mavericks,
stojaczek fajny. Obawiam się jednak, że wiertarka nie jest dobra do wiercenia otworów w Plexi ( zakładam, że panele z Plexi?). Dlaczego? Wiertarka nie spada momentalnie z obrotów, czasem podczas wiercenia trzeba szybko zatrzymać, tak połamałem kilka kawałków materiału nawet przy małych obrotach. Wiertarkę zastąpiłem wkrętarko-wiertarką akumulatorową. Do tego uchwytu zamontujesz jedno i drugie, więc żaden problem. To tak z mojego doświadczenia

.
Sundowner,
zamiast Boscha PST 650 kupił bym Makita 4329 Orbital Action. Jest tylko 50W słabsza czego raczej nie odczujesz, za to ma jedną fajną funkcję- 3- stopniową regulację pracy wahadłowej brzeszczotu. Są podobnej klasy, cenowo podobnie, jednak Makita to prawdziwy wół roboczy.

Co do impregnacji MDF, ja to szpachluję ( może być szpachla samochodowa), szlifuję do pożądanej gładkości i kształtów, następnie podkład (polecam Dulux), kolejny krok to wygładzanie papierem wodnym, na to spray i gotowe. W sumie podobnie jak przy naprawie blacharskiej nadwozia samochodu.