Autor Wątek: Starcraft 2  (Przeczytany 9720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Starcraft 2
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 07, 2010, 20:06:32 »
Widać, że się przyłożono, ale gra sama w sobie nie jest żadną rewolucją. No dobra - dla mnie idealny RTS nie musi być rewolucyjny, ale mam na półkach gry, które wydano 8-10 lat temu, bijące SC2 na głowę, jeśli chodzi o możliwości. Niestety zagrać nie można - bo serwerów nie widać.
Tak więc - szukałem godnego następcy swoich ideałów - nie ma i nie będzie, dopóki sobie takiego nie napiszę. No to padło na SC2 - grę nieco prymitywną i uproszczoną, której trzeba się będzie nauczyć, bo wymaga ona trochę innej taktyki, niż w grach, w które grałem wcześniej, ale przynajmniej można liczyć na to, że zagra się również za te parę lat, bo producent przy kasie i wyda kolejne części.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 07, 2010, 23:47:14 »
Ja nie lubie RTSów, bo przeważnie wygrywa ten co szybciej klika, ale Starcraft II wciagnal mnie, nie mówie. Zawdziecza to na pewno fabule i takiej integracji z bohaterem. Świetne są też Cut filmiki, w szczególności pt. Zdrada (z Karringam). Kopara mi opadła. Sam tytuł polecam. Mimo mojego anty nastawienia to RTSów gra mi się zaczeła bardzo podobać. Dawno nie siedziałem do 4.30 nad ranem by przejść tylko kolejną misję, a tutaj prosze, taka niespodzianka (w St.1 nie grałem, bo nie lubie i tyle, wolę turówki jeśli już typu TW)  :banan
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 08, 2010, 10:01:38 »
A ja i tak wolę Earth 2160... zęby zjadłem na 2150 i właśnie remake tej części byłoby spełnieniem moich marzeń :)

Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 08, 2010, 11:43:05 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 08, 2010, 14:08:37 »
:) hehehe świetne te reklamy zwłaszcza ta pierwsza, kurde miałem urlop z czego tydz. przesiedziałem przed kompem, pewnie wyglądałem podobnie jak ten koleś na końcu :) :) :) 
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 09, 2010, 20:57:53 »
Racja Earth 2150 to było to. Niestety ekipa została rozwiązana, więc raczej kolejnego Eartha już nie będzie...
"30 czerwca 2010 roku firma zakończyła swoją działalność, prawdopodobną przyczyną upadku był brak zainteresowania firmą ze strony niemieckich właścicieli, czyli Zuxxex"

A nowego Starcrafta rzeczywiście bije pod względem skomplikowania i mechaniki Total Annihilation z 1997r :004: Chociaż Starcraft zawsze cos w sobie miał

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 09, 2010, 22:13:53 »
No tak ale skąplikowany RTS to juz wogóle to chyba nie to? Tutaj liczy się grywalność. Seria TW ok, turówki niech beda skomplikowane. Dla mnie Starcraft II jest w sam raz :)

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 10, 2010, 01:09:58 »
Noo - E2150 rlz - pozostaje liczyć na NEP, ale silnik E2160 nie pozwala na kopanie rowów, więc to już nie będzie to.
Trudno wymagać jakiejś złożoności od SC2 - sama baza służy raczej jedynie do produkcji jednostek. Próbowałem trochę walki budynkami - troszkę można, ale to niezbyt dobre rozwiązanie. Akcje są krótkie, a budowanie - mało złożone, choć przydałoby się coś w rodzaju nagrywania rozkazów.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 11, 2010, 08:52:32 »
Racja Earth 2150 to było to. Niestety ekipa została rozwiązana, więc raczej kolejnego Eartha już nie będzie...
"30 czerwca 2010 roku firma zakończyła swoją działalność, prawdopodobną przyczyną upadku był brak zainteresowania firmą ze strony niemieckich właścicieli, czyli Zuxxex"

A nowego Starcrafta rzeczywiście bije pod względem skomplikowania i mechaniki Total Annihilation z 1997r :004: Chociaż Starcraft zawsze cos w sobie miał

Hehe, mówisz o TopWare, które nie było bezpośrednim producentem... Earth2170 będzie!, dokumentacja jest gotowa, a chłopaki z Reality Pump czekają jedynie na wyniki sprzedaży Starcrafta2...
Więc nie siej dezinformacji  :118:

Źródło:
http://gry.polter.pl/Mozemy-liczyc-na-Earth-2170-w41317

« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 11, 2010, 11:00:02 »
Hehe, mówisz o TopWare, które nie było bezpośrednim producentem... Earth2170 będzie!, dokumentacja jest gotowa, a chłopaki z Reality Pump czekają jedynie na wyniki sprzedaży Starcrafta2...
Jak nie pójdą w ślady Blizzarda i po prostu nie odświeżą E2150, to marnie to widzę. Już raz zmienili styl gry. Blizzard zaryzykował i nie zrobił praktycznie nic - a gierka pierwsza klasa. :003:

A kolejkowanie rozkazów jakoś się znalazło. :001: Szkoda tylko, że jak na razie, praktycznie każda misja jest na czas i nie ma zbytnio kiedy poeksperymentować.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 11, 2010, 11:09:40 »
Przypominam, że to temat o SF2 :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 12, 2010, 08:29:59 »
SC2 wczoraj skończyłem. Dawno, naprawdę dawno żadnej innej gry nie doprowadziłem do końca, jakoś w trakcie odechciewało mi się grac, a tu proszę. Naprawe tytuł mile mnie zaskoczył chociaż w SC1 nie grałem i raczej mnie temat RTSów nie interesował wcale. Teraz trzeba czekac na jakis dodatek :) ale chyba za szybko to nic nie wyjdzie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 12, 2010, 11:09:58 »
Zawsze można przejść wszystko, co się da, na wszystkich poziomach trudności - i punkciki będą. :002:
Poza tym jest multi - można pograć ze znajomymi z FB, jakimiś przypadkowymi wymiataczami, czy po prostu - pojechać do Korei. :582:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 12, 2010, 11:14:04 »
Poza tym jest multi - można pograć ze znajomymi z FB, jakimiś przypadkowymi wymiataczami, czy po prostu - pojechać do Korei. :582:

Yoyek by skończył jak jego chomiki... lol :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 12, 2010, 12:42:28 »
Po raz pierwszy w życiu spróbowałem rtsa po sieci. Pierwszy mecz, o dziwo, wygrałem. Potem próbowałem z kumplem. Ja- terranie, on-protossi...

Ja tu sie brandzluję: patrole, posterunki, wsparcie ogniowe, drużyny ze wsparciem powietrznym, sekcja miotaczy ognia, granatniki, sprzęt ciężki, umocnienia, sraty pierdaty... Kumpel przyleciał dziesięcioma carrierami i było pozamiatane. Chyba jednak raczej Rtsy w multi mnie nie interesują...ale ten interface jest taki fajny...:(