Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167252 razy)

Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 04, 2011, 23:59:10 »
A dlaczego nie chcecie F-15?
Ja mam bardzo dobre wspomnienia po Jane's F-15, bardzo byłoby fajnie tym sprzęcikiem polatać...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 05, 2011, 00:53:42 »
Bo F-15 już było i to dość nudny samolot (nie załapał się do żadnej hollywoodzkiej produkcji).

Nieco przemyśleń:
F-18 - sporo simów było, mało ciekawa maszyna (moje zdanie, ale i tak mam rację).
Harrier - będzie w Jet Thunder, nie ma sensu
Mirage - j.w.
Rafale - to bym chciał, piękna suszarka.
Tornado - kolejny mud mover nie jest nam potrzebny
Su-27 - było, ale ta maszyna to ikona
F-16 - miłośnicy Vipera już mają w co grać
Eurofighter - marne szanse, ale fajna koncepcja, chociaż samolot mnie "nie jara"
Mig-29 - tego jeszcze nie było, poza Lockiem i Novalogic, ale lepiej chyba zrobić Su-27
F-22/F-35 - nie ma co liczyć, wszystko tajne

W sumie to nie pogardziłbym żadną z powyższych maszyn, ale wolę jednak myśliwce wielozadaniowe, niż szturmowe. Interceptory raczej nie mają szans, bo to przeszłość, poza tym kampania byłaby monotonna.

Realistycznie rzecz biorąc, Falcon wydaje się najbardziej prawdopodobny, ale ilość bloków daje spore pole do popisu i pozwoli wprowadzić DLC może?

Właściwie to ściągam Freefalcona, pewnie po to, żeby się przekonać jak bardzo nie lubię F-16 :)

« Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 05, 2011, 01:01:46 »
Co do F-15 to jestem przeciwny, ponieważ on nadaję się tylko do zwalczania celów powietrznych, a to jest po prostu nudne. F-16 chciałbym, ale było już w Falconie. Jeśli chodzi o F/A-18 to jakoś tak nie mam do niego przekonania, nie ma po prostu "tego czegoś"  :004:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 05, 2011, 01:18:50 »
moje zdanie, ale i tak mam rację

LOL, Twoje zdanie to fakt, ale akurat z całej tej listy najbardziej by mi pasował Hornet właśnie. :P I to w wersji Super, lub nie, biorę jak leci. :karpik Ergo, nie masz racji.  :118:

« Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 05, 2011, 01:48:45 »
F-16 - miłośnicy Vipera już mają w co grać
A moim zdaniem taka kombinacja może zabić wszystkie projekty typu nowy BMS4, FLARE itp. Może właśnie to jest optymalne rozwiązanie? DCS może zyskać całe rzesze fanów. Wybrednych i wymagających jednak, tutaj rodzi się pytanie- zaryzykują? Chyba nie, to może odbić się na całej serii DCS.

« Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 05, 2011, 03:03:25 »
Jako zatwardziały amerykanofil:P głosuje na F-16 (moja ulubiona maszynka, idealnie pasuje jako uzupełnienie A-10C, zarobią na nim kupe kasy bo prawdopodobnie wszyscy Falconowcy się przesiądą, Polish Air Force:)), F-15 (wsiądzcie do kabiny F-15 w FC2.0 i wyobrazcie sobie że wszystkie guziczki działają:D), F-18c/e (lotniskowce, Harpoony, nocne lądowania i milion fpsów:P).

Jeszcze bym chciał żeby w końcu pojazdy kiedy się do nich strzela zachowywały się jakoś sensownie a nie stały w miejscu i czekały na kolejny atak, i żeby nie umierały wszystkie w ten sam sposób. I chciałbym też jakieś nowe krajobrazy do podziwiania. W ogóle to najfajniej by było gdyby ci od Falcona dogadali się z tymi od Kamova i pożyczyli im swoją dynamiczną kampanie.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 05, 2011, 03:24:07 »
To właśnie jest nieco problem, amerykańskie maszyny dominują simy suszarek, Su-25 wydaje się najprostszym do zrobienia projektem, ale w zasadzie to do FC2 wystarczy dodać klikany kokpit i już. Tylko jak pisałem wcześniej, A-10 i KA-50 spokojnie wystarczą fanom latania CAS. Ruska maszyna w study-simie, to w pewnym sensie gratka. Stary Flanker dawno temu wypełniał tę lukę, ale technika poszła do przodu i włączanie silników jednym guzikiem już było.

Hornet może i by się nieźle sprawował, ale spójrzcie ile mamy tych simów F-18... W wersję Jane's nie grałe, ale sporo czasu spędziłem jako dzieciak na Koreą i osobiście mi wystarczy.

ED raczej nie zrobi sima dlatego, że fani chcą. Dostaną kontrakt od wojska na coś, a potem zrobią cywilną wersję.
W grę wchodzą opcje F-16, F-15, F-18 i Su-27/Mig-29. Coś z tej paczki jest prawdopodobne. Szkoda, że olali patchowanie FC2 i Sharka - silnik mógłby wreszcie dorosnąć do standardów sprzętu, bo obie gry chodzą słabo.

Ja tam mam swoje preferencje jak każdy, ale cokolwiek się pojawi i nie będzie mud-moverem, ani śmigłowcem brzmi OK. Szkoda, że taka cisza ze strony autorów.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 05, 2011, 08:21:00 »
Jeszcze bym chciał żeby w końcu pojazdy kiedy się do nich strzela zachowywały się jakoś sensownie a nie stały w miejscu i czekały na kolejny atak, i żeby nie umierały wszystkie w ten sam sposób. I chciałbym też jakieś nowe krajobrazy do podziwiania.
Mówisz - masz. Stojące jak wryte pojazdy podczas ostrzału to już lenistwo twórcy misji. Od Warthoga właśnie mamy triggera jednostki w ustawieniach "advanced", który uruchamia tryb ucieczki "dispearsal under fire", gdy grupa znajdzie się pod ostrzałem. Teraz jeśli stoją jak wryte, to można przyjąć, że dostały rozkaz utrzymania pozycji.

Nowy teatr działań to przecież Nevada, która jest już blisko wydania... Że co? Że zaraz powiecie "Łeee, że przecież w tym miejscu na świecie nie jest możliwy konflikt?". A RedFlag co roku to nie symulowany konflikt? Tam też strzelają na niby - tak jak i my na komputerach. Nawet mamy lepiej, bo u nas wizualizuje się zestrzelenie. A dodatkowo możliwe są kombinacje walki przeciwko każdemu sprzętowi świata.

Ja tam mam swoje preferencje jak każdy, ale cokolwiek się pojawi i nie będzie mud-moverem, ani śmigłowcem brzmi OK. Szkoda, że taka cisza ze strony autorów.
Ani transportowcem, tankowcem, SAR, AWACSem, JSTARS, rozpoznawczym, walki elektronicznej, itd. itp. ;)

« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 05, 2011, 08:35:26 »
Od Warthoga właśnie mamy triggera jednostki w ustawieniach "advanced", który uruchamia tryb ucieczki "dispearsal under fire", gdy grupa znajdzie się pod ostrzałem. Teraz jeśli stoją jak wryte, to można przyjąć, że dostały rozkaz utrzymania pozycji.

Ups o tym nie wiedziałem, zaraz przetestuje:) Na Nevade czekam jak na wypłate co miesiąc ;D

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 05, 2011, 09:14:50 »
To właśnie jest nieco problem, amerykańskie maszyny dominują simy suszarek.
Gdzie ?
W ciągu ostatniej dekady pojawiły się tylko A-10C w DCS i A-10A z F-15C w LockOn, obok Su-25, Su-25TM, Su-27, Su-33, MiG-29 9.12, MiG-29 9.13... gdzie ta dominacja ?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 05, 2011, 09:48:10 »
Ehhh racja, za dużo Strike Fighters :)

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 30, 2011, 19:19:01 »
Ale to tylko żart... (może )

Mi się wydaje, że tylko początek z tym paskiem na dole to DCS a wnętrze to FSX, bo przecież nie ma na tym filmie scen odpalania broni, a DCS:A10C wymaga nie tylko modyfikacji 3d aby zrobić z niego DCS:Hornet.

A wracając do tematu moja lista życzeń:  :004:

Ze śmigłowców (w kolejności od moim zdaniem najciekawszego):
1 AH64D lub KA52 (nie ten słynny prototyp, tylko finalna wersja ze zmodyfikowaną awioniką).
2 MI28 (wersja stara albo nowa z nowymi MFD).
3 RAH66
4 MI24 (też wersja stara albo nowa).
A śmigłowce, których nie chcę w DCS to: Wszystkie transportowe, AH1 i AH64A.

Z myśliwców:
1 F16C oraz D Block 52+
2 F35B, F22, F/A18E lub F, F16 Block 60(wszystkie podobają mi się tak samo)
3 SU34

Ale najlepszy byłby bombowiec B1B :002:

« Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 31, 2011, 00:04:32 »
Osobiście wolałbym coś z Europy np. Eurofightera Typhoon'a albo Saab JAS-39 Gripen'a. Bo z amerykańskich to tylko F-18 Superhorneta. W każdym bądź razie liczę na coś wielozadaniowego ze względu na możliwość wykonywania szeregu zróżnicowanych misji. Od misji przechwytujących do bombardujących.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: Września 25, 2011, 13:58:15 »
Bo F-15 już było i to dość nudny samolot (nie załapał się do żadnej hollywoodzkiej produkcji).
Nie należy się tym kierować, bo w holllwood tworzą najnudniejsze i najbardziej nierealistyczne kopie ciekawych oraz całkiem kiepskich maszyn. Za dużo filmów ;).

F-22/F-35 - nie ma co liczyć, wszystko tajne
To co wyżej: za dużo filmów, albo przestarzałe informacje ;)
Amerykanie mówią, że od czasu do czasu puszczają cywilów na swoje symulatory F35.
Kiedyś nawet kokpity B2 i B1 były tajne, ale te czasy minęły.

Tutaj masz dowody na to, że amerykanie jeszcze nie zwariowali ;)
http://www.youtube.com/watch?v=5znJiU9HUl0
http://www.youtube.com/watch?v=SbnWg4v6iHk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5lPZDc8mzsY&feature=related

A dlaczego nie chcecie F-15?
Ja mam bardzo dobre wspomnienia po Jane's F-15, bardzo byłoby fajnie tym sprzęcikiem polatać...
Nie chodzi nam o wersję szturmową, tylko o wersję przewagi powietrznej.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #89 dnia: Września 25, 2011, 14:07:12 »
A wiesz jaka jest różnica między wpuszczeniem cywila do symulatora, a modelowaniem działania awioniki na poziomie DCS:W? Wiesz może dlaczego w Warthogu mamy Liteninga, a nie Snipera?
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT