Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #90 dnia: Września 25, 2011, 14:11:46 »
Różnica jest (chociaż nie za duża), ale jak już powiedziałem czasy utajniania wszystkiego już minęły a F35 został zamówiony przez wielką brytanię. Utajnianie międzynarodowe = za dużo filmów ;).
Pamiętaj, że np. ekipa OF wprowadziła tak dużo zmian przez "podglądanie" i czytanie dostępnych źródeł.
Pozatym kiedyś w radiu ćwierkali, że hackerzy poczytali sobie trochę na temat F35... Ale nie wiem czy to prawda...
Podałem Ci filmy na których jest dosyć dokładnie przedstawiona awionika, jeśli chłopaki z ED załapali by się na sesję w symulatorze i grzecznie poprosili o kawałek chociażby manuala ;) mieliby już potrzebne dane. Został by tylko model lotu.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #91 dnia: Września 25, 2011, 14:29:18 »
Dokumentacje maszyn używanych obecnie przez amerykanów są albo jawne, ale niedostępne na eksport, albo zastrzeżone.
Dokumentacje urządzeń elektronicznych i uzbrojenia są zastrzeżone (stare/nieaktualne), tajne (uzbrojenie), albo ściśle tajne (systemy wykrywania i samoobrony).

Dla przykładu znajdź mi dokument PTO 1V-22(C)B-1, może być nawet jego stara wersja sprzed 6 lat, dokument jest jawny ale dopuszczony do wykorzystania jedynie w US DoD.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #92 dnia: Września 25, 2011, 14:32:43 »
Ba, nie dość, że zamówiony to jeszcze BAE robi do niego EWS, Alenia ma go składać, a ściepę na niego zrobiło ładnych parę krajów co widać na namalowanych na prototypach flagach.
Filmy zaś rzeczywiście pouczające. Gdyby jeszcze zrobić film z silnikiem na wierzchu można by cały samolot zbudować.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #93 dnia: Września 25, 2011, 14:50:13 »
Nie należy się tym kierować, bo w holllwood tworzą najnudniejsze i najbardziej nierealistyczne kopie ciekawych oraz całkiem kiepskich maszyn. Za dużo filmów ;) .
http://www.youtube.com/watch?v=9AhxNsf0uHA

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: Października 05, 2011, 21:30:10 »
Gdyby jeszcze zrobić film z silnikiem na wierzchu można by cały samolot zbudować.
Przecież były już dziesiątki albo setki opublikowanych zdjęć i filmów pokazujących jego silnik wraz z mechanizmem zmiany pozycji dysz.

Filmy zaś rzeczywiście pouczające.
A dałem linki tylko do trzech, nna YT jest ich mnóstwo, ale to nic dziwnego, bo Amerykanie lubią kozaczyć.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Października 06, 2011, 09:07:42 »
Nie widać obrazków.

« Odpowiedź #97 dnia: Października 06, 2011, 10:03:04 »
Nie chcę sugerować jaki samolot będzie w następnym DCS, ale:
...ale domyślcie się sami, bo... nie widać obrazków :021:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Października 06, 2011, 10:14:18 »

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #99 dnia: Października 06, 2011, 12:16:35 »
W najbardziej erotycznych snach następną maszyną w DCSie jest oczywiście Kotek, ale ponura rzeczywistość podpowiada, że to będzie jednak ta pokraka, która wygryzła go z posady.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Października 06, 2011, 13:04:52 »
W najbardziej erotycznych snach następną maszyną w DCSie jest oczywiście Kotek, ale ponura rzeczywistość podpowiada, że to będzie jednak ta pokraka, która wygryzła go z posady.

Wypraszam sobie. Wolę Robala niż na przykład eFpiętnaście albo Jaszczompa. Choć przyznaję, Kotek byłby najlepszy.

« Odpowiedź #101 dnia: Października 06, 2011, 13:44:40 »
F-18, dobrze rozumiem?

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Października 06, 2011, 13:57:18 »
Tak.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #103 dnia: Października 06, 2011, 14:29:44 »
[...]Jaszczompa.[...]
Empeck litości - mam uczulenie na to niby zabawne przezwisko. O już mi oko lata...

A tak na marginesie, to właśnie do F-14 pasowałby przydomek szerszenia, zwłaszcza na tej fotce wygląda bardziej jak złowrogi owad, który przysiadł na skraju pokładu, niż kotek który da się pogłaskać:

Co do osobistych preferencji w kwestiach blondynki, brunetki czy młodzi ministranci, to zarówno Orzełka, jak i Żmiję zaprosiłbym do wspólnego figlowania zdecydowanie bardziej ochoczo, niż tę estetyczno-aerodynamiczną karykaturę F-18E.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Października 06, 2011, 14:47:43 »
Kotek odpada- powód- za "stary". "Jaszczomb" mógłby być, ale, właśnie Falkonowcy narzekaliby czemu nie działa tak jak w Falcon'ie. Więc rozsądnym wydaję się F-18 jako być może przedsmak by wybadać grunt dla przyszłej produkcji? w postaci Viper'ka. F-18 ma również dodatkowego asa w rękawie, mianowicie operację z lotniskowca, czego bardzo mi osobiście brakuje.