Autor Wątek: ASG - czy są wsród nas pasjonaci ?  (Przeczytany 13381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: ASG - czy są wsród nas pasjonaci ?
« Odpowiedź #60 dnia: Września 21, 2010, 22:59:37 »
Sun dobrze prawi, kałachy Cymy są nie do zdarcia.

Dziś po drobnych zakupach w specshopie ( www.specshop.pl ) zaopatrzyłem się w gaz Guardera (wczesniej używałem zwyjkłego Green Gas Ultra Air, takiego zielonego). Mam 2 gaziaki, SCARa i Colta 1911 MEU WE, i powiem wam, że różnica jest dość spora w zarówno w sile odrzutu, jak i zasięgu. FPS pewnie też się zwiększa, choć tu nie wiem, nie mam chronometru. Colt to już w ogóle kopie jak głupi, a każdy strzał ze SCARa jeszcze przez chwilę słyszę w głowie.

I każdy nowy magazynek trzeba taśmą owinąć- magazynki (nawet od producenta repliki) dość luźne są w gnieździe.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 22, 2010, 18:27:41 »
Starość nie radość... z kim ja kurde rozmawiałem o francuskich racjach żywnościowych na GG ?  :008:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 22, 2010, 22:55:27 »
Ze mną :)
Słaby mam kontakt z gościem od racji MRE...
Ostatnio gość w ogóle się nie strzela.
Fakt faktem że jakieś 2 miesiące temu miał kilka sztuk na zbyciu, lecz nie pamiętałem wtedy że chciałeś i nawet na myśl mi nie przeszło że ktoś chciał
Przepraszam Cię Sun  :015:
11:05 PM

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 22, 2010, 23:44:45 »
Trudno, ale akurat teraz potrzebuję dwie racje inne niż Arpolu i MRE (do testów).

« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 13, 2011, 22:51:13 »
Raczej paintball ale bardzo zabawna konstrukcja :D
http://gameplay.pl/news.asp?ID=56345
Szczególnie ostatni filmik prezentuje się kozacko :-)

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 14, 2011, 12:30:50 »
Się pasjonowałem przez jakiś czas. Potem doszedłem do wniosku, że był to dla mnie substytut broni palnej i jako taki nie spełnił swojego zadania. Dopiero ciuchy zalatujące czarnym prochem sprawiły, iż poczułem, że wreszcie w domu jestem.

A tak w ogólę, odsyłam do tematu "Kupię/Sprzedam".
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2011, 12:49:03 wysłana przez Sundowner »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 14, 2011, 12:56:11 »
A tak w ogólę, odsyłam do tematu "Kupię/Sprzedam".
W tej chwili nie mam funduszy, ale jak tam wygląda disconnector ? Podobnie rozwiązany co w TM ? W Bellu mam z nim problemy, tzn miałem, zmieniłem smar litowy na grafit w sprayu i na razie działa. W Bellu często nie odbijał po zwolnieniu spustu.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 14, 2011, 13:42:07 »
Sun. Nic mi nie wiadomo o problemach z disconnectorem. Jak to wygląda w TM, pojecia nie mam.
Jak to zabawka ASG. Trochę klekocze, bo nie jest jakos super spasowany i jak więcej niż 7-8 kulek to nie zawsze ma siłę, żeby przy ostatnim strzale zablokować suwadło.

« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 23, 2011, 18:38:40 »
A ja z uporem maniaka powtórzę pytanie, które zadałem w lecie.
Czy w Polsce ludzie bawią się w strzelanie dynamiczne w wersji ASG?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 23, 2011, 18:52:53 »

« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 23, 2011, 19:58:16 »
Ja kiedyś miałem okazję, jednak moim zdaniem ASG nie jest tak emocjonujące jak paintball w trybie dynamicznym. Przynajmniej takie były moje odczucia  :003:

« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 23, 2011, 20:18:31 »
Poszperałem jeszcze więcej w necie.
Nie znalazłem nic dotyczącego Polski północnej, a przynajmniej nic co zapowiadałoby taką imprezę na nadchodzący sezon wiosenno-letnio-jesienny. Najbliżej Trójmiasta znalazłem imprezę w Olsztynie, ale sprzed 2 lat.
Niestety nie znalazłem żadnej imprezy cyklicznej-corocznej.
Trochę to dziwne, bo wg mnie jest to jedna z bardziej widowiskowych konkurencji strzeleckich.

« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 23, 2011, 21:28:22 »
Za późno na edycję.

Zastanawiam się (mój ulubiony filozof twierdzi, że myślenie jest trudne, ale można się przyzwyczaić - Kubuś Puchatek  :001:) dlaczego nie ma imprez cyklicznych.
Wszystkie imprezy znalezione w necie są organizowane przez grupkę zapaleńców. Muszą szukać sponsorów i pomocy przy organizacji. Trzeba pieniędzy przynajmniej na tarcze, a to kosztuje.
Nie ma organizacji, która propagowałaby strzelectwo. Wyjątkiem jest tutaj działalność Razorblada. Natomiast organizacja, która dostaje pieniądze z budżetu na propagowanie strzelectwa potrafi jedynie urządzić takie widowiskowe imprezy jak PPn10 czy KPn10 - dla obserwatorów totalna nuda.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 24, 2011, 17:49:42 »
Dziwisz się? Przy takim podejściu władz do dostępu obywateli do broni (w tym nie wydawanie zezwoleń na broń sportowcom z osiągnięciami LOL), to co tu propagować..
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 24, 2011, 18:25:18 »
Ano niestety czasy dostępu do pneumatycznych replik broni palnej wydają się być już policzone. Likwidowanie i zakazywanie wszystkiego to obecny trend w polityce i każda sprawa prędzej czy później zostanie wyciągnięta.

AD. ostatnie pomysły nad ustawą zabraniającą noszenia narzędzi z ostrzem >8cm, oraz wybryki w okolicach domu prezydenckiego na Helu.