Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #120 dnia: Października 09, 2011, 20:37:32 »
Dla ED będzie to prosty sposób na niemałe zyski

Oby nie sprawdziło się, że sposobem na zyski dla ED będzie kolejne wydanie Black Sharka na nieco poprawionym engine, podobnie jak to zrobili z FC.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Października 11, 2011, 22:18:05 »
Tego engine'u już się nie da poprawić - 2011 rok, a oni wciąż nie mają pełnego supportu multicore'ów i nie widziałem jeszcze sprzętu, który by to pociągnął na maks detalach w stałych 60 klatkach.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Października 11, 2011, 22:25:00 »
Nowy silnik EDGE, na którym ma powstać (powstaje) Nevada, też nie najlepiej wygląda.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Października 11, 2011, 22:27:25 »
Tego engine'u już się nie da poprawić

Mmaruda, jesteś programistą z dostępem do kodu źródłowego, że tak się znasz?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Października 11, 2011, 23:11:38 »
O matko, nie napinaj od samego początku, czemu to niby ma służyć? Mają już wiekowy silnik i tyle, nie potrafi on korzystać z dobrodziejstw najnowszej techonologii i nie można tego naprawić wydaniem łatki, czy kilkoma przeróbkami, bo już dawno by się to stało. Trzeba by było napisać nowy od zera. Mnie tam zadowoli, jeśli zrobią coś z tą non-stop wyświetlaną wodą pod teksturami i poprawią optymalizację telewizorków.

Jeśli idzie o samego Black Sharka, to raczej wątpię, żeby cokolwiek z nim robili, podobnie jak z FC2, już wieki nie słychać nic o patchach, jedyne tematy na forym ED to spekulacje o nowym simie. Ciężko powiedzieć co to będzie, ale na 100% maszyna jednomiejscowa, co daje nam: Su-25, Mig-29, Su-27/33, F-15 i F/A-18. No chyba, że pokuszą się o zagarnięcie pod skrzydełka fanów Falcona, ale wątpię. Najprościej byłoby Su-25 zmontować, bo model lotu jest dobry w FC2, brakuje tylko klikanego kokpitu, ale osobiście obstawiałbym F/A-18. Myśliwiec morski, to już jakiś powiew świerzości, wielozadaniowy i w miarę nowoczesny, ale nie aż tak, żeby wszystko było top secret.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Października 11, 2011, 23:30:30 »
Oba Twoje posty to spekulacje. Poza tym, nie napinam się, tylko nie znasz silnika, nie wiesz jak jest zbudowany i to co piszesz nie ma absolutnie żadnej wartości merytorycznej. Ja jeśli czegoś nie wiem to siedzę cicho i nie piszę wszystkiego co mi tylko przyjdzie do głowy.

Moja wzmianka o Black Sharku jest poparta tym wątkiem. Ta strona i poprzednie:

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=ru&tl=en&u=http%3A%2F%2Fforums.eagle.ru%2Fshowthread.php%3Fp%3D1300687%23post1300687

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Października 12, 2011, 01:19:03 »
Masz rację, bo to taki spekulacyjny wątek. Lepiej Ci już? ;)

_michal

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: Października 12, 2011, 09:44:18 »
Co się napinasz. ;) Po prostu uważam za zabawne sugestie od graczy specjalistów (i nie mówię teraz o Tobie, ale ogólnie, bo to bardzo często spotykana sugestia) którzy nigdy nie widzieli kompilatora i nie mają pojęcia o programowaniu, ale wiedzą, że jeśli ED/BIS/MS/etc wywalą swój engine i tylko napiszą go na nowo to wszystko z FSX/Arma/DCS/etc będzie dobrze. Na ile dobre jest przepisanie engine ostatnio widzieliśmy na przykładzie kłody. :D

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: Października 12, 2011, 23:43:09 »
No też się nie napinam, bo dokładnie o to mi chodzi, engine od ED jest już stary, był napisany dawno temu, na kompy z poprzedniej generacji. Doskonale wiem, że napisanie nowego silnika od zera to nie jest prosta sprawa, podobnie jak i prostą sprawą nie jest poprawienie starego. Moje założenie opierało się nie na jakieś domorosłej programistycznej ekspertyzie, ale na czysto logicznej dedukcji, że gdyby prostą kwestią było poprawienie wydajności tego silnika, to już dawno by się to stało, a że się nie stało, to pewnie przy zasobach jakimi dysponuje ED się nie da.

Przepisywanie starych silników to niestety jeden z kardynalnych grzechów developerów simów. Problem wynika po części z faktu, że nie łatwo jest stworzyć silnik do sima (na pewno trudniej niż do FPSa) i po części z faktu, że fani simów godzą się na takie kompromisy (sam wspomniałeś o Kłodzie, a jednak tę Kłodę ktoś kupił i nawet zupgrejdował do niej sprzęt), bo często są w stanie przełknąć niskie framerate'y dla dobra komplikacji i realizmu. Inna sprawa to fakt, że na nadmiar symulacji raczej narzekać nie można, więc kupuje się co jest, bo ile można pociskać w Iłka. To niestety rodzi patologie typu "sprzedajmy im jeszcze raz Black Sharka", o czym wspomniałeś.

Mnie to z punktu widzenia klienta powiewa, mam przyzwoite framerate'y i mogę grać, może czasem przy użyciu telewizorków zdarzy się jakiś zaciach. Nie tryskam przy tym furią, jeśli się nie rozbiję, bo akurat macham drążkiem i trymer nie zaskoczy, czy coś w podobie, ale fajnie pomażyć o ładnym simie z płynna grafą. Inna sprawa, że mam jeszcze masę do ogarnięcia w obydwu DCSach i nie czuję żadnej potrzeby nowego. Natomiast jeśli nową polityką ED ma być wyciąganie hajsu za patche, to może pojawić się nieprzyjemny precedens jeśli ktoś to kupi (a pewnie ktoś taki się znajdzie, bo taniej wyjdzie kupić patch niż 6-core'a). Cała nadzieja w Combat Helo i Jet Thunder.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: Października 13, 2011, 19:30:08 »
Jest nowy filmik z F/A18 Hornet.
http://www.youtube.com/watch?v=GyMrZ2yPfqw
http://www.youtube.com/watch?v=sTZS7nE4_6g
Z opisu wynika, że są to testy nowego kokpitu.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Października 13, 2011, 19:34:35 »
To nie jest nowe i to nie jest od ED, tylko mod, który nigdy nie został zresztą wydany.

Uploaded by Kegetys on  6 Sep 2010
Uploaded by Kegetys on 24 Sep 2010

« Odpowiedź #131 dnia: Października 13, 2011, 19:37:32 »
Po za tym ten klikany kokpit to jest zwykły fake. Czytałem akurat o tym na forum ED :)

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Października 13, 2011, 20:58:05 »
To nie jest nowe i to nie jest od ED, tylko mod, który nigdy nie został zresztą wydany.

Dodam tylko, że ten mod a w zasadzie samolot, został "nałożony" na Black Shark'a.

Po za tym ten klikany kokpit to jest zwykły fake. Czytałem akurat o tym na forum ED :)

Akurat w tym temacie są różne opinie.

« Odpowiedź #133 dnia: Października 20, 2011, 19:12:49 »
Niestety żadne wiadomości nie docierają z ED, i nie wiemy nad czym pracują. Możemy tutaj długo dyskutować i wymieniać się oczekiwaniami,lecz decyzję "co i kiedy" podejmie producent w oparciu o własne ustalenia. Sądzę, iż szybciej aniżeli kolejny moduł DCS pojawi się LOFC-3, z prostego powodu - może powstać znacznie szybciej z horyzontem 2-3 lat.. Ważne jest tylko, aby programiści uwzględnili licznie zgłaszane błędy wymagające korekt, oraz wprowadzili do symulatora nowe latające wersje wielozadaniowe myśliwców np. MiG-29SMT. a może jeszcze jeden czy dwa "nowe" myśliwce flyable np. F-16.         
Wiesław D

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: Listopada 02, 2011, 20:38:34 »
Dodam tylko, że ten mod a w zasadzie samolot, został "nałożony" na Black Shark'a.
Na Warthog'a, a nie na Black Shark'a.