Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.  (Przeczytany 41812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
Odp: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.
« Odpowiedź #195 dnia: Stycznia 05, 2012, 22:25:12 »
No to moje wrażenia jak na razie są takie, że nie mam wrażeń... Próba pobrania klienta kończy się na tym, że podanej strony nie znaleziono. Spróbuję rano.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #197 dnia: Stycznia 05, 2012, 23:56:09 »
Hehe, oto koment pod jednym z filmików (czcionka oryginalna):
REMOVE THIS VIDEO! I CHECKED THE COPYRIGHTS FOR THIS BETA YOU CANT POST VIDEOS!!!!! THEY CAN SUE YOU!!!!!
Rzekłbym, człowiek czynu i poświęceń ;) (a filmik zapewne rzeczywiście niedługo zniknie).

W trzecim filmiku miałem wrażenie, jakby koleś modyfikował rozgrywkę pod Worms Armageddon 2 ;D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #198 dnia: Stycznia 06, 2012, 09:56:26 »
Naprawdę bardzo przypomina to FSX, jedynie bardziej cukierkowa oprawa, jakieś gadżety typu pikający ndb, rozmowy atc na mapach. Klikalność jest jak widać wszystkiego. Przy FS9 też psioczyłem po co FSX, nie mówię, ale b. szybko się przesiadłem i przekonałem. Różnice już w pierwszych chwilach latania w FSX są widzialne i znaczne w stosunku do poprzednika FS2004. Tutaj to nawet tereny miasta czy wokół mają b.podobne tekstury. Chmury dalej te podstawowe. Cieniowanie lepsze i inne kamery. Ciekaw jestem b. jak sprawy się potoczą. Na tę chwilę wygląda to dokładnie na ten sam kotlet i obiad, odgrzany na innym oleju, ale jeśli chcesz sosiki i ziemniaczki do tego obiadu to płać osobno.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: Stycznia 06, 2012, 10:45:27 »
Yoyo, po tylu latach latania powinieneś wiedzieć, że wygląd, tekstury itd są nieistotne. Flight i FSX używają tego samego engine (Flight w nowszej iteracji). Gameplay natomiast jest kompletnie inny. Te dwa tytuły są dla dwóch różnych targetów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #200 dnia: Stycznia 06, 2012, 11:46:53 »
Te dwa tytuły są dla dwóch różnych targetów.
Nie powiedziałbym widząc to co jest, że dla zupełnie innych. Stalla łapie, co widać na video, klikalność jest taka sama, koleś pokazał opcje i wygląda to też podobnie (od easy do realistic). Te ikonki pewnie da się zdjąć. Podstawowa różnica to nabijanie punktów za misje i odległości i pewnie figurowanie w niewiadomo po co statystykach. Wiesz jakby miało to być totalnie dla noobów to uruchomiłbyś przeciekiem E i wio. FSX też można ustawić na easy totalnie. Na pewno bardziej przypomina to zamysł TKOH niż całego FSX. Dlatego też jeśli o to chodzi - jeśli sim miałby przenieść wyjadaczy z FSX na to, to na te chwilę za mało oferuje, ale zobaczymy.

po tylu latach latania powinieneś wiedzieć, że wygląd, tekstury itd są nieistotne.
Nie kumam. Jakby nie były istotne dalej latałbym na defaulcie i nie myślał o czymś takim jak REX, FTX, GEX itp., dodatków bez których pewnie w FSX nie bawiłbym się do dziś.

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #201 dnia: Stycznia 06, 2012, 12:32:34 »
Tekstury i engine są w tym przypadku nieistotne, bo założenia projektów są inne. Flight nie jest dla użytkowników FSa po prostu.

Nie chcę za dużo pisać, ale trzeba było się zgłosić do bety. Nasza dyskusja nie ma sensu dopóki sam nie zagrasz.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #202 dnia: Stycznia 06, 2012, 13:21:32 »
Tekstury i engine są w tym przypadku nieistotne, bo założenia projektów są inne.
Michał, tak samo wszyscy gadali jak latali w FS2004, a była zapowiedź FSX wraz ze screenem misją ufo/Hornetem i połączanymi ikonkami. Też, że to arcade i dla noobów.
To dalej ta sama grupa, którą Billuś chce powiększyć o osoby bojące się simów, uatrakcyjnić latanie z A do B, a przy okazji więcej zarobić. Nawigacja jak w FSX, model lotu jak w FSX (zapewne), klikalność taka sama.

www.yoyosims.pl

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #203 dnia: Stycznia 06, 2012, 13:25:32 »
Ach tam macie problemy ...  się nie załapałem na "becie" ale w jednym ze sklepów komputerowych  w mieście zwanym Gliwice miałem okazję pobawić się trochę na "beci".

Jesli chodzi o FM i tego Icon A5 to jakoś nic specjalnego. No w sumie to jest róznica tylko taka że pod każdym mostem mozna w koncu bezkarnie przelecieć  i między budynkami w samym Honolulu też polatać  bez ryzyka  zahaczenia o niewidzialne sciany.   Tekstury... w zasadzie takie same jak w defaultowym FSX tylko wiecej budynków drzewek i tekstrury na domkach nieznacznie ładniejsze
( jak dla mnie żadna rewelka może temu że sam odpicowanego mam FSX tak że jemu już daleko do tego co było w oryginale)

Menu jak menu ładnie zrobione i nic ponadto ...

Jakoś mam tak wrażenie że FLIGHT nie będzie dla nas. A nawet jesli to jakoś nie wyobrażam sobie wydawania forsy na to tylko żeby sobie np. niedokładną Europe zwiedzać.  Jak Pyrzowice bedą tylko pasem i dwoma budynkami albo samym  pasem to ja spasuję.

Ponadto mam wrażenie i chyba nie tylko ja że taka metoda dystrybucji to nic innego jak jeszcze lepszy powód dla piratów by omijać
zabezpieczenia i tyle będzie z zarobku dla MS. Chyba że wrócą do modelu  z FSX/FS9 ( wątpię )

_michal

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: Stycznia 06, 2012, 13:29:39 »
Michał, tak samo wszyscy gadali jak latali w FS2004, a była zapowiedź FSX wraz ze screenem misją ufo/Hornetem i połączanymi ikonkami. Też, że to arcade i dla noobów.
To dalej ta sama grupa, którą Billuś chce powiększyć o osoby bojące się simów, uatrakcyjnić latanie z A do B, a przy okazji więcej zarobić. Nawigacja jak w FSX, model lotu jak w FSX (zapewne), klikalność taka sama.

Tylko, że w odróżnieniu od Flight, w FSX jest wszystko co było w FS9 + więcej. We Flight masz dwie maszyny i jedną wyspę + bliżej niesprecyzowane DLC w przyszłości. See the difference?

Poza tym to nie Billuś, bo jego w Microsofcie już dawno nie ma :P

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #205 dnia: Stycznia 06, 2012, 13:37:00 »
Tylko, że w odróżnieniu od Flight, w FSX jest wszystko co było w FS9 + więcej. We Flight masz dwie maszyny i jedną wyspę + bliżej niesprecyzowane DLC w przyszłości. See the difference?
To, że masz dwie maszyny za free to nie znaczy, że masz inny target docelowy. To dwie różne zupełnie sprawy. Powiem nawet więcej - to lepiej bo Flight podstawka będzie za darmo. Więcej ludzi się może zainteresuje. Będziesz chciał za to Benka, płać te 2,99$. O DLC nie będę się obawiał, jak na razie Microsoft jak w coś wchodzi to wchodzi. Tam plany buduje się na parę lat do przodu, to korporacja, a nie firemka, która musi sprzedać betę by ew. wydać wersję finalną.

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Stycznia 06, 2012, 13:40:10 »
To, że masz dwie maszyny za free to nie znaczy, że masz inny target docelowy. To dwie różne zupełnie sprawy. Powiem nawet więcej - to lepiej bo Flight podstawka będzie za darmo. Więcej ludzi się może zainteresuje. Będziesz chciał za to Benka, płać te 2,99$. O DLC nie będę się obawiał, jak na razie Microsoft jak w coś wchodzi to wchodzi.

Dla mnie EOT dopóki sam nie zagrasz. Masz niedostateczną ilość informacji. :)

Tam plany buduje się na parę lat do przodu, to korporacja.

Tak jak budowali plany na anulowane ESP, FS11, Train Simulator 2 (1), Train Simulator 2 (2)? ;)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #207 dnia: Stycznia 06, 2012, 13:53:41 »
Abschuss  :118:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #208 dnia: Stycznia 06, 2012, 14:18:26 »
Dla mnie EOT dopóki sam nie zagrasz. Masz niedostateczną ilość informacji. :)
Si, czekam do wiosny, a po roku zobaczymy gdzie będą ludzie od FSX.  :021:

Tak jak budowali plany na anulowane ESP, FS11, Train Simulator 2 (1), Train Simulator 2 (2)? ;)
Wiesz, do tej pory FS11 nie wyszedł i nie ma mowy o nim. Sam zresztą potwierdzasz, że Flight to nie kontynuacja FSX więc jest jak miało być. ESP wciąż jest w sprzedaży, w Trainach nie siedzę i nie będę się przepychał, ale to temat podejrzewam, że jeszcze bardziej niszowy niż latanie na PC.
Jak widać też Microsoft potrafi wydać dlc jako nowe ubranka i ma już w tym dośwadczenie: http://marketplace.xbox.com/en-US/PC/GameAddons

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: Stycznia 06, 2012, 14:33:39 »
Si, czekam do wiosny, a po roku zobaczymy gdzie będą ludzie od FSX.  :021:

Challenge accepted!  :121:

Wiesz, do tej pory FS11 nie wyszedł i nie ma mowy o nim. Sam zresztą potwierdzasz, że Flight to nie kontynuacja FSX więc jest jak miało być. ESP wciąż jest w sprzedaży, w Trainach nie siedzę i nie będę się przepychał, ale to temat podejrzewam, że jeszcze bardziej niszowy niż latanie na PC.

Właśnie o to mi chodzi.
FS11 nie wyszedł, bo został anulowany wraz z zamknięciem Aces. ESP w sprzedaży nie ma, bo MS go sprzedał wraz z kodem źródłowym do Lockheed Martin pozbywając się zarazem licencji na commercial market, zostawiając sobie entertainment market. Train Sim 2 był przez Microsoft zapowiedziany dwa razy (pierwszy raz miał być zrobiony przez Kuju, drugi raz przez Aces) i dwa razy go anulowali.

Tyle na temat planowania wielkich korporacji :118: