Autor Wątek: ASG - czy są wsród nas pasjonaci ?  (Przeczytany 13372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: ASG - czy są wsród nas pasjonaci ?
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 20, 2011, 22:33:50 »
To ja też się pochwalę ostatnią Lansfocią :)

11:05 PM

« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 21, 2011, 04:59:33 »
Coś pięknego Szelma, chyba musze sobie coś takiego sprawić. Nie tam żeby zaraz z tym biegać po lesie:P ale chociaż pobawić się i podotykać >:D Jaka to długość lufy 12 cali?

Przydała by Ci się jakaś pasta maskująca na tważ i ... czoło  ;D

« Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 21, 2011, 16:19:12 »
Skąd bierzesz pmagi? Bo słyszałem, że niektóre lubią się zacinać.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 23, 2011, 12:38:30 »
Oryginalne PMAGI się nie zacinają.
Kupję je na eHobbyasia  :001:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #94 dnia: Lutego 26, 2012, 21:39:34 »
Moja nowa zabaweczka.
M4A1 MK18 MOD 0 - ulubieniec Navy Seals.

:002:

Tak ciężko jest użyć miniatur? Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2012, 21:55:55 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #95 dnia: Lutego 28, 2012, 10:00:37 »
Ja swojego planowałem przerobić w kierunku Mod 1 - z szynami Daniel Defense, ale obecnie jest po wymianach części bebechów i jak znowu się coś zepsuje, to rzucam go w cholerę i zbieram na GBBRa jakiegoś.

W międzyczasie nawalił mi Colt - rozpadła się rama bebechów, powodując, że przerywacz miejscami nie zaskakuje i leci ogniem automatycznym, jakieś pomysły na nowy pistolet ? Limit to 500zł - w tym pistolet, dodatkowy magazynek i kabura. W wypadku większych pistoletów jak repliki P226, M9, czy USP - Bianchi będzie spełniać swoją rolę, więc te mogą być droższe, ale np Glock, kompakty, czy Mk.23 już wymagałyby nowej kabury.

Póki co patrzę na KJW - P226 i Glocka 23.

« Odpowiedź #96 dnia: Lutego 28, 2012, 12:46:25 »
Jak już kiedyś pisałem, świetny jest Colt 1911 WE, czy to MEU czy inne to kwestia kosmetyczna. Magazynek stoi po ok. 100 zł, sama replika ok. 400 zł, przynajmniej tak było w specshopie.

Bardzo dobra replika, niezawodna, na mocniejszym gazie kopie naprawdę mocno. Fajny, ciężki.

Jedyne co się kaszani to taki plastikowy "dzyndzel" w sprężynie w magazynku, odpowiedzialny za aktywowanie boltcatcha po wystrzeleniu ostatniej kulki. 20 zł o ile dobrze pamiętam.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #97 dnia: Lutego 28, 2012, 13:14:38 »
WE raczej odpada, te z którymi miałem do czynienia, były jak węże zrzucające skórę - farba schodziła szybko, płatami, a ja sporo pistoletem operuję z kabury. W Bellu najpierw wytarłem wszystkie krawędzie z farby, a potem je zaokrągliłem, samym wyjmowaniem i wkładaniem do kabury ;)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #98 dnia: Lutego 28, 2012, 21:08:01 »
Jeśli zależy Ci przede wszystkim na niezawodności z czystym sumieniem polecę Glocka 17 KWA/KSC. Mam 2, oba z metalowymi zamkami G&P. Jeden kupiony jako nówka, dostał z czasem zamek, ma już chyba z 4 lata. Drugi kupiony za 150zł jako uszkodzony (de facto uszkodzony był tylko zawór maga i nieco nadłamany plastikowy zamek) - miał być na części w razie co.. Mag uszczelniony, zamek wymieniony, u mnie jest już 2 lata. Oba działają jak nowe. 1 napełnienie gazem to ok 2-2,5 magazynka kulek (po 21 kulek/1x)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 28, 2012, 22:11:27 »
Hm, u mnie jakoś z Colta farba nie schodzi płatami, owszem, są przetarcia, ale cały czas trzyma.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #100 dnia: Lutego 28, 2012, 22:38:57 »
Z pistoletów to mogę polecić Tokio Marui Berettę. Jest z tworzywa ale to i tak klasa sama w sobie. Zawsze można dokupić alu szkielet i zamek. Jeżeli KSC/KWA to KSC który posiada oznaczenia ostrych odpowiedników, ponadto jeżeli z rodziny KWA/KSC to tylko z System 7.

« Odpowiedź #101 dnia: Lutego 28, 2012, 22:40:48 »
Przyznaję że nie znam się na ASG prawie wcale, mam w domu trzy powtarzalne pistolety (USP, Beretta 92FS, P-226) kupione dawno temu i działa już tylko USP :P Bardzo mnie kusi kupić sobie jakiś porządnie wykonany model AR-15. Nie ważne, chciałem tylko zapytać czy np. tak jak pisze Sun, szyny Daniel Defence to są orginały czy jakieś ASGowe tańsze wersje, to samo ze "strzelbą" Szelmy ten Aimpoint to orginał ? (500-600£  :o ).

Cofam pytanie już wygoglowałem Socom Gear Daniel Defense :P

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #102 dnia: Lutego 29, 2012, 08:09:31 »
Zwykle można sobie założyć oryginały... tylko kogo na to stać ?  :020:

Sam np na karabinie mam lunetę 4x32 - replikę ACOGa, wersja z dodatkowym kolimatorem (który zdemontowałem), kosztowała mnie 450zł, oryginał chodzi po... 6000zł (+ cło + vat). Mam też "puszkę" AN/PEQ-15, w którym trzymałem baterię przed przejściem na Li-Po w rurze kolby, koszt ATPIALa to już 8000zł (+cło + vat)  :121:  Co ciekawe nawet w naszym kraju znajdują się ludzie, którzy montują oryginały i to miejscami dość konkretny sprzęt - np EOtech 551 + AN/PVS-14... już nawet nie będę podawał ceny.

Jedno gdzie nie warto oszczędzać to tzw. "szpej", czyli wszystko to co na siebie zakładamy. Niestety musiałem dojść do tego sam, bo w okolicy jest jednak tendencja do kupowania wszystkiego z Chin. Mundur z chińskiej ceraty pruje się od samego patrzenia na niego, a już brońcie bogowie przed jego założeniem... wyjście na powietrze ? Ubrudzenie, czy zjazd na dupie w dół stoku - zapomnij. Kamizelki - rączka transportowa na plecach nie służy do wyciągnięcia kogoś spod ognia, a do uruchomienia systemu autodestrukcji  :020: , ładownice na magazynki: z pojedynczych magazynki wypadają, podwójne są za ciasne, oba wymagają poprawienia szycia prawdziwą nicią (co nic nie daje, bo wtedy materiał się natychmiast pruje), natomiast wszelkie wzmocnienia są wykonane z gumoleum. Softshell z chińskiej ceraty przepuszcza wiatr i lekką mżawkę, a pod nią produkujesz pot w przemysłowych ilościach.

Itp. itd.

Tak, więc biegam w zmodyfikowanym mundurze kontraktowym BDU, duperele mam na pasie ALICE LC2, z dodanym "comfort padem" od MIWO, a szelki są połączeniem ETLBV (tył i góra) i ALICE (paski z przodu). Podobnie plecak (rzadko używany) to worek i stelaż z ALICE-M, a szelki i "waist pad" z MOLLE. Kabura to Bianchi M12 itp. itd. Sprzęt oryginalny, kupiony za śmieszne kwoty i mam pewność, że przeżyje mnie. Podobnie i dodatkowe ciuchy - jak bielizna Brubecka, polar SPEAR i softshell TNF - po prostu działają, nie umieram tydzień po wypadzie, bo się nie zapociłem pod chińską ceratą Helikonu.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #103 dnia: Lutego 29, 2012, 18:27:14 »
Jeżeli KSC/KWA to KSC który posiada oznaczenia ostrych odpowiedników, ponadto jeżeli z rodziny KWA/KSC to tylko z System 7.

Już nawet KSC nie posiada ładnych oznaczeń ostrego oryginału. Jeden z moich G17 ma szkielet od Pro Arms i zamek G&P z ładnie wykonanymi oznaczeniami - służy jako wersja do macania. Drugi, ten używany, dostał tylko zamek G&P, z trochę niedorobionymi oznaczeniami (nieco za płytkie, ale są) - ten robi za konia roboczego na strzelanki.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #104 dnia: Marca 01, 2012, 23:23:26 »
Ooo, mnie się trafiła w sklepie Mad Onion Beretta M9A1 KSC System 7 z oznaczeniami.
Same oznaczenia są dosyć płytkie, ale są.

:020: