Autor Wątek: Starcraft 2  (Przeczytany 9700 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Starcraft 2
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 12, 2010, 16:20:49 »
Ja raz zagrałem z kumplem w RTS'a online. było to Age of Empire III i po 8 godzinach staliśmy w tym samym miejscu oboje. Od tej pory nie tykam.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 12, 2010, 18:04:36 »
Ja też raz grałem w Warcrafta jeszcze :D. Zanim się połapałem tamten naklikał szybciej (fire on) i dostałem łupnia ilościowego. Też mi starczyło hehe.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 12, 2010, 19:28:18 »
Jak by ktos chcial zagrac w SC2 to z checia popykam.Mozna mnie dodac poprzez BtNeta (mirage9@wp.pl) lub pisac pw.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 16, 2010, 07:59:16 »
Miałem okazję pograć i nawet skończyć SF2 w wersji PL. Nie powiem, kawał solidnej produkcji, świetnie wykonanej pod względem technicznym i fabularnym. Rozgrywka jak kto lubi. Można bawić się w podchody (Crucio + tryb oblężniczy) i załatwiać cichaczem. Można naklepać ile wlezie i wysłać na wroga. Dla każdego coś miłego. Sporo fajnych jednostek np. Colossus (ten jego promień :021: ). bardzo przyjemnie jest wprowadzić nad cel kila okrętów wojennych, itd.

Jeśli chodzi o polonizację to również nie ma większych baboli. Widać, że sporo czasu zostało jej poświęcone. Głosy są dobrze dobrane. Na jednej czy dwóch wstawkach tylko można było zaobserwować, że usta źle się poruszają w stosunku do tego co mówią. Rozumiem, że to wiązało się z przerobieniem całej wstawki, a najprawdopodobniej nakręcenie jej od nowa. Wszystkie paski z informacjami w wiadomościach też są po polsku, napis na gwieździe szeryfa, itd. Można by było spokojnie to olać ale Blizzard nie odpuścił. Muzyka, tekstury, dźwięki są dopracowane. Fabułą też mi się podobała jak już pisałem. W ciekawy sposób się przeplata to wszystko między Zergami, Dominium i Protosami. 

Ogólnie 400zł bym za nią nie dał. Ta opcja skierowana jest tylko do zapaleńców i fanów dzid laserowych ale 150zł to do przeżycia zwłaszcza biorąc pod uwagę to co napisałem. Godny następca SF na ładnych kilka lat. Mnie przyssało wczoraj od godz. 9 rano do 1 w nocy, nie licząc jednego podejścia w sobotę  :118:.

Ps. Brakło mi trochę artylerii takiej jak w SW: Force Commander ale tryb oblężniczy w czołgu nieco uratował sprawę :D.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 16, 2010, 08:28:15 »
Kiedy jakiś addon? :D
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 16, 2010, 10:44:44 »
Protossi podobno za rok.

« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 16, 2010, 11:34:01 »
Miałem okazję pograć i nawet skończyć SF2 w wersji PL. Nie powiem, kawał solidnej produkcji, świetnie wykonanej pod względem technicznym i fabularnym. Rozgrywka jak kto lubi. Można bawić się w podchody (Crucio + tryb oblężniczy) i załatwiać cichaczem. Można naklepać ile wlezie i wysłać na wroga. Dla każdego coś miłego. Sporo fajnych jednostek np. Colossus (ten jego promień :021: ). bardzo przyjemnie jest wprowadzić nad cel kila okrętów wojennych, itd.

Fajnie tez uzywa sie na nich investora + mind control i juz sa moje.No i wtedy jest problem dla przeciwnika ;)
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 16, 2010, 14:29:02 »
Dość ciekawym (jak dla mnie jako fana arcade'ówek) jest strzelanka w samej grze, o nazwie "Zakubiony wiking". Dziś mam zamiar się za niego zabrać. Na początku trochę mi się nie podobały te ekrany mostek/zbrojownia/laboratorium, itd. Jakoś mi to nie pasowało do strategii i bardziej na miejscu mi się wydawała jakaś tabelka czy coś podobnego z innych tego typu gier.  Z czasem jednak przywykłem :).

Poza tym jestem fanem brute force'a :P lol :D.

PS. Do minusów dopisał bym gubiące się AI ale z czasem to poprawią.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 16, 2010, 15:14:08 »
Dla mnie absolutnym hitem, z kategorii "drobiazgi", jest możliwosć obejrzenia w zbrojowni Firebata i tego drugiego typa Maraudera(?). Bardzo sugestywne odgłosy i ruchy pancerza. Takie soczyste to i dużo mięsa w tym.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 21, 2010, 07:37:22 »
E tam, absolutnym hitem jest ta strzelanka na automacie w kantynie - jak siędzę u kumpla zawsze się proszę, żeby mi to odpalił na trochę :)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 28, 2012, 01:36:41 »
Wybaczcie odgrzanie tak dobrze zakonserwowanego kotleta, ale czy ktoś jeszcze pogrywa? Kampanie już dawno przeszedłem ale chętnie pograłbym z kimś w multi (zwłaszcza, że jest nowy bajer - arcade!). Wiecie tak towarzysko bez spiny. Ktokolwiek?

« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 09, 2013, 00:41:22 »
Niedługo ja kupię sobie SC2, więc odezwę się. :)

Pisownia. Mekki.
« Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2013, 00:44:26 wysłana przez Mekki »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 09, 2013, 03:34:54 »
Warto poczekać aż wyjdzie HotS - zapowiada się ciekawie.

Najnowsza zajawka:
http://www.youtube.com/watch?v=nvZkvPRiFOY&feature=player_embedded

« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 10, 2013, 23:10:57 »
mmaruda, do działania HotSa potrzebny jest Wings of Liberty - HotS to tylko dodatek.

« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 10, 2013, 23:48:23 »
Mmaruda ja moge pograc.Daj znac kiedy.