Przejrzałem trochę temat i pomyślałem, że dodam coś od siebie. Przede wszystkim oznajmiam, że mam 17 lat, ale nie robię rzeczy typu władowania komuś serii w głowę z 2 metrów znajdując się na jego 6'o clock, o co mógłbym być podejrzewany z racji mojego wieku.
Co do wyposażenia to posiadam M4 III generacji od JG. To moja 3 replika, wcześniej miałem "springi". Emka była poddana lekkiemu tuningowi: wymiana body na metalowe Diboys, komora na metalową CA, gumka na silikonową Systemy oraz lufa na preckę Systemy(6,04). Oprócz tego używam baterii Firefoxa 8,4V NiMH, która spisuje się doskonale. W porównaniu do baterii stockowej zwiększyła się ROF, mimo tego samego napięcia i podczas gdy bateria od JG padała po 5 godzinach, Firefox śmiga jakby dopiero co był wyjęty z ładowarki. Jeśli jesteśmy już przy ładowarce to używam ładowarki mikroprocesorowej Cyberguna i na nią też nie mogę narzekać. Po tuningu replika strzela porównywalnie z AK 74 od ICS'a ze springiem M125 chyba od Elementa i stockową lufą CA, która bodajże ma mniejszą średnice od stockowych luf ICS'a. Dotychczas, po wystrzeleniu ok. 35 K kulek, większych problemów z repliką nie miałem, może trafiłem akurat na dobrego chińczyka.
Jeśli chodzi o mundur to posiadam wz93, do tego hełm fritz z pokrowcem również wz93 i gogle
Swiss Arms. Zdarza się, że gogle parują, ale wytrzymały strzał z mojej emki z 1 metra, dodatkowo
w zestawie są zauszniki dzięki czemu gogle można zamienić w okulary, więc nie mogę narzekać.