili do tej pory grę oraz wydali czasami kilkadziesiąt $ na dodatkowe maszyny, gdyż sytuacja zrobi się trochę nieciekawa. Mam nadzieję, że starzy gracze otrzymają jakieś bonusy/kilka darmowych maszyn. Byłby to miły gest producenta.

http://pc.ign.com/articles/109/1094551p1.html
http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3023969/777_Studios_to_Release_Rise_of.html

Pozdrawiam!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

mmaruda

• Gość
Odp: Rise of Flight: Iron Cross Edition
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 04, 2010, 18:28:03 »
No mam nadzieję, że będą te darmowe bonusy, bo wychodzi, że trochę w byka robią tych, co kupili wcześniej gre i dodatki... A przecież dzięki nim (nam) mają kasę na rozwój produktu.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 04, 2010, 21:17:20 »
Cieszę się szczęściem tych co kupią ROFa w wersji rozszerzonej. Nam pozostaje kupowanie pojedynczych samolotów. Czuję się nabity w butelkę po Gorbaczowie.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 05, 2010, 23:32:21 »
Dziś RoF kosztuje $30-35 (nie licząc przesyłki), ICE będzie $50. $15-20 więcej czyli 2-3 samoloty. To znaczy że podarują 2-3 samoloty w prezencie. Nie mazgajmy się...
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 06, 2010, 08:05:31 »
A ja w ogóle nie rozumiem w czym problem? Przecież sprzedaż nowości po nieco wyższej cenie, która w trakcie sprzedaży spada jest normalnym zabiegiem handlowym, spotykanym tak przy grach komputerowych, jak i sprzedaży gaci.

Co w tym dziwnego, że producent usiłuje zachęcić nowych odbiorców do zakupu swojego produktu? Ci których zachęcać nie było trzeba już kupili, a teraz kolej na kolejnych. Co w tym dziwnego i niespotykanego? W handlu już tak jest najpierw sprzedajesz nowość (kupią ci co lubią nowości, co są niecierpliwi itd.) czasem nawet dość drogo, a potem obniżasz ceny (dodajesz jakieś "bonusy") by produkt znalazł jak najwięcej nabywców. A co mało gier ma po pewnym czasie jakieś "złote edycje", zawierając dodatki, które były kiedyś płatne? A co w drogerii nie stosują metody - w stylu kup nasz stary krem do golenia, dostaniesz do tego maszynkę gratis.  :002: Normalne zasady handlu i tyle.

To znaczy że podarują 2-3 samoloty w prezencie. Nie mazgajmy się...

Szczególnie, że dodatkowe samoloty do RoF są dostępne po bardzo przystępnych cenach - porównajcie to sobie z dodatkowymi cenami na samoloty do FSX.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 06, 2010, 16:46:21 »
Uzasadniają to w ten sposób, że przeciętny gracz kupił 2 samoloty, oczywiście, kilku nie kupiło nic, a kilku ma wszystko :-) Owo uśrednienie, z którym nie musimy się godzić, oznacza, że średnio gracz wydał 50$ (...the average user has bought 2 or so planes from our store. Some have bought all and some none. So, we averaged it out and decided that the new MSRP should be close to the average amount we know most ROF users are willing to spend. The $49.99 MSRP is very close to that average.). Tak więc te dwa samoloty są w cenie nowego wydania i nie jest to jakieś specjalne obniżanie ceny...

Zresztą jest pewna nadzieja, ponieważ szykują jakąś niespodziankę dla tych co dotychczas kupili normalne wydanie i dokupili dodatkowe samoloty: We hope to do something for current users who already paid full-price and bought some planes, but details on that will come later. Co znaczy ni mniej nie więcej, że "coś zrobią".

Tako rzecze,
Zaratustra

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 07, 2010, 10:20:01 »
W pierwszy odruchu pomyslałem: "WTF?! zapłaciłem, dokupowałem samoloty, w co oni grają?". W drugim odruchu: "Te dodatki to przecież grosze...a ja na szczęscie nie zarabiam 2000 i mam wkład w sprawę, która jest warta tych pieniędzy".
Do tego, co jak co, chłopaki są naprawdę w porządku. Pamiętam jak na początku lali trochę na fanbase, nie ze złej woli, po prostu nie umieli się komunikować. A teraz? bajka, widać, że z pasji to robią. Zasługują, żeby gazyliony na RoF zarobić i ja chętnie nadal będę się dokładał.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 08, 2010, 00:09:43 »
No dobra, przekonaliście mnie, już nie marudzę. Zwłaszcza, że patch wychodzi 11 czerwca, a premiera ICE jest jakoś w przyszłym miesiącu. W każdym razie uzupełniam braki w hangarze :)

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 18, 2010, 15:35:05 »
Patch widzę wyszedł a co z nowym demem? Bo to które znalazłem w sieci to chyba stare jest.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 18, 2010, 16:12:54 »
Będzie, jak się ICE ukaże.

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 25, 2010, 08:34:32 »
Witam,
Demko jest, ściągnąłem tydzień temu stąd http://www.atomicgamer.com/files/86778/rise-of-flight-demo-v1-013. Nie jestem do końca pewny czy to jest to nowe bo nie grałem w stare, ale jest dostępny Albatros D.Va i Spad XIII i sam plik waży trochę więcej, więc wychodzi że to nowe. Nie wiem dlaczego nie ma go na oficjalnej stronce...

Pozdrawiam
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 25, 2010, 11:23:48 »
Jeszcze dodatkowe info dla zainteresowanych - działa w tym demku tryb multiplayer, sprawdziłem przed chwilą na prośbę kolegi z forum  :004: A samo konto ważne jest ~360 godzin czyli jakieś dwa tygodnie, nie tak jak dotychczas trzy dni.

Pozdrawiam.
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

bassy

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 03, 2010, 21:27:33 »

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 23, 2010, 21:36:54 »
Jako że nie mam jeszcze pełnej wersji RoFa przymierzam się do zakupu. Na ebay-u znalazłem taką oto ofertę:

http://cgi.ebay.pl/RISE-OF-FLIGHT-THE-FIRST-GREAT-AIR-WAR-IRON-CROSS-ED-PC-/170521912770?pt=LH_DefaultDomain_0

- dla leniwych: Iron Cross Edition w cenie 49,99$ + koszt wysyłki. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to chyba dobrą opcją byłoby kupienie kilku egzemplarzy - jak policzyłem przy 3 szt. cena egzemplarza wynosi 178zł po obecnym kursie dolara (chyba żem się gdzieś walnął to walnijcie mię).
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 23, 2010, 23:43:53 »
Pytaniem jest czy nie doliczą ci cła/vatu od tych $150 + wysyłka, bo to już sporo jak dla naszych celników i 3 egz. tej samej gry to na bank nie do użytku jednej osoby.