Autor Wątek: ASG - czy są wsród nas pasjonaci ?  (Przeczytany 13389 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: ASG - czy są wsród nas pasjonaci ?
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 25, 2010, 09:54:03 »
Dziękuję Link :001:
myślę aby po prostu kupić ICSa na raty - tylko wymienić sprężynę na M110 i wstawić preclufę Madbulla (w swojej teraz mam SRC i nie wszędzie pasuje)

Jężeli mogę doradzić Sun to, ICS w tym momencie podobnie jak Systema jedzie na utorowanej przez użytkowników posiadających starsze modele, opini a wręcz legendzie o bezawaryjności i wytrzymałości. W zeszłym roku wahałem się również nad zakupem ICSa (bardzo mnie kręcił dwudzielny gearbox, możliwość złożenia osobnych boxów o różnych mocach jak w systemie, no i ten silnik T-3000) Odstraszyło mnie na szczęście wykonanie zewnętrzne (moim zdaniem wszystkie ICSe wyglądają jak całe zanurzone w wiadrze z czarną farbą) i opinie 3 osób z mojego teamu które zakupiły ICSy w zeszłym roku. Repliki się rozkręcają, mieli im tłoki, zębatki, jedna sztuka zakupiona nowa w stocku miała już pękniętą komorę Hop Up :004: a przy okazji w zeszłym tygodniu Kolega miał jubileuszową 10 wizytę w Mad Onionie spowodowaną awarią repliki - co najlepsze odebrana replika z serwisu po naprawie, jeszcze przestrzeliwana na sklepie na chronografie rozpadła się na oczach serwisanta. Jeżeli tak ma wyglądać obecnie przygoda z ICSem to ja stanowczo dziękuję i odradzam wszystkim.
Jeśli chodzi natomiast o lufę Mad Bulla to nie wiem jak wygląda sprawa z 6.03 i 6,02 - ja zakupiłem sobie 6,01 Mad Bulla i chyba przesadziłem bo jedyne kulki jaki chcą w niej latać to Mad Bull precision grade 0,25 ale tylko na auto. Na semi natomiast miałem notoryczne zacinki. W chwili obecnej wróciłem do standartowej lufy G&P która ma wymiar wewnętrzny 6,05 i nie mam problemu na żadnych kulkach. Planuję zakupić coś od KM-Heada lub Prometeusa, ale tylko do wymiaru 6,03. Ciaśniejszej lufy się po prostu boję - nie stać mnie na kolejną pomyłkę przy zakupie lufy.
11:05 PM

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 25, 2010, 12:44:30 »
Mniej niż 6.03mm nie mam zamiaru iść - zbyt szeroki wachlarz amunicji jest tutaj używany aby się bawić w lufy Ultimate.

Co do reszty - badałem sprawę ICSów, wiem o problemach z zębatkami i tłokami. Razem z karabinem będę też kupował drugi komplet HU i preclufy - dłuższej (455mm) i atrapę tłumika KAC. Więc jak jeden HU pęknie to nie będzie to problem, z czasem i tak wymieniam na HU MadBulla. Co do reszty, to mam dawce jakby co - na czas dokupienia markowych rzeczy.

Jeżeli nie ICS to jedynie G&P, ten również nie daje mi ostatecznie tego co bym chciał mieć, a modyfikacje podstawowe do tego co bym miał z ICSem powodują, że karabin kosztuje o 10% więcej. Czy G&P na prawdę były aż tak dużo lepszy ?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 25, 2010, 14:08:24 »
Nie ma repliki idealnej. Każda na dzień dobry wymaga jakiegoś wkładu finansowego, mniejszego lub większego. W czasach gdy moi koledzy kupowali swoje jeszcze niezniszczalne ICSy (jakieś dwa lata temu) G&P jedyną przewagę miał w jakości wykończenia detali zewnętrznych. Wewnętrznie było kiepsko - fatalna niezbyt szczelna komora (z niebieskimi pokrętłami), twarda gumka ciężko podkręcająca, problemy z selektorem, niepodające magazynki (M4). ICS był gotowy do użycia prosto z pudełka i nie przysparzał nikomu żadnych kłopotów - na tamten czas rewelacja absolutna i tańsza alternatywa dla PTW.
Na 2009 rok G&P poprawiło modele wprowadzając nową komorę (z czarnymi pokrętłami), selektor, pozostały natomiast ładnie wykonane korpusy z oznaczeniami i dobry dobór materiałów, niepodające nadal magazynki, doszły wadliwe zębatki w których pękają ośki (u mnie po 20 000 kulek nic nie wskazuje na jakąkolwiek wadę fabryczną zębatek aczkolwiek na WMASGu ludzie się skarżą)

Ja bym się przyjrzał replice G&G na Twoim miejscu. Ma je kilka osób w Krakowie i jakoś cicho jest na forach na temat awarii.
Strzelałem z takiej repliki - model M4A1,  wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie !
Bardzo ciekawie wyglądają korpusy w G&G pokryte nie wiem czy to farbą czy oksydą, ale są przyjemnie chropowate w dotyku a samo zabezpieczenie specjalnie się nie ściera.
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2010, 14:18:25 wysłana przez Szelma »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 25, 2010, 14:33:13 »
Wszystko jest dzisiaj loterią, ja na szczęście lubię i potrafię w tym grzebać, więc się uszkodzeń nie boję... gwarancję i tak od razu tracę, bo niezależnie od producenta okablowanie będę wymieniał i mosfet wstawiał, a i smarowi swojemu bardziej ufam.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 25, 2010, 14:59:44 »
 :004:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 26, 2010, 18:55:02 »
Szelma, a widziałeś może tego M4 od Socom Gear ? Co to ma w sobie ? Zbyt wiele informacji o tym nie ma.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 27, 2010, 17:41:49 »
Socom Gear jest u nas egzotyczną marką i ciężko się wypowiedzieć. Znalazłem na Spec Shopie replikę wyprodukowaną przez Socom Gear na licencji Daniel Defense i fakt faktem wygląda interesująco, zwłaszcza biorąc pod uwagę obszerne wyposażenie dodatkowe. Jeżeli chodzi o trwałość bebechów to nie umie się wypowiedzieć. Trzeba by poszukać o tej Emce informacji na zagranicznych forach np: Airsoftcanada

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 27, 2010, 22:27:20 »
Socom gear korzysta z replik WE, przynajmniej w wypadku swoich pistoletów. To jest rebrander, który nakłada czasami inne body.

Jak masz to m4 brac teraz, to bierz G&P+precke promyczka i komorę promyczka lub KA.
Chyba, że Cię na CTW stać.
Moja aktualna zabawka to M249 CA kupiona za grosze i robiona pod wersję Ranger.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

_Predator_

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 28, 2010, 14:59:17 »
Przejrzałem trochę temat i pomyślałem, że dodam coś od siebie. Przede wszystkim oznajmiam, że mam 17 lat, ale nie robię rzeczy typu władowania komuś serii w głowę z 2 metrów znajdując się na jego 6'o clock, o co mógłbym być podejrzewany z racji mojego wieku.
Co do wyposażenia to posiadam M4 III generacji od JG. To moja 3 replika, wcześniej miałem "springi". Emka była poddana lekkiemu tuningowi: wymiana body na metalowe Diboys, komora na metalową CA, gumka na silikonową Systemy oraz lufa na preckę Systemy(6,04). Oprócz tego używam baterii Firefoxa 8,4V NiMH, która spisuje się doskonale. W porównaniu do baterii stockowej zwiększyła się ROF, mimo tego samego napięcia i podczas gdy bateria od JG padała po 5 godzinach, Firefox śmiga jakby dopiero co był wyjęty z ładowarki. Jeśli jesteśmy już przy ładowarce to używam ładowarki mikroprocesorowej Cyberguna i na nią też nie mogę narzekać. Po tuningu replika strzela porównywalnie z AK 74 od ICS'a ze springiem M125 chyba od Elementa i stockową lufą CA, która bodajże ma mniejszą średnice od stockowych luf ICS'a. Dotychczas, po wystrzeleniu ok. 35 K kulek, większych problemów z repliką nie miałem, może trafiłem akurat na dobrego chińczyka.
Jeśli chodzi o mundur to posiadam wz93, do tego hełm fritz z pokrowcem również wz93 i gogle
Swiss Arms. Zdarza się, że gogle parują, ale wytrzymały strzał z mojej emki z 1 metra, dodatkowo
w zestawie są zauszniki dzięki czemu gogle można zamienić w okulary, więc nie mogę narzekać.

« Odpowiedź #54 dnia: Września 08, 2010, 20:35:59 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #55 dnia: Września 08, 2010, 20:41:35 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #56 dnia: Września 09, 2010, 11:59:22 »

Nie przyznano mi kredytu ratalnego, więc z wielkich zakupów nici. Na okres sezonu zimowego odkupiłem od kumpla Colta 1911A1 (Bell EG723), trochę dupereli do karabinu i innego szpeju (ALICE, comfort pad MIWO, kontraktowe BDU, bielizna Brubeck, itp itd). Więc trzeba zrewidować wcześniejszy post:

Wczoraj przyszła do mnie Bianchi. Akceptuje wszystko. Sprawdzałem Walther P99, Colt 1911A1, Glock 19, Berreta M9, HK USP Tactical, Sig Sauer 226. Chyba jedyne co nie wejdzie lub nie będzie dobrze trzymane to Walther PPK i HK Mark.23, czyli dwa ekstrema ;)
Okazuje się, że o ile Bianchi UM84 (M13) akceptuje wszystko, to jednak z pewnymi modelami nie jest zbyt optymalny. Problemem jest tutaj niestety własnie Colt 1911. O ile z krótkimi, 4" wersjami problemu nie ma (jest tylko trochę luzu), to 5" jest trochę zbyt długi - a konkretnie ma zbyt mały kabłąk spustu. Żeby Bianchi dobrze działał z tym pistoletem, albo trzeba powiększyć średnicę tego gumowego "zderzaka" na którym opiera się kabłąk spustu pistoletu, lub zszyć materiał kabury przed nim. Ja będę dodawał na zderzak trochę pianki neoprenowej. Ale to taki Erzatz do czasu aż dojdzie do mnie Kydex z którego mam zamiar zmajstrować ładownice na magazynki (nie ma takich na 2" pasy) i kaburę.

« Odpowiedź #57 dnia: Września 21, 2010, 21:53:54 »
Ja dopiero zaczynam "zabawę" z ASG, i mam dylemat co kupić:
http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_122&products_id=675 takiego m15 lub
http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152193704-JG-AK47S.html takiego potworka.
A może moglibyście zaproponować coś w podobnym przedziale cenowym?
I jeszcze dwa pytanka... Do czego służy to pokrętło w magazynkach Hi-Cap i  czy wszystkie magazynki przy poruszeniu "klekoczą"?

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Września 21, 2010, 22:09:37 »
Nie miałem styczności z replikami, ale z tego co wiem pokrętło służy do podawania kulek, tzn w Hi-Cap'ach są 2 komory - jedna z kulkami luzem, druga ze sprężyną która podaje pestki do repliki, i kręcąc tym kółkiem podaje się z tej pojemnej do drugiej. A klekoczą chyba tylko Hi-Capy, Med/Low/Real capy już nie, bo nie mają kulek luzem. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #59 dnia: Września 21, 2010, 22:53:03 »
Minamir dobrze prawi, klekoczą Hi-Capy właśnie z powodu ich sposobu działania.

Co do tych dwóch replik. Ostatnio jak rozglądałem się za nowym karabinem dla siebie, to stanęło na Classic Army - ale nie wersji Sportline - ta jest wersją uboższą. Jeżeli AK, to nie JG, a Cyma:

http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_042s_real_wood_full_metal-808.html

Droższy, ale znacznie lepszy... i prawidłowo złożony.