Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 26, 2013, 22:32:21 »
Bardziej chodziło mi o to, że ta mniej hardcore'owa większość już ma swoje F-15C i nie wybulą 60 dolców i żeby go dostać jeszcze raz i nie umieć nim latać, bo główka puchnie. Chociąż może community DCS się zmieniło i piloci Klnących Klifów nie są już większościa...

Tak czy siak a'propos "Brokeback Mountain", pewnie już gdzieś było, ale co tam:
http://www.youtube.com/watch?v=NzY9a-WmE6o :D

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 27, 2013, 02:52:34 »
Bojowe simy na hardcorowym poziomie są zaledwie trzy - BMS, A-10C i Ka-50, to z założenia nie są simy dla tłumów i nie ma co płakać, że trzeba manual czytać.

No wiesz, sim z samolotami z DWŚ też mógłby mieć manuala na 700 stron, cho na więcej maszyn, niestety rynek na to za duży chyba nie jest, a ostatni trochę bardziej skomplikowany sim właśnie zdechł...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 27, 2013, 09:43:13 »
No wiesz, sim z samolotami z DWŚ też mógłby mieć manuala na 700 stron, cho na więcej maszyn, niestety rynek na to za duży chyba nie jest, a ostatni trochę bardziej skomplikowany sim właśnie zdechł...

Zdechł nie dlatego, że skomplikowany, tylko dlatego, że był koncertowo wręcz spieprzony.

Bojowego sima WW2 na poziomie DCS/BMS raczej nie będzie, bo musiałby to być study sim, a nie sądzę, by sim P-51 vs Fw 190 albo Spit vs Bf 109 się sprzedał. Już widzę te posty 'a w Iłku było inaczej' i 'tylko dwie maszyny? bleh'. :)

War Thunder i nowy Iłek od 777 będą dość mocno uproszczone. Z drugiej strony Foka w DCSie i odpowiedni teatr... Pomarzyć można. :)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 27, 2013, 10:43:47 »
Jak dla mnie, to maszyny z II wojny na poziomie study wcale takie trudne do ogarnięcia nie są - jak już się ogarnie procedurę startu to w zasadzie nie dochodzi wiele więcej do operowania, niż w Iłku. Co takiego mamy w Mustangu? Drążek, pedały, przepustnica, skok śmigła, reszty używa się raczej sporadycznie. Poza tym jeszcze nie spotkałem się z opinią, że jakiś sim jest "bleh", bo jest zbyt realistyczny (może Falcon ma jakichś tam hejterów).

Jak zastanowić się nad samym CloDem, to aż tak bardzo "study" to on nie był. Developerzy dodali klikany kokpit, bo publika się tego bardzo domagała, ale taki styl symulacji nie był nigdy zamysłem twórców. 777 ma inne podejście, za to w wywiadach widać wyraźnie czemu - zamierzają wypuścić produkt, który mogą stworzyć i wspierać przy dostępnych im zasobach. Zapewne gdyby simy były mainstreamem, developerzy mieliby wsparcie wielkich wydawców, a sprzedaż leciała w milionach egzemplarzy tuż po premierze, poziom komplikacji mógłby być większy. Symulacje lotnicze po części stały się ofiarą swojego sukcesu.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 27, 2013, 18:31:11 »
Widzieliście? Wags sobie zmienił avatar na F/A-18. ;)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 27, 2013, 21:17:43 »
Co takiego mamy w Mustangu? Drążek, pedały, przepustnica, skok śmigła, reszty używa się raczej sporadycznie.

Mustang to jeden z najbadziej zautomatyzowanych samolotów DWS ;). Chłodnice automatyczne (x2), ciśnienie ładowania automatyczne, obroty automatyczne, sprężarka automatyczna, mieszanka automatyczna. Tylko zbiorniki paliwa i wlot powietrza przestawia się ręcznie.

Tak czy siak, Michałowi nie chodzi o ogarnięcie przez klienta, bo tu faktycznie jest dość prosto w porównaniu z współczesnymi maszynami, tylko o porządne wykonanie przez developera. To że samolot ma prosty kokpit nie oznacza, że łatwo wymodelować całą automatykę i zjawiska zachodzące "pod maską".

Poza tym jeszcze nie spotkałem się z opinią, że jakiś sim jest "bleh", bo jest zbyt realistyczny (może Falcon ma jakichś tam hejterów).

Ja się spotkałem i to nie od byle kogo ;) Problem w tym, że dobry sim nie jest automatycznie dobrą grą.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 27, 2013, 22:31:05 »
Najczęściej wręcz odwrotnie, ale jeśli o mnie chodzi, to bytność na tym forum spaczyła mnie do tego stopnia, że takie "growe" gry mnie potwornie nudzą. Zaraziliście mnie, czy coś. Nawet ukochane Ace Combat i Crimson Skies to już nie to. A War Thunder? Jak to, muszę wcisnąć guzik, żeby odblokować CEM?! Z drugiej jednak strony, kampanie w study-simach są często suche i brakuje "immersion". Chyba tylko Black Shark jest nieszablonowy pod tym względem (ach ta misja, gdzie trzeba w nocy pod ostrzałem uciekać z bazy a w radiu słychać krzyki ginących kamratów...).

Ale fakt, zrobienie study sima to mega-wysiłek. Czytam właśnie manual do Allied Force i bardzo mnie zdziwiło ile rzeczy nie było w Falconie modelowanych do czasu BMSa. Wsiadając po tym w A-10C człowiek naprawdę docenia, że jest to całe skomplikowane radio i CMS.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 27, 2013, 22:42:34 »
No i dobrze! Brawo! Tylko ze społeczności 100% "latających w grach" odejmij tych, co to maszyn z rakietami i całym tym obłożeniem cudami techniki nie lubią, potem od pozostałych odejmij tych, których stopień skomplikowania powala, potem odejmij tych, którzy lubią się po prostu szybko zabawić (lamerzy, nie?). Aha - a od tego co zostało odejmij pacyfistów od cywilnych simów, wcale nie wąska grupa - właściwie to ich powinniśmy odjąć na początku.

Kto zostaje? Ano trochę Rosjan (patrioci), wy tutaj, no i równie tak liczne grupy w innych krajach.

---

Z waszych simów najbardziej lubię filmy na YT. Niektóre rzeczywiście powalają. Zachęcić do kupna nie zachęcają, ale obejrzeć lubię.

Dlatego zawsze i wszędzie chciałbym widzieć takie maszyny jak F-14 i F-15, im zgrabniejsze z wyglądu i z mniejszym szmelcem pod spodem, tym lepiej. Czyli chyba te starsze...  I takich wam życzę :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 27, 2013, 23:00:50 »
potem odejmij tych, którzy lubią się po prostu szybko zabawić (lamerzy, nie?).

Dlaczego lamerzy?  Rozrywka jak każda inna, ani lepsza, ani gorsza. Z szybkiej rozrywki to jednak wolę action adventure niż prostsze (co nie znaczy, że gorsze) simy.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 27, 2013, 23:10:52 »
OT:

Cofam tych "lamerzy"! Ja cofam wszystkich "lamerzy" na całym świecie! To ja jego cofam!

A na serio, zapomniałem dać smiley'a, ale ostatnio daję ich mniej, ponieważ:
1) przed nawiasem wygląda głupio
2) na końcu zdania też wygląda tu głupio, bo nakazy forum wymuszają kropkę.

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 27, 2013, 23:26:24 »
Ja stawiam po kropce. ;)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #191 dnia: Lutego 10, 2013, 11:57:18 »
W wywiadzie radiowym Wags potwierdził, że F/A-18C wyjdzie spod ręki ED. To dobra wiadomość, gwarantuje jakość. Cały wywiad będzie do odsłuchania za kilkanaście godzin:

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=101290
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=101292
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #192 dnia: Lutego 10, 2013, 16:04:49 »
Dodatkowo ma być F-15C i Su-27SM.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #193 dnia: Lutego 10, 2013, 16:41:48 »
Polityka informacyjna tej firmy nie przestaje mnie zadziwiać, facet oznajmia nowe produkty w jakimś wywiadzie zamiast zrobić to na oficjalnej stronie. Normalnie to że robią F-18 wydaje się być większą tajemnicą niż akcje sił specjalnych.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Lutego 10, 2013, 17:44:33 »
Taka polityka informacyjna to chyba ich akcja marketingowa właśnie. Niby ciekawiej dowiedzieć się czegoś "pokątnie", że nadczymś działają. Przyciąga to więcej zapaleńców na forum, wszyscy zaczynając szperać, żeby dowiedzieć się czegoś więcej. Głośna akcja marketingowa pewnie pójdzie dopiero, gdy będą mieć względnie skończony, gotowy produkt. Na razie to wszystko jest w formie "teaserów" typu jak masa viralowych akcji na FB.