Autor Wątek: ASG - czy są wsród nas pasjonaci ?  (Przeczytany 13387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: ASG - czy są wsród nas pasjonaci ?
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 14, 2010, 18:07:49 »
Tak pomyślałem, a może tutaj ktoś wie...  :021:

Te magazynki na CO2 od Beretty KJW pasują do Beretty innego producenta ? Mam okazje wyrwać je trochę taniej niż normalnie, a i po domu wala się sporo 12g nabojów CO2, tylko M9 KJW odstrasza mnie brakiem zwalniacza kurka.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 15, 2010, 10:56:47 »
 Myślę, że raczej nie będą pasować, a co masz za Berettę?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 15, 2010, 11:07:38 »
Patrzyłem na M9 KSC, bo to jedyna, która mi odpowiada - funkcjonuje jak ostra.

« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 15, 2010, 13:01:28 »
W kwestii dociążenia karabinu, spróbuj części od Magpulla, są bajeranckie strasznie i lanserskie, ale dociążają i nawet mają jakieś zastosowanie, np. chwyt na przedni RIS http://jsgunparts.com/store/images/magpul-073-de_1_mark.jpg, wygląda to tak http://westernsportonline.com/images/Magpul%20AFG%20Black.jpg , trzymałem M16A4 z tym chwytem (z tą tylko różnicą że był bliżej) i bardzo wygodne w trzymaniu i celowaniu. Kolega jako jedyną wadę wskazał właśnie wagę tegoż gadżetu, jak chcesz dociążać to w sam raz.

Tłumik płomienia sporo dociąża, ale taki konkretny. Jak założyłem tłumik od beryla na SCARa, to od razu czuć był różnicę.

A najprościej to kolbę cięższą, jak masz batkę we front gripie to polecam http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_208&products_id=2898 albo http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_208&products_id=3606, obie dość ciężkie no i możliwość złożenia na bok, a to rzadkość w replikach serii M4 (poza LR300, a to są dedykowane do niej kolby, choć mi się udało tę pierwszą na AK założyć :) ).

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 15, 2010, 13:43:48 »
AFG znam i widziałem, fajna rzecz, ale zrezygnowałem z wymiany RISa na RIS II, a i granatnik pod spodem z czasem wyląduje, po prostu na AFG miejsca nie ma.

Jak wiatry dobrze zawieją, to "dociążenie" będzie przez 2,5 kg celownik nocny + jego montaż, co swoje też będzie ważyć. Wyważenie szlak trafi, ale coś w nocy będzie widać przynajmniej ;)

Batka - LiPo powędruje do rury kolby, kolba też wymieniona z SF na Coltowską z serii 700. Body wymienione na M16A2 - ogólnie kompozycja jak lekko zmodyfikowana 727.

« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2010, 16:56:25 wysłana przez Sundowner »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 15, 2010, 21:49:11 »
Lipo ci nie wejdzie do tej rury kolby, to co piszą w sklepach to bajki. Najmniejsza jaka jest to GE Power tube stick, ma długość 10 cm i ledwo się mieści razem z wtyczkami,jeśli dodasz lipo buzzer, to nie ma bata, żeby kolby nie trzeba było trzymać rozłożonej. Kolejny problem jest taki, że te batki są tylko 11.1V, czyli raz że wiertarka udarowa, dwa, że zębatki dobrze tego nie zniosą. 7,4 najmniejsze mają 13 cm długości - co oznacza kolbę w pełni rozłożona żeby pomieścić wtyczki i buzzer. Chcieliśmy z kumplem zakupić i dupa, próbowaliśmy w kliku replikach, żaden lipo 7,4 z dostępnych w sklepach nie wchodzi do tych rur kolby tak, żeby nie trzeba było jej trzymać rozłożonej. 11.1 IMHO nie ma sensu, bo trochę głupio mieć emkę z szybkostrzelnościa MG42 albo i większą, już o kosztach wymiany zębatek i tłoka nie wspomnę.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 15, 2010, 21:59:58 »
3 sprawy:
- nie używam typowych wtyczek - jadę na "bananach", one są niewiele grubsze od kabli i są rozdzielone
- kolbę mam zawsze ustawioną jak na zdjęciu - na pierwszym zatrzasku, co daje mi dodatkowe 16mm długości rury
- nie używam ognia automatycznego, a skrócony "lag time" bedzie mile widziany

« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 15, 2010, 22:35:03 »
Mmaruda - osobiście korzystam z 11.1V Firefoxa w prowadnicy kolby i jestem zadowolony - nie nie wystaje, wszystko się mieści, a że jest na styk to lepiej bo się nic nie telepie. Poza tym znikoma waga i krótki czas doładowywania batki stawią ją, w moim mniemaniu, na pierwszym miejscu. Co do wytrzymałości zębatek to się zgodzę. Sam musiałem założyć półtora roku temu stalowe Systemy ale biorąc pod uwagę ich jakość i trwałość nie jest to wydatek, który trzeba będzie często powtarzać.

Zresztą zastanawiam się właśnie nad małą zmianą - mniejsza (tańsza) 7.4V i "szybkie" zębatki. GB będzie wtedy pod mniejszą "presją".

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 23, 2010, 10:11:18 »
Wczoraj przyszła do mnie Bianchi. Akceptuje wszystko. Sprawdzałem Walther P99, Colt 1911A1, Glock 19, Berreta M9, HK USP Tactical, Sig Sauer 226. Chyba jedyne co nie wejdzie lub nie będzie dobrze trzymane to Walther PPK i HK Mark.23, czyli dwa ekstrema ;)

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 23, 2010, 18:34:08 »
Link - ja używam batki 7,4 1500 mAh 20C do repliki stock 350 fps. Rofa mam 22 kulki na sekundę  :020: Replika G&P (czekam jak pęknie ośka środkowej zębatki i wsadzam zestaw CA Hight Torque)
 Moim zdaniem nie ma lepszych zębatek w cenie do 200 zł. Systema jedzie na legendzie PTW. Silniki robi wręcz fatalne.
A jak już mowa o Magpulowaniu repliki to przedstawiam wam moją materialistkę:

Rok czasu ją składałem na bazie G&P - na dzień dzisiejszy został oryginalny gearbox, body, i prowadnica kolby
 :002:
11:05 PM

« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 24, 2010, 01:01:21 »
Wygląda dość, hm, futurystycznie, zawsze mnie zastanawiało czy ten kolor, TAN zdaje się, widać w lesie.
Mam SCARa w dark earth i nie widać za bardzo, choć chyba czarne są mniej zauważalne.

Z innej beczki, rozważam sprzedanie SCARa WE, jednak za dużo z nim roboty, wolę AEGa, który działa niż gaziaka, do którego magi są po 150 zł i co chwila coś się w środku kaszani.

Coś mój wzrok pada w sklepach na M16A3...  Na Taiwangunie wyskoczyło coś takiego http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/sr4a3_src_gen_iii-2146.html

Miałem MK12 PJ, no i niestety zawiodłem się, więc PJ odpada. Myślałem o markowej replice, G&G chociazby. Miał ktoś, strzelał ktoś?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 24, 2010, 08:26:42 »
Właśnie widzisz Działo -to jest fenomen koloru Dark Earth (a zwłaszcza akcesorii Magpula) na zdjęciach wychodzi TAN. W rzeczywistości jest to typowy DE. Wydaje mi się że to kwestia odbijania światła od tego konkretnego tworzywa. Jeżeli chodzi o replikę AEG to mogę Ci polecić M15A1 Vietnam Classic Army
http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4122
SRC z kolei to firma robiąca akcesoria średniej jakości i tak pewnie będzie też w przypadku repliki, już nie wspominam o tym że ewentualny serwis w Taiwangunie psuje a nie naprawia, czy po prostu nie istnieje. A Classic Army to wiadomo że przede wszystkim jakość i wierne odwzorowanie :001:
11:05 PM

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 24, 2010, 13:08:25 »
Ja akurat teraz patrząc za duperelami wnętrzności AEGa myślę aby po prostu kupić ICSa na raty - tylko wymienić sprężynę na M110 i wstawić preclufę Madbulla (w swojej teraz mam SRC i nie wszędzie pasuje) i będzie hulał porządnej klasy karabinek - za może 30% więcej niż miałbym wsadzić w swój obecny.
« Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2010, 15:24:58 wysłana przez Sundowner »

« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 24, 2010, 14:25:22 »
A ja tak z innej beczki  :001: .
Przy okazji zakupów otrzymałem z Koltera reklamówkę z replikami ASG. Dużo miejsca poświęcają tam dyscyplinie AIPSC. Zaznaczone są nawet pistolety i karabiny znaczkiem "zgodny z AIPSC".
Trochę poszukałem, ale nie znalazłem w regulaminach konkretnych wymagań co do pistoletów ASG, które można używać w tej dyscyplinie, a których nie. Znalazłem jedynie wymaganie posiadania dwóch magazynków o pojemności 13-37 kulek. Jedyną wspólną cechą zaznaczonych replik jest napęd na green gas. Czy replik CO2 nie wolno używać?

« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 24, 2010, 15:19:32 »
Szelma -  właśnie w podobną konfigurację chcę iść. Słabsza sprężyna (teraz mam 400fps), ale szybsze zębatki i większa wytrzymałość konstrukcji GB podczas strzelania. Gratuluje eMki :).